Rauhoita mieleni, auta kuulemaan itseäni

Bättre liv

Menetyksestä lähtien olen ikävöinyt joogaa. Sitä rauhan tunnetta, minkä siitä sisälleni saan. Lausunut mielessäni joogamantraa, mangala mantran rauhaa, rauhaa, rauhaa. Haluaisin rauhoittaa mieleni, tuntea sisäisen voiman, olla itseni kanssa aivan hiljaa. Kun elämä vaatii, kun minä vaadin, kun kuvittelen muiden vaativan. Silloin tarvitsen ainoastaan rauhaa.

Mutta nyt, laitan itseni ihmisen näköiseksi, puunaan kotia vaikka olo on heikko. Odotan siskoja ja isää käymään, en pysty sanomaan heille mitään. Yritän olla kuin mitään ei olisi koskaan ollutkaan. Naamioin heikon oloni flunssan piikkiin. Piilotan sairaalan laput, pesen veriset lakanat, suljen selaimesta ikkunat. Kumpa joskus kelpaisin itselleni yrittämättä. Yrittämättä olla jatkuvasti paras itseni mikä vaan voin olla. Voisinpa tarjota vieraille valmiskakun, tai sanoa, että ottakaa kaapista mitä lystäätte. Olla laittamatta yövieraalle hotelliaamiaista, jättämättä viikattuja pyyhkeitä valmiiksi kylpyhuoneeseen, kertomatta illalla mikä shampoistamme olisi hänelle paras. En salli itselleni olla heikko, keskinkertainen, huono.

Haluaisin piiloutua katseilta kunnes olen valmis kohtaamaan maailman kokonaisena itsenäni. Valmiina näyttämään iloista naamaa, ryhdikästä olemusta, kovaa kuorta. 

Voisinpa joskus olla paras minä, se joka ei enää turhaan yritä.

vande gurūnāṁ caraṇāravinde
sandarśita svātma sukhāva bodhe 
niḥśreyase jāṅgalikāyamāne
saṁsāra hālāhala mohaśāntyai 
ābāhu puruṣākāraṁ
śaṅkha cakrāsi dhāriṇam 
sahasra śirasaṁ śvetaṁ
praṇamāmi patañjalim 

Lausun kiitokseni gurujen (opettajien) lotusjaloille,
heille jotka havahduttavat itse-oivalluksen onnellisuuteen,
Vertaansa vailla oleville, 
jotka toimivat kuin viidakon parantajat,
rauhoittaakseen olemassaolon myrkyn aiheuttamat harhat.

Ihmisen hahmon ylös hartioihinsa saakka ottanutta,
kädessään kumistinta, kiekkoa ja miekkaa pitävää, 
tuhatpäistä valkoista,
Patanjalia, tervehdin kunnioittaen.

ॐ 

Lähde: Perinteinen joogamantra. Englanninkielisestä käännöksestä suomentanut :  Juha Javanainen

Kuvassa: tauluni Balilta, Lakshmi on Hindujumaluus vauraudelle, menestykselle (materia ja henkinen) ja hyvälle onnelle. Hän tuo hyvää onnea ja suojelee surulta ja rahaongelmilta. Ks. http://en.wikipedia.org/wiki/Lakshmi

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.