Säännöllisiä supistuksiako?

Bättre liv

Täällä sitä istutaan TENS-laite kiinni selässä ja katsellaan hiljalleen valkenevaa taivasta. Eilen oli jotenkin sellainen olo, että en halunnutkaan lähteä mihinkään kotoa. Harjoitussupistukset olivat tiivistyneet viime päivinä ja jotenkin väsyttikin, joten pidin ihan rehellisen kotipäivän. Jossain vaiheessa alkoi olemaan myös pientä menkkamaista kipua. Illalla supistukset alkoivat tulla tunnokkaammiksi ja jossain vaiheessa oli parempi köllötellä kontillaan jumppapalloon nojaten. Illan myötä kokeiltiin myös TENS-laitetta, mikä onkin ollut aika ihana :) Aluksi sitä ei oikein ollut varma milloin supistus oli päällä ja milloin ei, eikä tehnyt yhtään mieli kellotella yhtään mitään. Katselin boksilta rikossarjan jaksoja toisensa perään ja yritin keskittyä siihen että pystyin kelaamaan mainosten yli. Joskus yhdentoista aikoihin aloitin kelloittelemaan ja silloin supistuksia tuli 10 min välein. Kello oli jo yli puolen yön kun mies tajusi sanoa jotain nukkumaanmenosta, en ollut tajunnut yhtään ajankulkua. Iltapesut, yksi panadol, TENS-laitteen läpysköjen kunnollinen lisäteippaus (ei ne meinaa pysyä mun selässä kun se kaareutuu suuntaan jos toiseenkin..) ja unille. Olin tänä yönä intinaaninimeltäni "tyttö joka nukkuu TENS selässä". 

Kello oli jo melkein yhden kun menimme unille, mies taisi saada nukuttua yönsä aika hyvin, toivoin kokoajan etten herättäisi häntä vahingossa. Taisin vähän ihan kunnolla nukahtaakin, ainakin aina kelloa kurkatessani se oli liikahtanut eteenpäin. TESN:siä en malttanut laittaa juurikaan pois päältä, välillä ollessani enemmän hereillä saatoin painaa supistuksen aikana BOOST-nappia. Muutamaan otteeseen nousin vessaan ja venyttelin kipeitä nivusia ja lonkkia sekä join vettä. Alkuyöstä kuumavesipullo ja lämpöpussi lämmittivät lisäksi alavatsaa, mutta niiden kanssa tuli aivan liian kuuma. Pari kertaa kokeilin laittaa TENS-laitteen pois päältä, tuntui jotenkin siltä etten saisi käyttää laitetta jatkuvasti ja vielä nukkuessani, mutta kyllä tätä taitaa saada käyttää vaikka kuinka pitkään :) Ei tämän pötsin kanssa muutenkaan juuri pyöritä eli kylkeä kääntäessäni olin hereillä ja nukuin toppi päällä jotta piuhat ja anturit pysyisivät hyvin matkassa mukana. Aika nopeasti se tuli laitettua takaisin päälle. Enpä tiedä olisiko nukkumisesta edes tullut mitään ilman laitetta!

 

No, aamulla heräsin eikä mitään ollut tapahtunut. Ei ollut lävähtänyt lapsivesiä sängylle tai siirrytty tuskaisina synnärille. Sen sijaan mies kyseli vointia, käytti koirat ulkona ja lähti töihin. Sanoi, että palaillaan puoliltapäivin (itse kilahdin etten todellakaan tiedä miten tämä etenee, mutta kuulemma ei tarkoittanut sitä niin kirjaimellisesti?). Niin ja että huomisen hän on sitten etätöissä kotona (mistä kilahdin, että eihän sitä tiedä missä ollaan, mutta kuulemma ei tarkoittanut sitäkään niin kirjaimellisesti?!?). Eli ilmeisesti näihin olisi pitänyt jotenkin osata lisätä "vaikkei synnärille mentäisikään". Huoh. Mutta kyllä se varmasti sieltä tulee kuin hopeanuoli jos jotain tapahtuu. Ahdistaa kun en tiedä yhtään mitä tässä nyt oikein tapahtuu! Osalla supistelee päivätolkulla ja laantuu taas, osalla se on menoa heti, osalla äh, en minä vaan tiedä! Mutta sen (kai) tiedän, että viimeisen tunnin kellotusten mukaan keskimääärinen supistusväli on ollut 5 min 41 sec. Hyvin pystyy silti syömään aamupalaa vaikka välillä pitääkin vähän keskittyä hengittelemään ja painelemaan BOOST-nappia. Laitekin on kuitenkin vielä tosi pienillä tehoilla, eli ei nämä kivut mitenkään sietämättömiä ole.. tai sitten olen vaan tottunut siihen että juu, vähän tunnahtaa, ei tässä mitään. Ja kaipa tämä TENS-laite lisää endorfiilien tuotantoa kuten lupaa ja olo on senkin takia paljon iisimpi.

Välillä huolestuin pikkuisesta, supistusten keskellä en jotenkin tajunnut tsekkailla että liikkuukohan se siellä vielä. Yöllä yritin kokeilla masua et miten se siellä oikein on ja liikkuisko se ees vähän. Onneksi nyt aamulla herätessäni ja aamupalaa tankatessani pieni liikkui hyvin joten ei tarvitse olla hänestä niin huolissaan. Yritän muistaa, että pieni on elinvoimainen ja vahva sissi kuten äitinsäkin!

Oh, no katsotaan nyt miten tässä käypi. Tasan vuosi sitten samaisena yönä minulla supisteli ja meidän pieni tuli aivan liian pienenä ulos hieman puolen yön jälkeen. Kivut olivat kovat ja olin yksin, mutta sairaalat eivät halunneet ottaa minua sisään. Yön ajan torkahtelin koirien lämmittäessä alavatsaani ja selkääni. Aamulla yritin löytää jälleen apua lääkäreiltä. Tuntuu jotenkin tosi oudolle, että supistukset alkoivat juuri samana päivänä tälläkin kertaa. Meidän pienen vuosipäivänä. Jotenkin kai toivoisin että tämä pikkuinen tekisi tästä päivästä iloisen ja syntyisi vielä tämän päivän aikana. Silti päässäni pyörii, että tämä on varmaan vaan juksausta, pian supistukset laantuvat ja kiusivat minua päiväkausia ennen kuin synnytys todenteolla alkaa. Vaan silti, ehkä tunnin päästä soittelen synnärille jos tämä viiden minuutin väli pysyy tasaisena vielä toisenkin tunnin.. eli en minä vaan yhtään tiedä!

Terkkusin,

Eerika & Epeliina (rv 39+3)

peeäs. Näköjään postauksen kirjoittaminen tässä samalla kesti sit vajaan tunnin.. kohta 2h mennyt 5-7min välein supistellen.. hmm..

Kommentit

Ree (Ei varmistettu)

Mikäköhän siellä on tilanne tällä hetkellä?
Oon seurannut sun blogia jo pitkään ja odottanut itsekin siinä samalla.
Kesävauvani nukkuu juuri päikkäreitä ja äskeisestä postauksestasi tulee mieleen hänen vauhdikas syntymäpäivänsä.
Kun asiat alkaa tapahtua niin se on kyllä voimakas vyöry, millä tuolta tullaan.

Tsemppiä! Voimia! Ja voimia sulla löytyy!
Onnea matkaan!

Eerika
Bättre liv

Himppa väsyttää, yritän lepuuttaa ja tankata evästä mahdollisia tulevia koitoksia varten. Synnäriltä sanoivat, että pysy vaan kotona kunnes supistuksia tulee ihan tiiviisiti 2-3 min välein ja olo on sellainen ettei kotona pärjää vaan tarvitsee tehokkaampaa kivunlievitystä.. En jaksa jatkuvasti olla kellottelemassa supistuksiakaan, joten annan niiden olla nyt hetken ja kellottelen sitten taas vähän päästä. Sellaista 5-7 min väliä niissä tuntuu nyt olevan. Katsotaan miten käy! Kaipa sen huomaa sitten kun tulee sellainen olo ettei kotona enää pärjää vaan on mentävä!

Ja kiitos, josko tässä myös niitä fyysisiä voimia löytyisi kun yrittäisi levätä :D

Mmmmm (Ei varmistettu)

Muistat vaan nyt, että sinne Jorviin saa lähteä myös sitten jos tuntuu ettei pää enää kotona kestä, ne kyllä ottaa sisään ainakin siksi aikaa että tsekkaa käyrät ja avautumistilanteen, niin saat lisää mielenrauhaa jos muuten vielä joutuisitkin odottelemaan... Tosin veikkaan että iltaan mennessä oot tositoimissa, tsemppiä :)

Eerika
Bättre liv

Soittelin ja kyselin vähän ohjeita miten edetä. Sanoivat, että supistuksia saa tulla ihan tiheästi 2-3 min välein ja olo olla jo niin tukala ettei kotona pärjää, ennen kuin sinne kannattaa lähteä. En kyllä haluaisi siellä kovin aikaisin hengaillakaan, vaikka onkin inhottavaa olla nyt päivä ihan yksin kotona (miehellä oli palavereita tänään töissä niin ei voinut helposti jäädä etäpäivällekään). En ole jaksanut enää kellotella supistuksia vaan olen yrittänyt keskittyä murhamysteereihin boksilta. Olo on kuitenkin suunnilleen samanlainen kuin aamullakin, mitä nyt alkaa hiljalleen kiukuttaa ja väsyttää :) Katsotaan miten tämä nyt tästä etenee! Ruokaa ja lepoa..

Papris
Odotusta ja opiskelua

Oih! <3 Tulee niin mieleen oma synnytys, itselläkin alkoi illalla supistukset ja niitä tuli alusta asti 5-10 minuutin välein. Poitsu syntyi vasta 40 h supistusten alkamisen jälkeen, mutta näin jälkikäteen ajateltuna oikeastaan vain viimeiset kolme tuntia ennen ponnistusvaihetta olivat ihan kamalia. Muuten pystyi aika hyvin menemään supistusten mukana ja mulle ainakin suihku oli paras kaveri. :)

Synnärille vaan rohkeasti käymään jos alkaa liikaa jännittää, kyllä ne siellä sitten kertoo mitä tapahtuu ja miten edetään! :) Jännityksellä jään seurailemaan tilannetta. <3

Eerika
Bättre liv

Oh, 40h! Ei kuulosta kivalta. Katsotaan nyt mitä vauhtia tämä etenee, nyt on tuntunut jatkavan about samaan malliin reilun 5min välein, vaikken jaksa kokoajan kellotellakaan (kiva pitää ajatukset välillä pois näistä supistuksistakin..). TENS on kyllä ollut tosi hyvä! Katsotaan nyt onko milloin sellainen olo että pitää päästä tsekattavaksi, nyt vaan ihmetellään tilannetta!

Uuden elämän arvoitus

Tiedän, että on kulahtanut lausahdus, mutta siinä vaiheessa, kun synnytys todella lähtee käyntiin, ei asiasta ole epäilystäkään :) Sen kyllä huomaa! Kerää voimia tulevaa varten ja yritä olla stressaamatta (vaikka vaikeaa sen saattaa olla)!

Eerika
Bättre liv

Yritän syödä ja levätä ja pitää ajatukset pois supistuksista.. katsotaan miten tässä käy! Eiköhän sen sitten huomaa, mutta sitä ennen kyllä kiukuttaa kun on epämukava olo vaan ei mitään hajua miten tässä käy ja millä tahdilla.. kumpa edes jostain merkistä saisi kiinni, mutta eipä sitä koskaan tiedä miten nämä hommat etenee! 

Uuden elämän arvoitus

Ei tiedäkään :/ Kahta samanlaista ei ole :)

OdotuksestaOnneen

Voimia koitokseen!! Toivottavasti pääset tänään tositoimiin asti :) Ja kuten yllä jo sanottiinkin, tiedät kyllä kun alkaa olemaan h-hetki lähellä. Silloin ei enää tarvi miettiä että onko tämä sitä vai ei. 

Nickye
Mustetta Ihon Alla

Esikoisen syntyessä reilut 12v sitten muistan menneeni nukkumaan klo 23:n aikoihin, ihmettelin kun heräilin tasan kahden minuutin välein, kirjoitin vielä ajatkin ylös paperille jostain syystä. En ymmärrä miksi, koska en silloin tajunnut sen olevan "sitä oikeaa". Siihen asti ei ollut juuri supistellut raskauden aikana ollenkaan, ja silloin toitotettiin kauheasti "valesynnytyksestä" eli harjoitussupistuksista. Olin jo melkein 2 vkoa yli lasketun ajan ja tullut siihen tulokseen ettei se vauva sieltä ikinä tule ulos. No, koska nukkumisesta ei mitään tullut ja harjoitussupistukset kuulemma laantuu kävelemällä, kävelin asuntoamme ympäri koko yön. Kahdeksan aikaan soitin synnärille että mitä teen kun ei vaan helpota. He sanoivat että tule nyt sitten näytille. Menin näytille yhdeksältä, ja sisätutkimus osoitti mun olevan 7 cm auki. Suoraan synnytyssaliin ja 4h myöhemmin mulla oli tyttö sylissä. <3 Eli sellaset 8h supisteli 2 minuutin välein ja hyvin se kotona meni. Sairaalassa kävin suihkussa ja istuin jumppapallon päällä, ei siinä muuta kivunlievitystä tarvinnut kun koko yön oli aivot pumpannu mut täyteen endorfiinejä. :)

Tsemppiä! Sitten kun ei enää kestä niin sairaalaan vaan. Mutta kotona on ainakin omasta mielestäni mukavampaa olla vaikkei sitten lääkkeellistä kivunlievitystä olekaan saatavilla. Vettä ja lämpöä, niillä pääsee pitkälle.

Ja pidä meidät ajantasalla! ;)

Eerika
Bättre liv

Wau, ei sit kovin pahalle voinut tuntua? Tää TENS-laite on kyllä ollut tässä hitaassa alkuvaiheessa tosi hyvä, saas nähdä miten se auttaa kun alkaa tosi tulemaan kyseeseen! Se kun lisää endorfiinien tuotantoa kehossa plus vaikuttaa tietty paikallisesti. Tens, lämpö, hyvät asennot ja lantion keinuttaminen on olleet hyväksi, samoin rauhallinen hengitys ja rentouteen keskittyminen supistusten aikana. Vaikka kauhistuttaakin koko synnytysasia niin kyllä sitä vaan toivoisi että se olisi jo alta pois eikä tarvitsisi enää jännittää! Eli kumpa oltaisiin jo tänään sairaalassa ja homma etenisi :)

Nickye
Mustetta Ihon Alla

Esikoisen kanssa ei tosiaan supistukset olleet pahoja ollenkaan kun alkoi niin hitaasti että aivot ehti hyvin hoitaa kivunlievityksen. Samaa odotin kuopuksen synnytyksellekin, mutta toisin kävi kun piti pakottaa synnytys käyntiin vesien mentyä. Muistan esikoisen ajalta sen että jossain kehotettiin ajattelemaan supistusta isona valtameren aaltona ja että siihen pitää vaan mennä mukaan eikä tapella tunnetta vastaan. Se mielikuva auttoi tosi hyvin mulla sillon.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tsemppiä! Jännää!
Itse olen huomannut supistusten tekevän kohdunsuulla jotain, kun supistusten yhteydessä on alkanut tulla vereslimaista vuotoa.

Toivottavasti tämä on kaiken alkusoittoa ja pääsette viimein tapaamaan pienen jouluihmeenne!

Maarit

Eerika
Bättre liv

Jes, se on varmaan just sitä limatulpan irtoamista.. itselläni ei ole vielä tullut mitään ja ilmeisesti joskus ei tulekaan kuin vasta ihan loppuvaiheessa, mutta katsotaan miten tässä edetään :)

Kyllä tässä nyt jotain tosiaan tapahtuu, mutta senkun vielä tietäisi että miten ja milloin! 

Mindeka
Ma-material Girl

Jännittävää!! Kuulostaa siltä, että pian saattaa tositoimet alkaa. Ja ajattele, jos hän nyt lähipäivinä syntyy, niin kerkeätte pääsemään sairaalasta kotiin jouluksi!  <3 Paljon tsemppiä, Eerika!

Vau mikä vauva!

Muakin jännittää! Etänä tsemppiä täältäkin :)

(Mua hlökohtasesti aina ärsytti kun sanottiin, että sairaalaan kannattaa mennä vasta sit kun parin minuutin välein supistaa niin kipeesti ettei pysty oleen. Että "kivempi siellä kotona on olla". No hitto ei musta oo yhtään kiva olla täysin epätietonen missä vaiheessa mennään, pelkän kuuman veden "kivunlievityksen" varassa ja koko ajan jännittää että syntyykö vauva tunnin vai päivän päästä. Paljon mieluummin olin sairaalan käytävällä istumassa ja kävelemässä ja hengailin siellä, kun ainakin oli osaavaa apua lähellä ja vähän tiesi omasta tilanteestaankin enemmän. Toki jos supistukset kestää jotain 30h ja tuntuu että on ok olla kotona niin joo, mikäs siinä, mut ainakin ensisynnyttäjälle se parin minsan kärsimysvälin odottelu rupes oleen henkisesti aika hätäännyttävää. Että tällanen positiivinen henkäys tähän vielä :D)

Mmmmm (Ei varmistettu)

^ Ihan samaa mieltä, mielummin tietoisena epämukavassa sairaalaympäristössä kuin epätietoisena mukavassa kodissa :) Mutta teet just niinku susta itsestäs tuntuu ja pysyt kotona niin kauan kuin olo on henkisesti ja fyysisesti siedettävä. Mun ainoa pointti näissä kommenteissa on, että älä epäröi lähteä sitten kun haluat, ne tädit siellä puhelimessa on nihkeitä viran puolesta ja yrittää pitää osastolla tilaa pitämällä kaikki mahd pitkään kotona ;)

Eerika
Bättre liv

Vielä on kyllä sellainen olo, että kotona on hyvä olla, varsinkin kun on tämä TENS :) Mutta pitää mennä niiden omien fiilisten mukaan tosiaan, sit kun tuntuu tuskaiselle niin soittelen sinne ja sanon et nyt kyl tuun vähintään käymään! Toisaalta en niin pidä sairaalaympäristöstä, mutta varmastikin tulee se kohta kun se tuntuu turvallisemmalle kuin koti ja siellä on mahdollista saada alkuvaiheessakin parempaa kipulääkitystä kuin kotona jos sitä tarvitsee. Mieluiten sinne menisi kyllä jäädäkseen eikä palaisi sitten enää kotiin (ylimääräinen autoiluretki ei välttämättä ole nyt se mielyttävin ajatus..).

Koirat on musta muuten liikuttavan huolissaan, vaikka olenkin ihan rauhallinen <3

Eerika
Bättre liv

Uhhuh, täällä on ollut hieman tuskaiset fiilikset, eikä vaan fyysisesti! Mies tuli iltapäivästä etäpäiväilemään, siirteli ja perui palavereja kun ei hänestä olisi ollut niihin keskittymäänkään. Ihanaa kun on mies paikalla eikä yksin tarvitse olla :) Söin ja menin sitten ottamaan TENS:sin pois ja otin pitkän kuuman suihkun. Siinäpä niitä supistuksia alkoi taas tulemaan ja suihkun jälkeen ne oli jo aiaiai! Antakaa se TENS takaisin! On siitä ilmeisesti aika hyvin apua siis.. mies sai anturit viriteltyä selkään ja taas mennään. Kohta varmaan helpottaa.

En ole aamun jälkeen kellotellut, mutta jos nämä nyt tästä taas alkaa enempi ja tiheämmin tuntumaan niin voisi vähän tsekata miten usein näitä oikein tulee. Ajantaju alkaa olemaan ihan pielessä, mietin jo että on jo ilta, mutta eihän kello ole vielä neljääkään. Ehkä siis on tsänssejä, että tänään tosiaan jotain jo tapahtuisi? En ainakaan tykkäisi olla tässä epätietoisuudessa huomiseen tai kääk, ylihuomiseen! Mä en oo oikein näitä "hiljan hyvä tulee"-tyyppejä.. 

Puuttuva palanen

huiii, jännittää! Tsemppiä matkaan hurjasti jos mennään eikä meinata :)

Lilleri78
Tuttitango

Hiiiiii, jännät paikat! Toivottavasti ootte jo päässeet asiassa eteenpäin ja vauveli tulis teitä ihastuttamaan jo tänään :)

Eerika
Bättre liv

Hidasta hidasta eli kotosalla ollaan vieläkin. Graah tätä epätietoisuutta, mitä se nyt meinaa? Supistuksia tulee, mutta mitään isompaa muutosta ei tapahdu :/ No, kohta olis illallista tarjolla niin saa tankattua lisää voimia! Tänään olis kyllä ihan paras päivämäärä syntyä, mutta epäilen ettei pieni tätä vauhtia kyllä ehdi..

Lilleri78
Tuttitango

Joka tapauksessa kuulostaa kovasti siltä, että synnytys on jo meneillään, eli vain ajan kysymys eikä varmasti ihan hirmuisen pitkästi enää mene :) Vaikea olis kuvitella, että sun supistukset tuosta enää lakkaisivat!

Tiiu. (Ei varmistettu)

Tsemppiä! Toivotaan, että tyyppi saa turbovaihteen päälle ja tulee pian mailmaan.

OlgaLiinukka (Ei varmistettu)

Hei meidän pieni syntyi heinäkuussa viikoilla 39+4 :) mulla oli pari pv aiemmi supistellut säännöllisesti monta tuntia mutta sitten taas loppunut. 39+3 päivän supisteli koko päivän noin 5 min välein mutta kivut oli (tulevaan verrattuna naurettavan :D) pieniä ja lähdin kyläilemään kauemmas kummityttöäni katsomaan. Vitsailtiin hänen äidin kanssa että olisi parempi jos vedet menisi niin tietäisi milloin lähteä sairaalaan.

Noh, illalla kotona irtosi limatulppa ja päätin mennä saunaan josko supistukset joko lakkaisi tai voimistuisi. Jännitti :)Niinhän ne voimistui ja tiesin ettei enää kestäisi kauaa. Kolmelta nousin sängystä kun tunsin napsahduksen mahassa ja heti ajattelin -jaa tältä se tuntuu! Vedet lorahti housuun. Kuuteen asti sinnittelin todella kovien supistusten kanssa ja sitten mentiin synnärille. Kuudesta yhdeksään olikin yhtä supistusta vaan ja puoli 10 aamulla syntyi meidän poika &lt;3 6,5 merkattiin synnytyksen kestoksi.

Ehkä teilläkin kohta on pieni sylissä &lt;3

EWE
Familjen i frontmannahuset

Voi hitsi, kun voi jännittää näin paljon toisen puolesta :) mikähän tilanne on siellä nyt, ku kello on hieman yli puolen yön ja vuorokausi vaihtunut... Toivottavasti teidän pikkuinen syntyy piakkoin, että saisitte ollan joulun kotona. Mikä olisi sen ihanampaa. Kovasti tsemppiä ja voimia viimeisille metreille, Eerika! <3

Kollega (Ei varmistettu)

Heti ensimmäisenä aamusta katsomaan tänne, että toivottavasti et enää ole ollut tuskastuneena päivittämässä.. Olet ajatuksissa!

Mindeka
Ma-material Girl

Sama juttu. Tsemppiä, Eerika!

Blueberrymommy
Blueberry dreams

Täälläkin tuskailtiin eilen "alkaako vai eikö" -synnytyksen kanssa, sulla vaikuttas olleen enemmän tosi kyseessä (koska mut kotiutettiin synnäriltä ja supistuksia ei tällä hetkellä juuri ole). 

Uutisia odotellessa ja hengessä mukana :)

Eerika
Bättre liv

"Hitaasti hyvä tulee" -meininki täälläkin, eessuntaassun seilataan väsyneenä ja turhautuneena.  Tsemppiä sinnekin päin! Lepo ja hyvä evästys on varmastikin tarpeen jos aika alkaa olemaan lähellä :)

Olin illalla ihan, että däääääääääääm Lilyn huoltokatko tulossa ja Eerika ehkä synnyttää! No onneksi huoltokatko on ohi.. ja ehkä siinä ei muutenkaan synnyttäessä tai kovien supistusten kourissa tule ekaks mieleen päivittää blogia! No jännää tää on silti. Toivon kaikkea hyvää...

K1rs1 (Ei varmistettu)

Jännittää niin paljon puolestasi, tsemppiä kaikkeen!! &lt;3 &lt;3

Eerika
Bättre liv

Tuskastuneena himassa kärvistellään vieläkin.. Huoh! Illalla tuli jokunen vähän kivuliaampi supistus, itkin väsymystä ja turhautumista ja nukahdin. Aamusella klo 5-8 tuli taas kivuliaampia supistuksia, sai pitää miehen kädestä kiinni ja hengitellä. Mies mittaili väliksi noin 10 min ja lähti tekemään pyytämääni aamupuuroa (hillitön nälkä iski!). Supistukset ilmeisesti lopahtivat siihen, sillä nukahdin ruususen uneen pariksi tunniksi kunnes heräsin syömään hyvin hautunutta puuroa. 

Supistukset eivät ole palanneet vieläkään, mutta kokoajan on "menkkakipuinen" olo. Pieni onneksi liikkuu saatuaan aamupalaa, itse olen aivan poikki, kipuinen ja turhautunut. Mies hoiti työnsä niin, että voi tehdä etätöitä ja on turvallisempi olo kuin yksin yrittäen saada häntä kännykästä kiinni kesken työpäivän. 

12.30 pitäisi olla neuvolassa aika, mutten millään jaksaisi nyt kuin levätä. Miksei omalle hoitajalle voi olla jotain suoraa tapaa saada soittopyyntöä? Neuvoloiden yleinen numero on tukossa, takaisinsoitto tulee ehkä hieman kahdentoista jälkeen ja vasta sitten pääsisin jättämään hänelle soittopyynnön. En tiedä mitä tehdä, pitäisikö kuitenkin mennä käymään? Hän ehtisi soittaa minulle takaisin vasta aikani alkaessa.

Jos supistukset palaavat, haluaisin kyllä jo synnärille käymään tarkastuksessa. Neuvolassa ei käyrille pääse tai sisätutkimusta tehdä, en tiedä mitä iloa perustesteistä tässä vaiheessa olisi. Mies voisi toki minut neuvolaan viedä (yksin ei olisi nyt mahdollista lähteä). Aivot ei kyllä nyt toimi enää. Pakko silti pysyä hereillä vielä hetki ja hoitaa tämä neuvola-asia jotenkin..

Terkut kaikille jännittäjille, täällä turhaudutaan teitäkin enemmän että hei kamoon mitä täällä tapahtuu!?! 

 

Lilleri78
Tuttitango

Voi että, harmi kun ette vielä päässeet käsiksi suoraan toimintaan... Mutta kuule, kyllä se synnytys lähellä nyt lurkkii! Sulla oli jo supistuksia niin paljon, että ainakin minä kuvittelisin, että varmaankin alkavat taas jonkin ajan sisällä uudestaan ja vielä tehokkaampina. Ja kyllähän siellä synnytyspäivystyksessä saa käydä tarkastuttamassa kun siltä tuntuu, vaikka puhelimessa yrittäisivät muuta sanoa ;) Nyt vaan lepoa, voimienkeruuta ja tsemppejä sinne! Neuvolakäyntikin voi olla rohkaisevaa jos sinne asti jaksat vääntäytyä.

Eerika
Bättre liv

Juttelin neuvolantädin kanssa puhelimessa ja sain huomiselle uuden ajan tämänpäiväisen tilalle. Yritän nyt levätä kun supistuksetkin rauhoittuivat ja väsy on kova, koskaan ei tiedä milloin voimia tarvitaan. Aika epätoivoinen olo kyllä, katsotaan nyt mitä tapahtuu ja milloin! Isosti kiitoksia ttsempistä, jaksaajaksaa?

Toimitus
Toimitus

Jokohan kohta? Tsemppiä!

Toimitus
Toimitus

Jokohan kohta? Tsemppiä!

phocahispida

Oon ollut ihan matkahommissa kiinni ja nyt vasta Instagramin puolelta tajusin tulla tännekin kurkkimaan. Kaikkea hyvää onnea ja oloa synnytykseen!

Positiivista

Nyt käy kännykkä kuumana kun tsekkailen jatkuvasti Instaa ja sun blogia, että jee joko nyt?! :D Tsemppiä!<3

Eerika
Bättre liv

Tattis :) Tsemppiä tarvitaan, vaikkei vielä olla edes tositoimissa! Voi olla että saat tsekkailla päiväkaupalla, neuvolantädin mielestä kuulostaa ihan normaalilta, osalla alkaa hitaasti synnytys ja voi supistella päiväkausia ennen kun todella tapahtuu. Argh! Juttelin vaan puhelimessa ja käyn huomenna paikanpäällä jos homma ei ole edennyt.. Harmi kun en osaa nukkua päivisin, mutta yritys hyvä kymmenen joka tapauksessa! Päivittelen kuulumisia ainakin tänne kommentteihin ja instaan, tosin nyt ei ainakaan tapahdu oikein mitään.. :/

Blueberrymommy
Blueberry dreams

Tsempit taas täältäkin, I feel you.. mulla ei supistele tällä hetkellä mut oli kans yöllä/aamulla menkkakipuja (jotka alkoi eilen), ja jotain ei-niin-vetistä vuotoa, jota en tässä lähde kuvailemaan tarkemmin ;) Ja itse kans oon arponu tänään, soitanko neuvolaan ja käydään uudelleen tikkutestissä lapsivesiepäilyn takia, mut ei liene tarpeen tällä hetkellä. Voi jee tätä oloa, mullakin tuli illalla itku siks kun ajattelin miestä; miten toinenkin toiveikkaana lähti jo eilen synnärille kameran akut ja kaikki valmiina ja mukana..ja päätyi takas kotiin ruokkimaan hyvinvoivaa äitiä :D 

Vois tää jo tästä lähtee! Ja vois kyllä lähtee sullakin!

Eerika
Bättre liv

On tää kyllä yhenlaista! Leffoissa ne vaan poksauttaa lapsivedet ja lähtee sairaalaan. Oikeassa elämässä synnytys alkaa lapsivesien menolla vain 10-15% äideistä! Meillä ei neuvoloissa ole edes noita lapsivesitestejä, vaan ainoastaan synnäreillä (voivat siellä sitten tsekata tilanteen samalla tarkemmin jos testi näyttää positiivista, neuvolassa eivät voisi kuin ohjata synnärille..). Voihan sulla olla myös sekoitus limatulpan osia ja valkovuotoa? Mutta hyvä käydä tsekkaamassa jos yhtään huolettaa!

Täällä myös pyydellään jatkuvasti anteeksi mieheltä, joka on vaan hämillään että "ei se mitään kulta".  Toinen tekee töitä kotoa käsin, perui ja siirteli palavereja ja pitää niitä puhelimitse kun tahtoo olla täällä apuna ja tukena. Eihän sitä tietty koskaan tiedä milloin jotain tapahtuu, mutta miksei mitään nyt sit tapahdu? Ihme soutaamista ja huopaamista tän olon kanssa!

Tsemppiä sinne, nää meidän joulukalenterit on vähän liian jännittäviä!! :)

phocahispida

Mulla alkoi lapsivesien menolla, mikä oli HUONO juttu, kun tuli tulehdus, kun synnytys ei edennytkään mihinkään. :/

Nickye
Mustetta Ihon Alla

Mullakin alko, rv 35+0. Naistenklinikan testi näytti että lapsivettä se on, vaikka itse toivoin vain pientä inkontinenssia. Kolme päivää antibioottia suoraan suoneen ja toisen käynnistelypäivän päätteeksi vähän yli puolen yön syntyi meidän pikkuherra rytinällä. Ekat kaks päivää osastolla pelkäsi ja toivoi että synnytys käynnistyis ittellään.

phocahispida

Mulla oli semmoinen puoli metriä halkaisijaltaan oleva lätäkkö makuuhuoneen lattialla ja oli housut polviin asti märkänä. Olisi ollyt kyllä vuosisadan inkontinenssi. :DD

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Paljon tsemppiä meininkeihin! Ja ota nyt ihan iisisti siellä, en muista yhtäkään tapausta jossa vauva olisi jäänyt vatsaan ikuisiksi ajoiksi ;) Täällä eletään vahvasti hengessä mukana, vaikken mistään mitään tiedäkään <3

Eerika
Bättre liv

Kiitos :) Sellainen olo ettei täälläkään mistään mitään tiedetä :D Täällä yritetään keräillä voimia sen minkä voidaan, vaan eihän sitä voi hiilaritankata joka päivä kuin maratonille kun ei tiedä milloin se maratoni on!

A. Sinivaara
Onnenpäivä

:) Hei, sä voit tehdä ihan mitä vaan :)

Eerika
Bättre liv

Google: hiilaritankkaus ennen maratonia

:D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.