Terkut hoitovapaaperjantailta ja työarkipäivitystä

Bättre liv

Onni on kesäinen hoitovapaaperjantai! On kyllä ihanaa viettää perjantait kaksin tytön kanssa. Tänään tehtiin taas kivoja asioita yhdessä, mentiin pyörällä leikkipuistoon, käytiin ulkona lounaalla, nautittiin auringosta, nähtiin mamma- ja taaperokavereita ja just nyt vietetään rauhallista päiväuniaikaa kotona. Ehdin taltuttaa tiskivuoren ja imuroida pikaisesti ennen viikonloppua. Pistää pyykkikoneen pyörimään ja istahtaa koneelle. (Tai itseasiassa ihan ensimmäiseksi söin jäätelöä, noms. Olenhan kuitenkin ihminen!) Illalla lähdetäänkin jo anoppilaan aka mummolaan viikonlopuksi.

Tyttöjen lounas, nomnomnom!

Tuttuun tapaani olen miettinyt teinkö virheen kun menin jo töihin (en, sillä tarvitsin sitä juuri nyt), pärjäänkö töissä ja antaako ne mulle potkut kun en olekaan niin loistava (pärjään ja en saa potkuja kun olen ihan riittävän loistava ja ne ei ole monstereita), teinkö virheen kun siirryn syksyllä tekemään 5pv/vko syksyllä ja mies 4pv/vko (en, koska on tosi hyvä että mies ottaa enemmän vastuuta tytöstä ja pystyn keskittymään uuteen työhöni paremmin). No, joka tapauksessa pohdin myös valittiinko me oikea päiväkoti (valittiin fiiliksellä eli valittiin oikea) ja miten ihmeessä me jatkossa selvitään (ihan hyvin vaikka ei tämä arki tästä sen helpommaksi tule muuttumaan). Ei näitä näköjään pysty olemaan murehtimatta, vaikka aikaa sille ei oikeastaan olekaan.

Työmatka on ollut omaa aikaa ja puhdasta onnea, tai tällä viikolla myös aikaavievää ja ahdistavaa fiiliksestä riippuen.

Töissä on mennyt hyvin. Olen saanut loistavia onnistumisen kokemuksia ja päässyt sisään työporukkaan. Alkuun olin aivan onnessani kaikesta uudesta ja omasta ajasta, tällä viikolla olen tosin ollut väsynyt ja vähän huonommalla tuulella (miksei kukaan kertonut että PMS-oireet ovat lapsen saamisen jälkeen kertaa sata ja samoin menkkakivut?). Tytöllä on mennyt hyvin hoidossa, tällä viikolla hän on aamuisin mennyt suoraan leikkimään tai pyytänyt hoitajan syliin ilman itkuja. Mies on vienyt ja hakenut tyttöä lähes joka päivä, itse hoidan homman vain kun mies ei pysty. Minulla siis on pidempi työmatka, joten vaikka lähdemme usein samaan aikaan, ehtivät mies ja tyttö takaisin kotiin vähän ennen minua.

Ollaan ehditty iltaisin hiekkalaatikolle <3

Iltaisin on vuorossa pikainen ruoanlaitto, iltaruoka, leikit, koirien lenkit, iltaulkoilut, iltapuuro, iltavillit ja tytön unet. Tiskikoneen tyhjennys ja täyttö, iltapala, koirien iltapisutus, seuraavan päivän tavaroiden valmiiksi laittaminen ja hetki sohvalla / koneella / venytellen / joogaten / yhdessä. Jonakin iloitna jommallakummalla on lisäksi ollut omia menoja. Aika haipakkaa siis mennään ja käytännössä jompikumpi on kokoajan tytön kanssa ja toinen hoitaa muita asioita ja sitten taas vaihdetaan. Silti ollaan ehditty leikkiä tytön kanssa rauhassa puistossa ja nähdä naapurissa asuvia taaperoita vanhempineen.

Kotipäivän aamusylittelyt, arkiaamuinakin pyritään olemaan hetki ihan vaan lähekkäin.

Ruoat ollaan pyritty ostamaan kerran viikossa plus pieni täydennys viikolla, viikon ruokalistat teen sunnuntaisin ja viikonloppuna tehdään myös isosti ruokaa arkea helpottamaan. Ollaan tällä viikolla myös hyödynnetty kotiinkuljetusta ruokakaupasta ja viime viikolla meillä kävi siivooja. Arjen helpotuksista on pitänyt muutenkin kirjoitella, mutta siivoojaa voin siis näin pikaisesti tässä jo suositella. Kevään ajan meillä on käynyt siivooja 3-4 vko välein jolloin meidän ei tarvitse kuin tehdä pikkusiivouksia sillä välin. Ilman tätä kaikkea en tiedä miten mahdottomia nämä viikot olisivatkaan olleet. Välillä kaikki on mennyt vallan hyvin, mutta onhan tämä aikamoista touhua, työleiriä ja väsymystä kuitenkin. Täysin vapaa aika tulisi kyllä tarpeeseen!

Pyörän peräkärry on ollut aivan upea, sitä ei edes huomaa vetävänsä, mitä nyt saa lisävastusta polkemiseen. Tyttö viihtyy ja äitikin saa arkeen kivasti liikuntaa viemällä tytön fillarilla kauemmaksi puistoilemaan. Samalla saa viettää aikaa tytön kanssa jumpalle karkaamisen sijaan!

Parin viikon päästä mies jääkin jo kesälomille ja isyysvapaille joten sitten ei tarvitse hetkeen huolehtia hoitoon viemisistä ja tarkoista aikatauluista. Totutellaan taas uuteen arkeen kun syksy tulee ja tyttö aloittaa pienessä päiväkodissa. Odotan jo melkein innolla, mutta samalla hieman kauhullakin. Onneksi sitä ennen on edessä ihana koko perheen kesä! Voidaan viilettää fillareilla merenrantaan, leikkiä hiekkarannoilla ja puistoissa, reissata Suomen ihanissa (kesä)kaupungeissa ja makoilla riippumatossa. Grillata ja käydä syömässä hyvin, leikkiä turisteja kantakaupungissa ja tehdä treffejä Lintsille ja Korkeasaareen. Kesästä kolme viikkoa menee itsellänikin loman merkeissä ja onhan näitä viikonloppujakin useampi edessä. Ehkä me ei vielä sitä syksyä murehdita :)

Ihania kesäpäiviä sinne, me karataan anoppilan/mummilan pihalle ja pöperöille täältä kaupungin vilskeestä!

<3 Eerika & Epeliina (1v 5kk äiti ja tytär)

Kommentit

-mimmu- (Ei varmistettu)

Täytyy kysäistä, että otitteko (koko perhe) hebatiitti-rokotteet ennen kroatian matkaa?
Meillä suunnitelmissa lähteä sinne kesälomareissuun, mutta meistä kenelläkään ei ole tuota rokotetta, näyttää olevan suositeltu olevan, silti mietin otetaanko kun äitini otti ja hänellä ei ole vastetta siihen, eli rahat meni kankkulankaivoon...

Eerika
Bättre liv

Meillä oli miehen kanssa voimassa aiemmin otetut rokotteet (hepatiitti a&b), mutta tytölle ei vielä otettu. Suositusten mukaan vuoden täyttäneelle voisi ottaa, mutta neuvolasta sanoivat ettei olisi näin pienelle tarvetta kun kysyin 1v-tarkastuksessa. Otetaan se kuitenkin varmaan ennen seuraavaa matkaa jos on tarvis kun tyttö on silloin jo päiväkodissa ja voi tartuttaa sen (a:n) muihin vaikka sairastaisikin oireettomana. Netistä löysin tiedon:

  • "Alle 5-vuotiailla hepatiitti A -infektio on yleensä hyvin lievä tai oireeton, eikä heitä välttämättä tarvitse suojata taudilta. Lapset, etenkin vaippaiässä, tartuttavat tautia kuitenkin herkästi eteenpäin. Siksi ainakin päivähoidossa olevat lapset kannattaa suojata rokotteella ennen matkaa."

Onhan nuo rokotteet elinikäiset onhan ne sitten varuilta kunnossa seuraavillakin reissuilla jos ottaa, mutta kesälomalle ei taida enää ehtiä ottaa koko sarjaa. Ehkä kannattaa soitella johonkin rokotusinfoon ja kysellä tarkemmin riskeistä. Ihanaa matkaa!

-mimmu- (Ei varmistettu)

Kiitos ja kiitos nopeasta infosta! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.