Tämä mieleni kuvina

Bättre liv

Täydellistä aamupuuroa voisilmällä ja turkkilaisella jogurtilla, teetä maidolla joululahjamukista, jumittumista blogien ääreen tuntikausiksi. Kyllä, puoliltapäivin.

 

Maisema on sumuinen, kuten mielikin. Kun et näe edes tien toiselle puolelle. Kun odotat vain, että tulisi huominen ja olo olisi jo parempi.

 

Flunssasta huolimatta joogasin eilen, ihan vaan muutama Surinamaskara A ja B, pari asanaa seisomasarjasta, pari istumasarjasta, muutama lempeä päättävä asana ja rentoutuminen. Keho tuntui jälleen omalta, hieman helpommin hengästyvältä, ei aivan niin joustavalta, mutta automaattisesti se meni, liikkeestä toiseen, sisäänhengityksestä uloshengitykseen. Ihanaa tuntea jälleen kehonsa. Anopin tekemät joogavillasukat eivät kauaa jalassa pysyneet, saan niin kovat lämmöt astangasta, ettei rentoutukseenkaan tarvitse lisälämmikettä.

 

Illalla katsottiin elokuva ja makoiltiin sohvalla läppärit sylissä, koirat vieressä uni silmässä. Jäin aivan koukkuun Pinterestin ihaniin kuviin joogasta, maailmalta ja mahtavista lainauksista että meni yli puolen yön ennen kuin tajusimme mennä nukkumaan. Sittenkään ei uni tosin meinannut ihan heti tulla. Löysin tämän lainauksen ja jotenkin se iski samantein sydämeen, melkein sai tipan silmäkulmaan. Jotenkin tämä vahvana oleminen on vienyt minulta myös voimat. Aamuisin ei tunnu olevan mitään syytä herätä, kun päivässä ei ole mitään mitä odottaa. Päivän aikana luen ehkä lehden, tuntikausia blogeja, katson leffan tai pari, leikin koirien kanssa, olen mieheni seurana,  käyn pienen kävelyn koiran kanssa, tehdään ruokaa ja syön. Iltaisin meinaa uni jäädä toiseksi kun istun katsomassa jotain valaisevaa ruutua.

Näinhän minulle kyllä usein käy kun olen jostain syystä joutilaana, varsinkin sairaana kun en pysty toimimaan normaalisti. Unirytmi hyppää monella tunnilla ja päivä lähtee nihkeästi käyntiin kun voisin nukkua vaikka koko päivän. Mutta silti vähän huolestuttaa, mitenköhän jaksan pian töissä kun nytkin tuntuu mahdottomalle ajatus käydä keskustassa joogakorttiostoksilla? Pyjamassa läpi päivän, kodin seinien sisällä turvassa. Haukkaisikohan maailma minut kitaansa jos sinne uskaltaisin?

Tämän sydänmeditaation tulostin itselleni jo viikkoja sitten, mutta nyt tuntuu vihdoin hyvälle hetkelle kokeilla sitä. Kiitos tästä Outille, tämä on kopioitu Jolien blogista - Mielitreeni:rakkaus

<3 Eerika

Sydänmeditaatio

Anna itsellesi hetki aikaa hiljentyä paikassa, jossa voit olla täysin rauhassa. Sulje kännykkä  ja muut mahdolliset häiriötekijät. Istu itsellesi mahdollisimman mukavassa asennossa. Voit olla tuolilla, lattialla, tukea itsesi tyynyillä tai mikä ikinä tuntuukaan juuri sinulle sopivalta asennolta. Anna silmäluomiesi sulkeutua pehmeästi. Anna leukasi vapautua niin, että hampaat ovat hieman irti toisistaan ja kitalaen alle jää tilaa. Siirrä oikea käsi sydämesi päälle ja vasen käsi alavatsalle. Hengitä syvään sisään nenän kautta ja puhalla suun kautta ulos, kuin yrittäisit huurruttaa peiliä. Toista muutamia kertoja tuntien samalla, kuinka hengitys nousee ja laskee aallon lailla. Jos sinusta tuntuu luontevalta, voit antaa kehosi liikkua hieman hengityksen tahtiin joko eteen ja taakse tai sivulta sivulle. Anna mielesi keskittyä täysin hengityksen rytmiin ja siihen, miltä se tuntuu kehossa. Jos ulkopuoleltasi kuuluu ääniä, anna niiden vain tapahtua, tulla ja mennä. Jos mielessäsi pyörii ajatuksia, anna myös niiden vain tulla ja mennä, kuin poutapilvien taivaalla. Salli itsesi siirtää hetkeksi sivuun kaikki asiat, jotka ovat tätä ennen tapahtuneet tai tulevat tapahtumaan tämän jälkeen. Anna itsellesi lupa olla läsnä tässä hetkessä ihan vain itseäsi ja omaa hyvinvointiasi varten.

Siirrä nyt huomiosi rintakehän alueelle ja kuvittele mielessäsi sen keskelle pieni valopallo. Tarkastele palloa sisäisin silmin. Pallo voi olla juuri sen värinen, mikä sinulle tuntuu sopivalta. Tunnetko ehkä pallon säteilyn ja sen aiheuttaman lämmön rintakehässäsi? Anna nyt pallon kasvaa jokaisella sisään ja uloshengityksellä. Anna sen muuttua kirkkaammaksi ja hehkuvammaksi. Tunne, kuinka se kasvaessaan säteilee yhä voimakkaammin rakkautta, tyyneyttä ja mielen rauhaa. Anna pallon kasvaa jokaisella sisään ja uloshengityksellä yhä suuremmaksi. Niin suureksi kuin sinusta tuntuu oikealta. Nauti tästä sydämesi valosta. Anna sen säteillä, ympäröidä sinut. Ja jos siltä tuntuu, voit myös ohjata tätä valoa jollekin toiselle, joka  juuri nyt tarvitsee erityistä rakkautta ja voimaa. Voit tuntea, kuinka sisälläsi on ehtymätön rakkauden lähde. Tunne kuinka se ympäröi sinua ja säteilee sinusta.

Nyt, edelleen hengityksesi tahdissa anna pallon vähitellen muuttua jälleen pienemmäksi. Tunne, kuinka pallo kutistuu, mutta säteilee edelleen yhtä kirkkaana. Anna pallon muuttua vähitellen sen kokoiseksi, että se mahtuu jälleen rintaasi, sydämesi ympärillä olevaan tilaan. Täällä valo ja rakkaus kulkevat aina mukanasi. Ja pikku hiljaa alat palata jälleen takaisin tähän aikaan ja paikkaan. Voit liikutella hieman sormia ja varpaitasi ja henkäistä muutaman kerran syvään sisään ja ulos. Voit vielä nostaa kädet pääsi päälle ja venytellä niitä ylöspäin. Laske sitten kädet syliisi, anna pääsi painua kohti rintaa. Henkäise vielä syvään ja avaa lempeästi silmäsi.

Share

Kommentit

Liv
Päiväuniaika

TUO SUKKA/SÄÄRYSTINJUTTU! Mikämikä mistä? Aivan sairaan ihana! 

Eerika
Bättre liv

:D Anoppi on ihana ja tekee mulle aina aivan ihania juttuja! Säärystimiä, villasukkia, joogavillasukat, ranteenlämmittimiä hello kittyllä.. ;) Taisi olla jostain viime talven suuresta käsityölehdestä tuo ohje. Ei mutta katsos, tässä sulle linkki näihin, nämä näyttäis ihan samalle kuin omani! http://www.novita.fi/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=93261

Liv
Päiväuniaika

Pistää kovasti kateiluttamaan tuommoiset anopit! 

Mutta hei kiitti, pitää ruveta tekee! :) 

Eerika
Bättre liv

Mulla tulee anoppi tarpeeseen (samoin oma kutova äitini), sillä itse olen ihan kädetön näissä asioissa! :) Toivottavasti saat ihanat joogasukat ihan omin kätösin tehtyä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.