Syksyiseltä sairastuvalta tervehdys!

Bättre liv

Huhheijakkaa. Yhtä varma syksyn merkki kuin täyttyvä kalenteri ja alkavat harrastukset on sairastelukausi. Flunssaa, niiskutusta ja uusimpana lapsiperheen tuttavuutena enterorokko. Meitsi aloitti kauden niiskuttamalla jo neljä viikkoa sitten, flunssasta on jäljellä vieläkin ajoittainen röhä. Perässä tulivat isimies ja pikkuinen, heillä oli oireena lähinnä jatkuva nenän valuminen. Onneksi oltiin vähän eri aikoihin kipeänä ja pieni parani nopeasti kai äidinmaidossa saatujen vasta-aineiden vuoksi joten vauvauinnissa käytiin joka viikko, oltiin vaan vuorotellen yksin pientä uittamassa. 

Juuri kun koko konkkaronkka saatiin terveiksi ja syksyn harrastukset, asukaspuistossa käynnit ja leikkipuistoilut saivat todenteolla alkaa tulikin yllätysvieras. Perjantaina vielä vaippaihottumaksi luultu näppyily pienen pepulla levisikin myös muualle ja lauantaina iski kuume. Lauantai olikin pahin sairastelupäivä, sunnuntaina pikkuisella oli enää pientä lämpöä ja näppyjä siellätäällä. Tänään pienen olo on jo ollut parempi, nenä vähän valuu, väsymystä on ilmassa ja näpyt hiljalleen rupeentuvat. Pieni on onneksi päässyt vähällä, nyt vaan toivotaan ettei tämä puhkea meille muille! 

"Enterovirus tarttuu pitkään; tarttuvuus alkaa jo ennen oireiden alkua ja kestää viikkoja. Näin ollen sairastuneen eristämisestä ei ole hyötyä. Virusten leviämistä voi rajoittaa huolellisella käsien pesulla."

Enterorokko ilmeisesti tarttuu jo monta päivää ennen kuin ensimmäiset oireet ovat ilmestyneet, joten tartuttamisen varomisen kanssa on vähän niin ja näin. Jos pieni siis olisi hoidossa, voisi hän palata sinne huomenna yhden kuumeettoman päivän jälkeen. Näppyjä ei onneksi tarvitse tässä rokossa varoa, sillä tämä tarttuu pisaratartuntana. Äitiä tietty kauhistuttaa ja käsienpesuvimma pistää ihon koville! Tämänpäiväinen vetämätön olo ja päänsärky saavat pelkäämään "ettei tämä vaan olisi sitä rokkoa". Mitä luultavammin tämä on sitä, että pieni herätti taas useamman kerran yössä ja viimeiset tunnit nukuttiin huonossa asennossa jumittaen pikkutyttö kainalossa. Olen kyllä tosi huono näiden sairastamisten kanssa, miten ihmeessä selviä kun pieni kasvaa, menee hoitoon ja tuo kotiin kaikki tienoolla jylläävät taudit? 

Nyt vaan toivotaan, että pienen olo on huomenna jo leikkipuistohyvä ja loppuviikosta harkitaan harrastuksiin ja treffeille menemistä. Jos loppu perhe säästyy taudilta niin pian mennään taas ja tämän äidin mökkihöperöityminenkin talttuu!

Onkos teillä muilla jo tutustuttu syksyn pöpötarjontaan?

<3 Eerika & Epeliina

Kommentit

Torey
Näissä neliöissä

Mua eniten stressaa aina vatsataudit ja niiden aikaan pestään käsiä ahkeraan. Se on tautina ihan syvältä ja siitä tuleva siivous lapsiperheissä on argh. 

Eerika
Bättre liv

Vatsataudit, ugh! Ne on kyllä ihan viimoisempia mitä kotiinsa haluaa. Ja vielä pikkuiselle. Taitavatpa vaan viihtyä liian hyvin lapsiperheissä :( Pesisin varmaan ihan neuroottisena käsiäni ja puunaisin joka paikkaa desinfiointiaineen kanssa! 

riik
3h+kasvimaa

Tuota enteroa on kuulemma liikkeellä. Just tänään kuulin, että yhdellä V:n parhaista leikkikavereista on se. Että kai tässä voi alkaa laskea päiviä sairastuvan perustamiseen... Se mulle oli uutta, että ko. rokko tarttuu aikuisiinkin ja että sen voi sairastaa monta kertaa :/

Tahiti

Voi että pieniä! meilläkin on nyt entero-rokko! Su tuli kuume ja nyt on näppyä viläkin joka paikassa.. Täälläkin pestään käsiä ja pyyhkeitä ja kaikkea mahdollista kovasti. Mutta eiköhän se tartu jos on tarttuakseen.. meillä yöt ollut kanssa hankalia ja viime yönä auttoi kun antoi vettä niin nukahti edes hetkeksi paremmin :/ Tsemppiä kovasti sinnekin sairastupaan!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.