Saisko pikakelauksen päälle?

Bättre liv

Kun teitä kuitenkin kiinnostaa eniten nämä vauvajutut niin tänään:

- Oksettaa! On siis todella etova olo, pitäiskö syödä ihan joka hetki jotain? Auttaisko se?

- Rakastan tätä satulatuolia, autossa ja sohvalla kohtu jotenkin tuntuu, miten se voikin olla niin arka jo?

- Tänään menen kaverin luokse leikkimään ihanan aurinkoisen vauvan kanssa sekä juttelemaan raskaus- ja mammajuttuja! Vertaistukea samanhenkisiä asioita läpikäyneen kanssa, iloisia hetkiä ja kupillinen teetä :)

- Kumma ajatella että vasta kuudennella raskausviikolla eli 5+0 olen kertonut näinkin monelle ja tämä alkaa tuntumaan niin oikealta. Ensimmäisen raskauden kohdalla en tässä vaiheessa edes tiennyt, nyt tajusin jo viikko ennen kuin menkkojen olisi pitänyt alkaa!

- Voisiko tämä aika kuitenkin kulkea vähän nopeammin? Toiselle kolmannekselle kun tuntuu olevan NIIIIN paljon matkaa. Tässähän joutuu todenteolla jännäämään!

- Saatiin "mummilta" maailman suloisimmat pienet villasukat, niissä on sinistä ja hiekan sävyä. Yllätin jo itseni ajattelemasta että ne ovat POIKASUKAT, kunnes mietin että kamoon, sininen on vain väri! Eli meidän pieni Joulun ihme voi pitää niillä varpaansa lämpimänä, sukupuolesta viis, ja ne on maailman suloisimmat pikkusukat, väristä viis!

- Tajusin, että meidän työhuoneen hylly on jo täynnä legoukkoja, taloja ja aluksia, pehmoleluja ja ties mitä. Sehän on jo siis ihan valmiiksi lastenhuone! Saako jo ostaa lisää leluja?

6. raskausviikko (5+0 – 5+5)
Alkio kehittyy nyt huimaa vauhtia kohti sikiövaihetta. Pää alkaa hahmottua. Samoin kehittyvät vartalo ja raajojen alut, joista kasvavat lapsen kädet ja jalat. Pieni sydän alkaa sykkiä viikon puolivälissä. Alkio on nyt kahvipavun kokoinen, eli noin neljän millimetrin mittainen (tai toisen lähteen mukaan 1-3 mm).

Ihanaa maanantaita, täällä paistaa aurinko! <3 Eerika

Share

Kommentit

Nickye
Mustetta Ihon Alla

Tuosta kohdun arkuudesta: vaikka kohtu tietysti joutuu venymään koko raskauden ajan, luulen että nuo alkuviikot ovat sille kaikkein oudoimmat. Luin muutama päivä sitten jostain (jep, tosi vakuuttavaa, mutta kun en tarkalleen muista niin en viitsi arvatakaan) että ennen raskautta kohdun tilavuus on vain n. 3 ml. Ja pian sitä ollaan jo suuren omenan kokoluokkaa, joten voi vain kuvitella kuinka ihmeissään kohtu on kun yhtäkkiä pitää alkaa paisumaan ihan hervottomiin mittoihin, noin niin kuin prosentuaalisesti puhuen.

Voimaa, hyvää oloa ja aurinkoisia päiviä odotukseen!

Eerika
Bättre liv

Kiitos kommentista Nickye :) Aluksi tunsin ihan selkeitä kiinnittymiskipuja (mistä tiesinkin heti raskauden alkaneen) ja nyt huomaan tuntemuksia kohdussa jos kallistun eteenpäin tai jännitän vatsaa. Jostain syystä myös auton penkinpohjalla istuminen tuntuu epämukavalle. Myös kaikki ruoansulatustoiminnot tuntuvat jotenkin hassusti kohdunkin puolella, en siis odota innolla ruoansulatuksen hidastumista! Toivottavasti kaikki tuntemukset ovat merkkejä hyvistä muutoksista kun keho tekee tilaa uudelle tulokkaalle :) Aurinkoa päivääsi!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.