Sunnuntaiblogaajan leppoisa bataattikeitto

Bättre liv

Kuori sopivan kokoinen bataatti ja fiiliksen mukaan perunoita ja porkkanoita (esim. 1 keskikokoinen bataatti, 2-3 perunaa ja 1-2 porkkanaa). Perunat vievät makeutta pois, porkkanat lisäävät sitä. Laita levy lämpenemään ja kattilan pohjalle hieman vettä. Pilko juurekset ja heittele sitä mukaan kattilaan. Lisää loppu vesi, niin että juurekset peittyvät reippaasti (yhteensä noin litra) ja lisää kasvislientä/fondueta/liemikuutio niin että hyvä tulee (voit aina lisätä sitä vielä myöhemmin kun pääset maistelemaan). Sekoita ja anna porista liedellä kannen alla sellaisella lämmöllä, että porinaa riittää, muttei ihan liedelle asti.

Tee mitä lystäät, istu keittiön pöydän äärelle vaikkapa blogien äärelle ja anna ihanan ruoan porinan tehdä olostasi kotoisa. Käy välillä kurkkimassa, kun siltä tuntuu tai unohdu blogien äärelle ja juurekset ovat varmasti kypsiä. Kun olet viettänyt riittävästi omaa aikaa ja juurekset ovat kypsiä, ota kattila pois liedeltä ja surauta sauvasekoittimella pehmeäksi soseeksi. 

Lisää purkki kermaa (olet sen ansainnut!) ja tarvittaessa hieman vettä jos sose jää liian tuhdiksi, porisuta hetki ilman kantta jos se jää liian löysäksi. Laita vielä hetkeksi liedelle pienellä lämmöllä muhimaan ja kun et enää kestä odottaa, ota lusikka ja maista. Lisää tarvittaessa kasvisliemifondia/kuutiota, kuitenkin varovaisesti, aina ei tarvitse lisätä kokonaista. Maista. Joka välissä maista. Namnam, onpas aika hyvää!

Jos olet oikein herkkuperse, olet saattanut tehdä sillä aikaa uunissa paahdettuja parmankinkkumurusia tai löytänyt jääkaapista jauhelihamurua, eilistä jauhelihakastiketta tacoille tai jotain muuta herkullista ja rapeaa keiton pinnalle. Parhaat parmankinkkumuruset saat kun revit pellille parmankinkkua siivuiksi, laitat muutamaksi minuutiksi kuumaan uuniin (valvo kokoajan, aika on lyhyt!) ja annat niiden hieman jäähtyä. Tämän jälkeen voit murustaa tätä herkkua keittojen ja salaattien päälle. Nam! Leipää rakastava herkkuperse on saattanut tehdä krutonkeja tai bruschettaa keiton kaveriksi. Tämän herkkuperseen kaapista löytyi valmiita herkkukrutonkeja kuivaksi menneestä herkkuleivästä tehtyinä.

Kun keiton maku on suuhusi täydellistä ja olet mahdollisesti keksinyt jotain tosi hyvää keiton päälle, tarjoile keitto kauniista lautasista ja muista nauttia jokaisella lusikallisella. Keitto maistuu täydelliseltä kylmän tuulen puhaltaessa talon nurkissa ja kuuman keiton lämmittäessä koko kroppaa. Parasta yksin ja seurassa. Maistuu myös blogien kera. Enjoy!

peeäs. Saatat tässä vaiheessa jo himoita feta-piirakkaa ja joulutorttuja kookoshillolla ja tuorejuustolla, mutta ei hätää. Uunin voi laittaa lämpenemään milloin tahansa ja upottaa kätensä taikinakulhoon, maistella ihania raaka-aineita ja sotkea keittiön ihan uudelleen!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.