Tässä ja nyt

Bättre liv

Kuten moni muukin asia, ihan hävettää miten kauan onkaan edellisestä postauksesta! Masussa on kuitenkin kaikki hyvin, aivot ne vaan eivät oikein pysy aktiivisina iltaan asti ja kokonaisen postauksen kirjoittamiseen. Ajatukset ja tunteet tulee ja menee niin nopeasti etten kyydissä pysy. Tänään on rv 7+5 ja olo on kaikin puolin hyvä. Välillä pitää herätä yöllä pissalle, joka aamu herätään ainakin kamalaan pissahätään. Välillä yököttää aamulla niin, että on syötävä samantein jotain. Välillä voin aivan hyvin käydä aamupesulla ennen kuin pahoinvointi iskee. Välillä voin pahoin koko päivän vaikka söisin nonstop. Välillä voin syödä lähes normaalisti ja pieni yökötys lähtee ruoalla pois. On nälkäisiä päiviä ja supernälkäisiä päiviä. Se on ihan kusetusta ettei tässä vaiheessa pitäisi syödä juurikaan enempää kuin normaalisti. Okei, ehkä keho ei tarvitse ihan hirveästi enempää energiaa, mutta jostain alkukantaisesta syystä se sitä kuitenkin kaipaa! Ei se muuten olisi jatkuvasti näin nälkäinen, jokin luonnollinen syy siihen on oltava. Joten kuuntelen kehoani. Kun teki mieli järjettömästi piimää ja juustoa, ostin vihdoin ne kalcium-tabletit. Ostin myös raskausajan Omega-3:sia, joita pyrin ottamaan ainakin silloin tällöin. Ehkä auttaisi edes vähän tätä aivotoimintaakin? Suurin aivotoiminnan blokkaaja on tämä väsymys. Iltaisin ei oikein tee mieli muuta kuin köllötellä kotona, syödä ja käydä vähän kävelemässä koirien kanssa. Ehkä just nyt ei sen enempää tarvitsekaan.

Aluksi oli ihanaa jakaa ilouutista raskaudesta lähimmille ystäville. Tuntui, että sain tukiverkoston ympärilleni, ihmisiä joille voin puhua ja jotka välittävät. Nyt on kuitenkin niin vaikeaa puhua muille, jotka herkästi olettavat että tämä lapsi pysyy mukana. En vaan pysty ajattelemaan sinne asti, enkä oikeasti haluakaan vielä. Haluan elää tässä ja nyt, sillä se on ainut varmuus mikä meillä on. Toivon niin että saisimme pitää tämän pienen. Rukoilisin vaikka kaikille Jumalille mihin maan päällä uskotaan, vaikken usko niistä yhteenkään. Että saisimme pitää edes tämän. Mutta ei se ole toiveistani kiinni, ei edes rukouksista. Ei se ole kiinni todennäköisyysnumeroista, ei siitä näkyikö syke ultrassa, ei edes siitä jatkuvatko raskausoireet tai olenko kivuton. Mikään ei varmista sitä, että pieni sydän sykkisi juuri nyt sisälläni. Se vaan joko on niin tai ei ole. Pieni joko kasvaa hyvin ja pysyy mukana tai ei pysy. En voi muuta kuin elää elämääni päivä kerrallaan, kuunnella kehoani ja sen mukaan levätä ja syödä, keskittää energiani hyviin asioihin ja antaa ajan näyttää miten tässä käy. Tiedän ettei näin välttämättä ajattele vain onnistuneita raskauksia kokenut, ei ehkä se jolla jo lapsia on. Mutta minä en valmistaudu vielä lapsen saamiseen, minä toivon sitä ja menen päivä kerrallaan eteenpäin katsoen mitä jokainen hetki tuo tullessaan. En myöskään valmistaudu pahimpaan, mutta tiedän myös ettei tulevaisuus ole koskaan kiveen kirjoitettu. Ellei sitten hautakiveen, mikä onkin ainut tulevaisuus mikä meitä kaikkia varmuudella joskus kohtaa.

Jottei aivan synkistelyksi menisi niin tässä kuva maailman parhaasta pitsasta mitä saa omassa kodissa! Tähän toki sellainen huomautus, että ehkä tämä on vain parasta pitsaa Italian ulkopuolella ;) Aivan ohut rapea pohja, herkulliset raaka-aineet ja rucolaa päälle. Namsk! Tällä hetkellä himottaa kaikki suolainen ja rasvainen eikä salaatti uppoa. Onneksi myös keitot maistuu ja niistä saa herkullisia ja terveellisiä heittämällä. Päärynä on herkullista, samoin omenat ja mangoviili. Jostain syystä pähkinät, taatelit ja luumut ei enää maistu välipalaksi. On pakko ostaa töihin hedelmiä, mangoviiliä ja perunapiirakoita. Tosin paistopisteen hyllyllä tekee armottomasti mieli lihistä, minkä väliin laittaisin nakkeja, juustoa, sinappia ja ketsuppia. En kestä! Mutta onnekseni en kehtaa ostaa sellaista pommia töihin, joten maistuuhan ne perunapiirakatkin nannalle. Jostain syystä tekee mieli myös leipää, erityisesti täytettyä moniviljasämpylää tai maalaisleipää voilla, juustolla, kinkulla ja tomaatilla. Koska meitsin masulle ei kovin hyvin osu nuo viljat, on pitänyt pitää määrä minimissään ja ottaa mahdollisimman moniviljaista leipää jossa vehnän määrä olisi minimissään. Turvotus on joka tapauksessa iltaisin aikamoista, joten en ole vielä huomannut paisuvani palloksi tästä leipämäärästä :)

Tänä aamuna punnitsin ja painoa oli noin 700g enemmän kuin ennen raskautta, tosin tuo kehonkoostumusvaaka myös näytti isompaa nestemäärää eli suurin osa on varmastikin turvotusta. Kaikki näyttäisi kuitenkin tulevan vain yhteen kohtaan eli tuohon mahaan ja kun olen aika pieni ja siro, näkyy masupallo iltaisin aika reilusti. Onneksi tilanne kuitenkin helpottaa aamulla. Note to self, älä kokeile vaatteita illalla ja itke itseäsi turhaan uneen, sillä ne mahtuvat päälle kyllä aamulla! Toivon vaan, että päästäisiin sinne toiselle kolmannekselle ja voisin antaa masun ihan reilusti näkyä ja iloita siitä muulloinkin kuin salaa iltaisin miehen kanssa masua silitellen :) Ja voisin ostaa edes jotain raskausvaatteita ja aloittaa mammajoogan! Toivotaan että ihana kesä vauvamasuineen on vain nurkan takana ja pienellä on masussa kaikki hyvin juuri nyt ja huomennakin.

Ihanaa aurinkoista viikonloppua <3 Eerika & salamatkustaja

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Moikka! Täysin samoissa fiiliksissä täällä :) muutama vko vaan edellä!

Eerika
Bättre liv

Oi, toivottavasti kaikki menee siellä hyvin! Viikot etenee, mutta täällä myös pelko kasvaa kun aiempien keskemenojen viikot alkaa olemaan käsillä. Toivotaan parasta :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Oliko sua haastateltu tän päivän hesariin?

Eerika
Bättre liv

Ellipsips, no voihan terse, kaivoin just sen ohjeet ja niinhän siinä sanottiin. Ei tullut mieleenikään! Ja just eilen kun vietiin vanha pitkään kaapissa lymyillyt puntari pois. Eli ei tässä sit katota miten paino kehittyy, paitsi neuvolakäynneillä.. nyyh! Mut kiitos huomiosta :)

Vierailija, ei oltu itseasiassa haastateltu, luin kyllä jutun. En ehkä olisi sanonut keskenmenoa mitenkään "lyhyeksi ja suht kivuttomaksi" tapahtumaksi. Itse olen nappaillut särkylääkkeitä maksimimäärät ja kiemurrellut kivussa joilta ei todellakaan pystynyt nukkumaan, istumaan tai makaamaan. Ensimmäisessä keskenmenossa vuodot vielä jatkuivat kuukauden verran. Myös kohtutulehduksen vaara on aina keskenmenon jälkeen eikä julkisella puolella saa minkäänlaista jälkitarkastusta. Muuten toki hyvä että aiheesta kirjoitetaan, mutta olisin ehkä kaivannut juttuun enemmän erilaisia kokemuksia. Keskustelu on kyllä aina hyvästä, sillä harva puhuu aiheesta edes lähimmilleen.

Eerika
Bättre liv

Haa, pitääkin vielä tsekata, tuo kyllä mittaa tarvittaessa pelkän painon :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Täällä tosiaan tullaan viikko jäljessä ja nuo pelot ovat päivittäin mukana. Jokaista vessakäyntiä pelkään, että onko vuodot olleet verta. Luin myös tuo Hesarin jutun. Hienoa, että aiheesta kirjoitetaan, mutta juttu oli kyllä suppea. Niin kuin olen tainnut ennenkin sulle kommentoida, että ei se auta kun mennä tässä hetkessä ja toivoa parasta. Mies jo osaa ajatella pinnasänkyä ja rattaita. Itse en uskalla vielä ajatella niin pitkälle. Ajattelen ensimmäistä ultraa ja neuvolaa nyt tällä hetkellä...

Tsemppiä &lt;3

Eerika
Bättre liv

Vierailija, juu se oli ihan kaameaa kun valkovuodotkin lisääntyi ja sitä pelkää että vuoto onkin verta. Onneksi kaikki on kuitenkin mennyt tähän mennessä hyvin. Meillä on ensimmäinen neuvola vasta viikon päästä maanantaina (9+0) ja käydään yksityisellä toisessa ultrassa samalla viikolla (9+4). Olitteko menossa myös varhaisultraan? Meillä kunnallinen ultra on vasta kesäkuun puolella (12+1) joten käydään vielä toisen kerran tarkistamassa masuasukin tilanne ennen sitä. Meilläkin on mietitty yleisellä tasolla pinnasänkyjä ja rattaita, mutta en vaan tiedä saadaanko me juuri tästä raskaudesta se lapsi joka niihin asettuisi. Juuri nyt ei edes ajatella moisia vaan mennään päivä kerrallaan ja oikeastaan pidän mielelläni elämän sen verran kiireisenä ettei mieli pyörisi näissä asioissa enempää kuin on pakko. Meneepähän aika paljon nopeammin!

Ihanaa alkavaa viikkoa, meillä alkaa samalla uusi raskausviikko yhdeksän kun huomenna napsahtaa 8+0.

<3 Eerika

Silkki (Ei varmistettu)

Olin tuo edellinen vierailija, ei tullut nimi tuohon näköjään. Meillä on tällä viikolla (7+2) varhaisultra ja neuvola vasta 9+5. Nämä ovat hyviä etappeja.

Pidetään itsemme sopivan kiireisinä, mukavaa viikkoa! &lt;3

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.