Sänkyhaaveita

Bättre liv

Välillä tulee öisin mieleen, olisiko sittenkin hyvä ajatus hommata se pinnasänky, minkä voisi laittaa sitten jossain vaiheessa sivuvaunuksi meidän sänkyyn kiinni. Tähän mennessä pieni on nukkunut yönsä meidän kanssa samassa sängyssä, öninään on heräilty ja hetken päästä syöty ja taas nukahdettu. En kylläkään tiedä jaksaisiko siinä unipöhnässä siirrellä pientä edes sinne oman sänkynsä puolelle koisimaan kun nytkin sitä nukahtaa kesken imetyksen pieni kainalossa. Vaan silti! Omaa tilaa?

En tiedä, ottaa nyt pinnasänkyä tänne viemään tilaa joko makkarista tai työhuoneesta. Eihän tässä ole mennyt kuin alle kolme viikkoa. Ehkä yöunipätkät pitenevät, ehkä jaksan nostella pientä välillä unikeinuunsa tai työnnellä edes keskemmälle meidän sänkyä, ehkä pieni tottuu siihen unissaan siirtelyyn ja nukkuu hyvin myös unikeinussa eikä vain kainalossa.. Vaan silti olen nyt niin lähellä ostaa tuon Leanderin sängyn! (Joka siis kasvaa lapsen mukana juniorisängyksi asti, toim. huom.)

Ja voi että miten ihania sänkyjä onkaan tarjolla kidslovedesign.comissa! Kattokaa nyt näitä, tahtoo nämä kaikki!

Olen parantumaton..

<3 Eerika & Epeliina, joka vetelee nytkin sikeitä meidän sängyssä, nukahdettuaan sinne imetyksen jälkeen.

Kuvat: www.leander.com ja www.kidslovedesign.com

Kommentit

Torey
Näissä neliöissä

Meillä oli tytöllä Stokken sänky, kasvoi vastasyntyneen sängystä pinnasängyksi ja vasta keväällä kun tyttö läheni kahta, tyttö sai oman ison tytön sängyn, joka kasvaa lapsen mukana myös. (Sitten tyttö saakin minun vanhan sängyn, joka nyt on äitini sänkynä meillä.)
Vauvana tyttö nukkui alkuun meidän sängyssä yöt, mutta kyllä hänet muutaman kuukauden iässä laitettiin omaan sänkyyn, josta siirtyi aamuyöllä melkein aina väliin. Sama meininki jatkuu nykyäänkin, ja useimpana yönä omasta huoneesta huudetaan "äääiitii" ja sitten minä hipsutan hakemaan. :D

Alkuyön tahdon vallata oman sänkymme, mutta aamuyöllä pieni tuhisija saa tulla väliimme. :)

Eerika
Bättre liv

Olishan se kyllä aika luksusta nukkua alkuyö ihan levällään omassa sängyssä ja ottaa pieni sitten viereen vaikka juhuu vain yhden yösyötön yhteydessä ja halia sitten aamuun asti :) Siihen taitaa olla vielä hetki matkaa, yöunet kun ovat yleensä 3-4h kerrallaan ja sitten saatetaankin syödä pitkä tovi. Ennen puoltayötä ja aamuyöllä syödään usein reilusti ja pitkään.

Meillä kylläkin olisi tuo unikeinu nyt tosi hyvin tuossa makkarissa ja se käy hyvin pikkuiselle ensimmäisiksi kuukausiksi, muttakunmuttakun alkoi tekemään mieli ostaa jo tuo pinniskin vaikkei sille mitään paikkaa olekaan :)

Tuntuu kuin kaikki järki ja tieto olisi kadonnut päästäni pienen syntymän jälkeen, ei ole hajuakaan mitä teen ja miten! 

Tiiu. (Ei varmistettu)

Tuo Leanderin sänky on ihana, mutta se on ihan jää-tä-vän hintainen. Reilu tonnin Bugikset voi vielä jotenkuten perustella itselleen paremmilla ominaisuuksilla yms, mutta tonnin sänky... Ei pysty. Mutta ihailen sitä sitten täällä sun blogissa jos te päätätte investioda. :)

Eerika
Bättre liv

Täydellä hinnalla ei raaski ostaa, joko käytettynä tai ulkomailta siis! Sama oli Bugaboo Buffaloiden kanssa, maksettiin lähes uusista lopulta 800 € ja ollaan tosi tyytyväisiä :) Kyllä mä uskon, että tuo Leanderin sänky tulee meille ennemmin tai myöhemmin, tavalla tai toisella.. sit voi ihailla kaukona myös blogin kautta :)

Eerika
Bättre liv

Oho, ostettiin se (käytettynä).. ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Vauva kainalossa nukkuminen on ihanaa ja siihenkin saattaa tottua niin, ettei ehkä pian osaakaan nukkua, jos on liikaa tilaa. :)

Pinniksen ostoa voi perustella vaikka sillä, että siinä kohtaa kun lapsi lähtee liikkeelle, on hänen turvallisempi nukkua yksin ollessaan siellä. Meillä on pinnis ollut sivuvaununa ja tuon liikkeellelähdön jälkeen olen nukkuvan vauvan siirtänyt alkuyöksi sinne nukkumaan, kun olen itse vielä noussut sängystä. Meidän tapaukset ovat aika pian tottuneet siirtoon, eivätkä sitkeässä unessa ole siihen havahtuneet.

Maarit

Eerika
Bättre liv

Hmm.. voi se olla niinkin! Itse tosin tarvitsen edes hieman tilaa, muuten olla jökitän vain yhdessä asennossa ja jumahdan ihan täysin tai en saa edes nukahdettua kun pientä varoen en pääse hyvään asentoon. Vähän sama se oli koirienkin kanssa, nukkuivat ennen meidän sängyssä ja olivat tosi söpöjä alkuyöstä, mutta lopun yötä nukkuminen oli aina vähän hankalaa kun en liikahtanutkaan tuntiessani koirat vieressäni. Koirien siirryttyä pois sängystä (ja myöhemmin myös eri huoneeseen öiksi) olen nukkunut paljon paremmin! Nyt on tosin vauvan kanssa riittänyt, että olen saanut häntä siirrettyä varovaisesti sängyn keskelle. Pieni on ollut vieressä, mutta olen päässyt kääriytymään kunnolla peittooni.

Nämä nukkumiskuviot ovat kyllä sellaista hepreaa, että katsotaan miten tässä käy. Toivottavasti pieni jossain vaiheessa suostuu nukahtamaan myös itsekseen niin muidenkin kuin meidän sängyn käyttämisestä tulee paljon helpompaa. Tällä hetkellä pieni tuntuu havahtuvan aika herkästi siirtämiseen, joten isompia siirtoja harvemmin tehdään. Äiti kyllä vähän jo kaipaisi, että pieni nukkuisi vaikkapa sen ensimmäisen pitkän unipätkän unikeinussaan ja siirtyisi aamuyön pitkältä syötöltä lopuksi yöksi siihen viereen. No, pieni on vielä niin kovin pieni ettei ihmekään että läheisyys on ykkönen! Ja pienet on kuitenkin aina yksilöitä, meidän tyyppi nyt vaan tykkää olla lähellä, mutta toisaalta on tosi tyytyväinen elämäänsä, nukkuu pitkiä pätkiä ja syö hyvin.

Josko me ajan kanssa päädyttäisiin yhteen jos toiseenkin toimivaan nukkumisjärjestelyyn pienen kasvaessa ja elämän muuttuessa. Vaihtoehdoista ei meillä nyt ainakaan tule pulaa kun on meidän sänkyä (onneksi on sentään 160 cm sänky), unikeinua siinä vieressä ja vielä pinnistäkin kaupan päälle! Vaunuista nyt puhumattakaan.. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei meilläkään saanut ihan pikkuisena ketään siirrettyä muualle nukkumaan. Kokeiltiin kaikkea mahdollista, mm: kapalo, villapeitto vauvan ympärille/alle, villapeitto sinne, jonne vauva on tarkoitus siirtää, unipussi, vauvan sängyn lämmittäminen kaurapussilla. Jospa jostain noista olis teille apua?

Onnittelut ihanasta sängystä!

Maarit

Eerika
Bättre liv

Meillä on käytössä unipussi sekä peitto pikkuisen alla, mitä vetämällä pienen saa onneksi siirrettyä sängyllä keskemmälle pois ihan kainalosta :) Näitä muita kokeillaan siis vielä, kiitos vinkeistä!

lukija (Ei varmistettu)

Meillä oli Stokken Sleepi ja alunperin ajateltiin myös tuota, että siitä voi sitten tehdä taaperosängyn ja vaikka lastensängyn, mutta ei se jotenkin siinä vaiheessa enää tuntunut hyvältä idealta, kun tuli ajankohtaiseksi... Ehkä vielä sen vaiheen menisi, että Sleepistä poistetaan se yksi sivulaita, mutta en sit vaan osannut kuvitella kovin pitkään taaperoa tai leikki-ikäistä nukkumaan "vauvasängyssä" minkään jatkopalojen kanssa. Mutta makuasioitahan nuo on :)
Me sitten lopulta päädyttiin ostamaan taaperolle Muuramen Jolla ja Stokke siirtyi toiselle lapselle, joka ilmoitteli tulostaan. Nyt pienempi on Jollassa ja isommalle on hankittu Muuramen Jungmanni, kun nämä toimivat jonkin aikaa kerrossänkynä väliosan kanssa.

Nuo iän mukaan muokattavat ratkaisut kuulostaa tietysti hyviltä ja niillä voi perustella hintaa, mutta mulla ainakin menevät samaan kategoriaan kuin "äitiysvaatteet joita voi käyttää raskauden jälkeenkin = no et oikeasti enää halua käyttää äitiysvaatteita raskauden jälkeen, kun olet käyttänyt niitä monta kuukautta, mahdut jo tavallisiin vaatteisiin, ja ne vaatteet yhdistyvät mielessäsi aina raskauteen..."

Mutta toki tuo on kaunis sänky ja ostat sen, jos mieli tekee! :)

Eerika
Bättre liv

Hups, ostettiin se sänky :) Katsotaan nyt missä vaiheessa käytetään sänkyä ja millä tavoin, sivuvaununa meidän sängyssä vai makkarissa sängyn vieressä vaiko pienellä omassa huoneessaan? Katsotaan miten nämä nukkumisjärjestelyt elävät pienen kasvaessa. Meidän mielestämme tämä sänky muuttuu sen verran isosti kasvaessaan juniorisängyksi asti eikä siinä ole sitten pinnan pinnaa muistuttamassa "vauvasängystä", joten voimme hyvin nähdä tuon kauniin juniorisängyn isommankin lapsen huoneessa. Toki sänkyä voisi käyttää myös toisella lapsella, jos sellainen sattuisi tulemaan ja ostaa sitten isommalle uuden sängyn. Ihan elämän mukaan :)

Itse muuten käytän ilolla äitiysvaatteita joita voi käyttää raskauden jälkeenkin, satuin ostamaan niin nättejä vaatteita, joita ei uskoisi äitiysvaatteiksi, etten haluaisi lopettaa niiden käyttöä (ainakaan noiden yksien värikkäiden tiukkojen housujen!). Itseäni ei haittaa vaatteiden yhdistäminen raskauteen, päin vastoin, hieman kaiholla muistelen varsinkin keskiraskautta ja mietin tulenko kokemaan mitään noin maagista enää uudelleen. On se raskaus vaan yksi iso ihme!

Mutta juu, hyviä pointteja, jokainen tekee tavallaan tilanteen mukaan. Katsotaan miten tämä meillä nyt sitten menee kun aikaa kuluu :)

NS (Ei varmistettu)

Minulla ollut käytössä tuo Leander-sänky varasänkynä, ja se on kyllä aivan täydellinen lasten sänky. Enää toiselle sängylle ei ole juuri käyttöä joten olen harkinnut myyväni sängyn. Kyseessä koivun värinen sänky, joka siis todella hyvässä kunnossa. Voisin myydä sängyn 650 eurolla; jos kiinnostuit, ota yhteyttä: sellingns@gmail.com.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.