Postausblokki ja aikamoinen härdelli

Bättre liv

Huh kun tänne blogin puolelle on ollut vaikeaa tulla kirjoittamaan. Saatan istua koneen äärelle ja lueskella muiden blogeja miettien sopivia lauseita omaani. 1-v postaus pitäisi kirjoittaa. Ehkä vähän pulkkamäen laskemisesta. Ekoista öistä omassa huoneessa (tyttö siis). Työhuoneen kaaosmaisesta muutoksesta lastenhuoneeksi. Joulusta? Kuviakin pitäisi olla postauksiin.. Aikamoinen postausblokki siis!

Toisaalta kaikki on niin hyvin ja toisaalta ei. On niin vaikeaa nauttia kaikesta hyvästä kun tuntee olevansa ihan finaalissa. Mieleni käy ylikierroksilla sillä järjesteltävää vaan on jatkuvasti niin paljon. Heti kun arjessa on yhtään mitään ylimääräistä niin koko kakku tuntuu vaan kaatuvan niskaan. Reissun jälkeen piti järjestellä tytön syntymäpäivät ja sitten Joulukin vielä! 

Ollaan puuhailtu eteenpäin työhuoneen muutosta lastenhuoneeksi ja tyttö onkin nyt nukkunut kaksi yötä omassa huoneessaan. Ensimmäisenä yönä heräili hetkeksi huutelemaan unisyklien vaihtuessa, mutta viime yönä nukkui jo täyden yön 21-6.45. Yöheräilyjä on ollut vähän vaihtelevasti 0-3 yössä, katsotaan rauhoittaako oma huone heräilyjä. Ainakin iltaisin on paljon helpompi touhuta kotona ja katsella leffaa kun pieni on oman huoneensa hiljaisuudessa. Meidän makkariin kun on avoin oviaukko olohuoneesta, eli aika huopatossutehtaassa ollaan saatu iltaisin olla pienen nukahdettua..

Kääntöpuolena on kaikki tämä säätö. Työhuoneessa on pari neliötä tavaraa mistä osa pitäisi myydä, osa viedä kierrätyskeskuskelle ja osalle löytää paikkansa kotoa. Pienenpieni häkkivarasto on täynnä. Pinnasängylle tehtiin tilaa purkamalla toinen työpöydistä ja hyllyistä. Niiden levyt ovat nyt makkarissa, kierrätyskeskus olikin vielä suljettuna. Toinen kirjahylly odottaa vielä purkamista. Tytön lelut ovat lähinnä olohuoneen puolella, niitä on aivan älyttömästi syntymäpäivien ja joulun jäljiltä. Kaapit pursuavat pieniksi jääneitä vaatteita ja tarvikkeita. Niitä ei juuri säästellä mahdolliselle toiselle lapselle tilanpuutteen vuoksi, joten näillekin pitäisi keksiä uusi osoite.

En vaan tunnu saavan hetken taukoa tästä pyörityksestä. Olen kireä ja kiukkuinen. Joulu anoppilassa vain pahensi tilannetta. Siellä oli päällä sellainen hullunmylly, huuto, kiroilu ja show koko joulun ajan ettei hetken rauhaa saanut. Neljäntenä päivänä lähdimme, oli mahtavaa päästä oman kodin rauhaan. Pitkistä ruokailuväleistä, raskaista ruoista ja stressistä sain aikamoisen vatsakivun ja närästyksen mitä onkin nyt paikkailtu kotona Renniellä ja ihanan kevyellä ruoalla. Onneksi tyttö sai kuitenkin myös hyviä muistoja. Setä joulupukkina (omalla naamalla ja parralla), leikkejä serkkupojan kanssa ja sukulaisten näkemistä. 1-v valokuvatkin käytiin ottamassa tutulla kuvaajalla, siinäpä vasta härdelli!

Onneksi tyttö vie ajatukset hetkittäin pois arjen pyörinnästä hauskoilla jutuillaan, leikeillään ja haleillaan. Meidän omassa huoneessaan nukkuva, kävelevä ja jutteleva pieni ihminen! Meillä kävellään varovaisesti itse, juostaan kävelykärryn kera ja kävellään vierellä kädestä kiinni pidellen. Leikitään uusilla muovisilla ruokailuvälineillä sekoitellen kupissa mielikuvitusjuomia veitsellä/haarukalla/lusikalla. Tytöllä on aikamoinen äitivaihe päällä juuri nyt, mutta kova halimaan hän tuntuu olevan muutenkin. Kaulaan kiepsahtava pieni saa kyllä sydämen sulamaan <3

Tänään päästiin kerrankin ulkoilemaan ennen ensimmäisiä päiväunia ja oioi miten mahtavaa oli laskea pulkalla mäkeä isin ja äidin kanssa kilvan! Jännää oli ja ihan hirmu hauskaa. Siitä hieman virnuileva, mutta silti vakava naama :D Vähän on jättimäinen pörröhattu ja Stonzit, mutta sekös meitä haittaisi! Pulkkailun jälkeen käytiin vielä laskemassa liukumäkeä ja keinumassa, ainakin meillä vauvakeinut ovat vieläkin paikallaan, toivottavasti pysyvät läpi talven.

Tyttö nukkuu, mies pelaa uutta peliään pleikkarilla, koirat nukkuu ja meitsi taitaa mennä paistamaan lohta muussin kaveriksi. Eipä tarvitse panikoida siitä mitä pieni syö herätessään.. Huomenna lähdetään päiväksi Tallinnaan, toivottavasti sillä reissulla ei kiukuta kovin! 

<3 Eerika & Epeliina (1-v äiti ja tytär)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.