Turvaistuinsuossa, ja miten sitten kävikään?

Bättre liv

Tarkoitus oli kirjoitella kovinkin faktapitoinen ja perusteltu postaus turvaistuimista, niiden turvallisuudesta ja valinnasta, mutta asia ei ollutkaan ihan niin helppo. Kirjoittelin itselleni kriteerejä, tutustuin autoliiton testeihin, ruotsalaisten plus-testeihin ja luinpa viittauksia eurooppalaisiinkin testaihin turvallisuudesta. Luin suosituksia, kokemuksia, katsoin videoita valmistajien sivuilta ja etsin edullisinta hintaa. Niinkuin aina kun olen tekemässä jotain tärkeää päätöstä, tein asiasta maailman isoimman projektin ja olin varma että jossain vaiheessa mielessäni olisi selkä kuva siitä, mikä olisi meille se paras vaihtoehto ja mistä sen saisi järkevimpään hintaan. Sitten vaan tilaisin sen ja hykertelisin partaani tytyyväisyyttäni. No niinhän siinä melkein kävi..

Käytiin yhteensä kolmessa liikkeessä tutustumassa istuimiin, joka liikkeessä tunnuttiin olevan vähän eri mieltä ja suositeltiin vähän eri istuimia. Valikoimatkin vaihtelivat. Netissäkin oli faktaa suuntaan ja toiseen. Lopulta olin niin sekaisin siitä olisiko turvallisinta olla suositusten mukaisesti selkä menosuuntaan vai testeissä hyvin menestyneessä palkki-istuimessa etten tiennyt missä on taivasta ja missä maa. Ja sitten tuli mies ja vihelsi pelin poikki.

"Mitä me turhaan sitä istuinta takaisin sisälle viedään, annetaan sen olla noissa isofixeissä vaan kiinni niin homma on hoidettu", sanoi hän kun olimme myyjän opastuksella kokeilleet istuinta autoomme. Suu auki ja pienoisessa shokissa kai, mutta parin tarkentavan "Ootko sä nyt ihan tosissas", kysymyksen jälkeen ja ollessani kykenemätön sanomaan miksi me nyt ei otettaisi tätä istuinta, menin ja kävelin miehen vanavedessä takaisin liikkeeseen ja iskin kortin kassalle. Luulenpa, että tässä olisi ollut monta oikeaa valintaa aivan kuin vaikkapa vaunujenkin kohdalla. Lopulta me valittiin turvallinen ja kohtuuhintainen turvaistuin missä pienikin viihtyy. Nyt vaan pitää siirtää epäröinnit ja ne muut turvaistuimet pään sisältä sivuun. Tässä nyt kuitenkin jotain faktaa matkanvarrelta!

Meidän turvaistuinkriteerit:

 • isofix-kiinnitys
 • selkä menosuuntaan tai palkki-istuin
 • hyvä turvallisuus myös testien mukaan
 • helppo kääntää lepoasentoon lapsen ollessa jo istuimessa
 • vähintään 3-4 vuotiaaksi asti tilava (päätuki, leveys, jalkatila)
 • helppo laittaa lapsi kyytiin (nosto, turvallinen kiinnitys)
 • sopii autoomme (tilava farmari tosin)
 • laadukas, kohtuuhintainen

Meidän loppuvaiheen vaihtoehdot olivat Britax Max-Fix (selkä menosuuntaan 0-18 kg), Besafe iZi Kid i-Size (selkä menosuuntaan 0-18 kg) ja Cybex Pallas 2-fix (palkki-istuin kasvot menosuuntaan 0-36 kg). Kaikki istuimet olivat turvallisia, laadukkaita ja tilavia. Katsottiin myös käännettäviä istuimia niin Britaxilta kuin Cybexiltäkin, mutta niissä tuntui tila loppuvan aikaisemmin kesken kuin vain yhteen suuntaan olevissa istuimissa. Istuimet veivät myös aika paljon tilaa autosta verrattuna lapselle jäävään tilaan.

Besafen istuin vaikutti todella laadukkaalta, siinä oli aivan loistava makuuasento ja jalkatilaakin, mutta se olisi vienyt aika paljon tilaa autosta ja toinen miinus oli ehdottomasti hinta. Muuten tuo Besafen istuin oli kyllä oma lempparini ja etsinkin sille mahdollisimman edullista hintaa, kunnes huomasin tämän uuden mallin olevan tarjolla aika harvassa nettikaupassa ja olevan muutenkin Keski-Euroopassa vähemmän tarjolla oleva merkki. Jotenkin yli viisisataa tuntuu hieman kovalta sijoitukselta istuimelle, mikä riittää ehkä 3-4 vuotiaaksi.

Britaxin istuimessa oli samat ominaisuudet kuin Besafen istuimessakin, mutta toisaalta se jäi lievästi kakkoseksi joka osiossa. Kaikki siis oli oikein hyvää, mutta Besafe nokitti hieman niin kiinnityksessä, asennon säädössä, tilassa kuin jalkatilassakin. Hinnaltaan Britax oli kuitenkin reilusti järkevämpi ja siinä mielessä oikein hyvä valinta. Luultavasti pienet erot unohtuisivat nopeasti käytössä kun istuimeen tottuisi.

Cybex Pallas 2-fix -palkki-istuimella oli loistavat testitulokset, se kasvaa lapsen mukana niin pitkään kun lapsi vaan suostuu siinä istumaan (jopa 12-vuotiaaksi asti) muuttuen turvavyöistuimeksi 18 kilon rajan jälkeen. Istuinta voi käyttää niin isofix-kiinnikkeillä kuin ilmankin. Isommalla lapsella palkkia ei enää käytetä ja isofix-kiinnityskin poistuu 18 kg:n kohdalla. Palkin laittaminen hyvin paikoilleen oli huomattavasti helpompaa kuin saada kiskottua viispistevyöt aina varmasti riittävän kireälle, siinä kun on usein se turvallisuuden kompastuskivi miten lapsi on istuimeen kiinnitetty. Pieni myös viihtyi hyvin palkki-istuimessa eikä istuma-asennossakaan näyttänyt siltä, että pää retkahtaisi heti nukahtaessa eteenpäin. Näitä olin vähän mielessäni pyöritellyt. Isofixillä kiinnitettäessä istuimen sai myös kohtuu helposti lepoasentoon vaikka kesken matkan. 

Kasvot eteenpäin matkustettaessa matkapahoinvointi ei ole niin todennäköinen vieras verrattuna selkä menosuuntaan matkustamiseen. Kuulinpa myös sellaisista pikkuhoudineista jotka ovat moottoritievauhdeissa pujotelleet itsensä vapaaksi viispistevöistä vanhempiensa riemuksi ja iloksi. Toisaalta on olemassa kilpailijan teettämä video, missä auton pyöriessä x kertaa ympäri on nukke irronnut palkki-istuimesta. Omaan silmääni lapsi oli todella hyvin istuimessa kiinnitettynä ja testitulokset puhuvat myös turvallisuuden puolesta.

Kerran tässä palkki-istuinten turvallisuutta on saanut itselleenkin vakuutella niin kerrotaanpa vielä myyjän näkemyksiä. Pääkaupunkiseudun liikenne, monikaistaiset kehätiet, moottoritiet ja muut isot väylät ovat sellaisia mihin hän myisi ensisijaisesti palkki-istuimen. Mehän ajetaan lähinnä pääkaupunkiseudulla sekä motareita pitkin eteläisiin kaupunkeihin. Harvemmin eksytään pikkuteille missä vastaantulevan eksyminen omalle kaistalle olisi mahdollista. Pienemmillä teillä ajeleville hän suosittelisi alkuun selkä menosuuntaan olevaa istuinta. Tämä kuulosti omaan korvaani erittäin järkevältä ajatukselta. Pääkaupunkiseudun liikenteessä tulee kaikenlaista peräänajoa ja kylkeen osumista, mutta harvemmin vastaantulevalta kaistalta kukaan tulee satasta nokkaan. Riskitilanteet siis ovat erilaisia, joten vain yhtä suositusta on vaikeaa antaa. Paljon mökille suhaava perhe siis saattaisi tehdä eri valinnan. 

Päädyttiin siis Cybex Pallas 2-fix -turvaistuimeen sen ollessa vielä hyvään hintaan "vanhoilla" kankailla (no buuhuu). Hieman nikottelin, sillä istuimen olisi voinut saada tilattua vähintään 50 euroa edullisemmin Saksasta posteineen, mutta toisaalta olihan se mies myös oikeassa. Nyt saatiin tämä rumba vihdoin päätökseen, tuetaan hyvää paikallista kivijalkaliikettä ja siinä on myös helppoa hoitaa mahdolliset takuuasiat. Säästymme aikamoiselta säätämiseltä kun ei tarvitse selvitellä mikä nettikaupoista on luotettavin ja missä on turvalliset maksutavat. Istuin myös kasvaa pitkään lapsen mukana, mutta toisaalta istuu jo nyt hyvin pikkuiselle, joten tätä rumbaa ei tarvitse ihan heti olla uudelleen läpikäymässä. Pieni mahtuu vielä turvakaukaloonsa, joten ehkä käytämme sitä vielä hetken aikaa ja vasta sitten siirrymme tähän turvaistuimeen (jos vaan maltamme).

Olen kyllä niin huono tekemään päätöksiä kun 100%:sta faktaa ei taida olla tässä tapauksessa olemassakaan ja toisaalta en siedä rahanmenoa. Meitsiä siis kirpaisee jo sukkapaketin ostaminen, miettikääs sitä! Siinä mielessä mahdollisimman laadukkaan ja hintansa hyvin säilyttävän tuotteen ostaminen on itselleni aina mieluisempaa ja perustellumpaa kuin ihan vaan jonkun tavaran hommaaminen. Ei tule niin isoa morkkista! 

Mitens te muut? Onko teille tullut tuttavilta tai sukulaisilta turvaistuin ja olette välttyneet tältä rumbalta?

Vai uppositteko kokonaan turvaistuinten suohon?

Onko hinnalla väliä, takaako hintalappu turvallisuuden?

Ovatko testitulokset teille hepreaa?

Terkkuja meiltä kohta kymmenkuisilta!

<3 Eerika & Epeliina (kohta 10 kk äiti ja tytär)

Peeäs. Kuvat napattu kännykällä kesken aivojen raksutuksen ja myyjän tenttaamisen, joten pahoittelut kuvanlaadusta!

Kommentit

Silkkitassu

Meillä olisi edessä. Tosiaan omaa autoa ei ole, joten meillä olisi hakusessa kolmepistevöillä kiinnitettävä malli, joka olisi kevyt kantaa eikä olisi liian iso, jotta mahtuisi myös pienempiin autoihin. Tai sitten pitää pyytää että mummolaan hankitaan ihan oma istuin, ettei sitä tarvitse mukana kuljettaa kun sinne mennään bussilla.
En tiedä mitä tehdään... :(

Eerika
Bättre liv

Meillä ei ole tarvetta siirtää istuinta autosta toiseen, joten painolla ei ollut merkitystä ja isofix-kiinnitystä voidaan huoletta käyttää. Tuon Cybexin istuimen saa toki kiinni ilman isofixejäkin jos tarvetta tulee. Ehkä mummolaan voisi hommata oman istuimen jos matkat kerran taitetaan bussilla. Löytyisikö tuttavista keneltäkään istuinta käytettynä, niin että tietäisi miten sitä on kohdeltu? Keneltä tahansa en istuinta ostaisi käytettynä, mutta tutuilta ja sukulaisilta kylläkin. Silloin toisen istuimen saisi kohtuuhintaan ostettuakin eikä kahta kallista istuinta tarvitsisi kaupasta ostaa. Tsemppiä sinne, toivottavasti asiat ratkeavat kuin itsestään kun niitä riittävästi pohtii :)

Torey
Näissä neliöissä

Hyvä valinta! ;)

Meillä on koko perhe ollut tosiaan tyytyväisiä tuohon Cybexiin ja lapselle siinä on kivaa se, kun näkee eteen ja oikeasti jopa ikkunasta jotain. :D 

Plussaa myös helppokäyttöisyys!

Meillä oli yhdessä vaiheessa minun autossa kokeilussa myös äitini omaan autoonsa hankki istuin ja menetin hermot niiden vöiden kanssa! Ja lapsella meni hermo kun ei nähnytkään ikkunasta. Nykyään meillä on sitten kaksi Cybexiä ja äitini sai pitää hankkimansa istuimen tarpeita varten heillä. :D

 

JA! Musta on ihanaa kun tuo istuin tosissaan kasvaa lapsen mukana niin kauan kun lapsen siinä istua tarvii. :)

Eerika
Bättre liv

Kiitos :) Olen tosiaan vielä itsekin hieman epävarma siitä voiko palkki-istuin ihan varmasti olla niin turvallinen kuin miltä testien perusteella näyttää kun sitä epäillään niin paljon. Toisaalta monilla on ties mitä tuttujen tutuilta saatuja vanhoja istuimia joiden turvallisuudesta ei ehkä kenelläkään ole mitään käryä. Ja minä ahdistun valitessani uusien turvallisiksi luokiteltujen istuimien kesken sitä oikeaa :) Mutta tottakai sitä haluaa lapselleen mahdollisimman turvallisen istuimen!

Toisaalta josko käytettäisiin edes osa tästä energiasta siihen, että autossa on mahdollisimman turvalliset renkaat sadekeleillä ja talvikeleillä, pidettäisiin hyvät turvavälit, ennakoitaisiin ja huomioitaisiin toiset liikenteessä. Niillä se turvallisuus nimittäin loppupeleissä tehdään!

Vierailija (Ei varmistettu)

Palkki-istumet jakavat mielipiteitä turvallisuutensa osalta enkä siksi halunnut alkaa edes miettimään sitä vaihtoehtoa. Ymmärrän kyllä pointin palkin versus 5-pistevyö -kiinnityksien välillä, mutta me ratkaisimme turvallisuuskysymyksen päättämällä, että lapsi matkustaa selkä menosuuntaan niin pitkään kuin se pituuden, iän ja painon mukaan on mahdollista. Istuin on kyllä käännettävissä kasvot eteenpäin mikäli matkapahoinvointia ilmenisi mutta muuten lapsi pysyy visusti selkä menosuuntaan. Uusi i-Size standardi turvaistuimiin liittyenhän vaatii/suosittaa lapsen matkustamista selkä menosuuntaan vähintään 15kk ikään asti, mutta mielellään jopa 4-vuotiaaksi saakka. Meille sanottiin kaupassa että näin ollen palkki-istuimien myyminen alle 15kk ikäiselle ei ole edes sallittua uuden standardin mukaan, tosin siirtymäaika on tietenkin vuosia, ja uuden ja vanhan standardin mukaiset istuimet ovat kaupan hyllyllä vierekkäin vielä tovin. Lisäksi selkä menosuuntaan matkustamisen puolesta puhui Ruotsin Liikenneturvaviraston lisähyväksymismerkintä jonka ovat saaneet ainoastaan selkä menosuuntaan asennettavat istuimet, ei yksikään kasvot menosuuntaan-istuin, oli ne sitten palkilla tai turvavöillä.

Nämä lisääntyvät turvallisuus-standardi-hyväksyntä-vaatimus-testitulokset todella vai sekoittaa pään ja saa huolesta sekaisin. Etukäteen kun kukaan ei voi tietää millä tavalla se kolari sitten tapahtuu jos se joskus tapahtuu, toivottavasti ei koskaan tapahdu.

Eerika
Bättre liv

Juu ihmekään kun mieli on sekaisin, samalla kun palkki-istuimet saavat testeissä hyviä arvosteluja! Uudessa standardissa taitaa olla myös istuimien luokitus pituuden eikä painon mukaan jos oikein muistan. Tuo Ruotsin plus-testin merkintä oli puolestaan käsittääkseni niin, että he eivät edes testaa kasvot eteenpäin olevia istuimia tai edes käännettäviä. Näin ollen lista hyväksytyistä istuimista on erittäin lyhyt.

Selkä menosuuntaan oleva istuin rasittaa herkkää niskaa etutörmäyksessä vähemmän kuin kasvot menosuuntaan oleva istuin. Tosin näissäkin on eroja. Cybexin palkki-istuimet ovat saaneet parempia testituloksia kuin osa selkä menosuuntaan olevista istuimista. Turvallisuudesta on monesti taulukoissa ++ erinomainen monen kasvot menosuuntaan olevan istuimen saadessa + hyvä tai heikompia arvosanoja. Siinä mielessä koko homma kyllä hieman epäilyttää.

Meillä taidetaan matkustaa turvakaukalossa niin kauan kun pieni siihen mahtuu ja siinä viihtyy. Kokonsa puolesta kasvunvaraa vielä on, tosin talvivaatteet vievät tietty osansa tilasta. Näin ollen voitaisiin päästä yli tuon vuoden iän ja lähelle 15kk ikää jos nähdään tarpeelliseksi.

Tässä lainaus Britaxin sivuilta tuosta uudesta standardista:

 • Standardissa edellytetään, että alle 15 kuukauden ikäiset lapset matkustavat selkä menosuuntaan.
 • i-Size-hyväksymistestiin sisältyy sivutörmäystesti.
 • Standardi edellyttää, että käytetään vain ISOFIX-yhteensopivia istuimia, mikä vähentää väärinkäytön riskiä. 

Tässä puolestaan Autoliiton testin tulokset turvallisuuden osalta Cybex Pallas 2-fix -istuimesta vuodelta 2011 ja linkki tarkempiin tuloksiin:

+ Alhainen kuormitus etutörmäyksessä
+ Erittäin alhainen kuormitus sivutörmäyksessä
+ Hyvä vyön reititys
+ Istuimen saa kiinnitettyä tiukasti autoon
http://www.autoliitto.fi/tietopankki/testi-ja-tutkimustuloksia/turvaistuintestit/cybex-pallas-2-fix-2011/

Tässä Besafe iZi Kid X3 Isofixin testitulokset (vastaa aika hyvin tuota uudempaa mallia): 

+ Erittäin alhainen kuormitus etutörmäyksessä
+ Alhainen kuormitus sivutörmäyksessä 
+ Hyvä vyön reititys
+ Istuimen saa kiinnitettyä tiukasti autoon  

http://www.autoliitto.fi/tietopankki/testi-ja-tutkimustuloksia/turvaistuintestit/hts-besafe-izi-kid-x3-isofix-11/ 

Ja Britax Max-Fix:n: 

+ Pieni kuormitus etutörmäyksessä.
+ Hyvä vyön reititys.
+ Istuimen saa kiinnitettyä tiukasti autoon.
- Keskinkertainen kuormitus sivutörmäyksessä.

http://www.autoliitto.fi/tietopankki/testi-ja-tutkimustuloksia/turvaistuintestit/britax-romer-max-fix-2013/

Otapa näistä nyt sitten selvää! Nyt kun näitä taas katselin niin alkoi melkein kaduttaa äkkinäinen ostopäätös, oltaisiin me hetki voitu vielä odotellakin kun pieni mahtuu vielä hetken aikaa matkustamaan selkä menosuuntaan turvakaukalossaan :) Mutta onpahan nyt joku päätös tehty!

nifedipine side effects (Ei varmistettu) http://medicshop365.com/

Hi, I check your new stuff daily. Your story-telling
style is witty, keep it up!

hannakoo (Ei varmistettu)

Kiitos tästä postauksesta! Aihe on meillä todella ajankohtainen mutta sillä lisämausteella, että poika on vasta 6,5kk mutta turvakaukalon koko alkaa tulla vastaan... Tää 10kg ja 73cm tyyppi menee kaukalossa just ja just mutta ei kauaa ja muistaakseni turvaistuimet ovat 9kk ikäisille ja ylöspäin :/

Eerika
Bättre liv

Moi, teidän tapauksessa lähtisin etsimään selkä menosuuntaan olevaa tai käännettävää istuinta. Osa näistäkin on ihan pienistä vauvoista lähtien käytettävissä. Niska kuitenkin kehittyy iän eikä koon mukaan joten selkä menosuuntaan olisi kyllä turvallisin. Esim. Cybex Sirona (käännettävä palkilla eteenpäin ollessa) on syntymästä 18 kg asti, Britax Max-fix kävisi myös (selkä menosuuntaan) ja onhan näitä monella merkillä.

Teillä ehkä ongelmaksi voisi tulla tarve ostaa jälleen uusi istuin aika nopeastikin jos lapsi jatkaa nopeaa kasvutahtiaan. Eli tällainen 0-4 vuotiaille tarkoitettu istuin ei ehkä menisi edes 3 vuotiaaksi asti. Auton kokorajoitukset huomioiden etsisin istuinta missä on mahdollisimman hyvin tilaa lapselle (miten ylös niskatuki nousee, onko jalkatilaa, mahtuuko isompi lapsi toppavaatteissa..). Niissä on yllättävän paljon eroja! Besafen istuimissa oli ainakin hyvin tilaa. Tsemppiä etsimiseen :)

hannakoo (Ei varmistettu)

Oi kiitos hyvistä vinkeistä! Meillä on kartoitus vasta alkamassa, mutta tässäpä on nyt jo ollut hyviä neuvoja. Kävin vielä tutkimassa meidän Brion turvakaukaloa ja siinä näyttikin olevan lisäpehmuste paikoillaan, minkä poistamisella toivottavasti saadaan vielä vähän kasvunvaraa. Tuntuisi yhtäkkiä hurjalta laittaa näin nuori istuimeen ja toisaalta, kovin mielellään ostettaisiin pidemmän käyttöiän istuin sitten kerralla.

Käytänpä tilaisuuden myös sanoa, että blogiasi on kiva seurata :)

Eerika
Bättre liv

Ei nuo turvaistuimet niin erilaisia ole kuin kaukalotkaan, varsinkaan selkä menosuuntaan olevat! Suurimman osan saa myös tosi hyvään nukkuma-asentoon, sellaiseen missä sitä itsekin mielellään matkansa koisisi. Ne siis on vaan vähän niinkuin isoja kaukaloita ;) Kannattaa käydä ihan testailemassa parissa liikkeessä ja kokeilla niitä ykkösvaihtoehtoja myös omaan autoon. Tosin kannattaa varoa ettei se sit jää sinne autoon sillä kokeilulla kuten meillä kävi.. ;)

Ja kiitoskiitos :) Pitää kyllä myöntää, että tässä vauvavuoden varrella on useampaan otteeseen tullut mietittyä blogin jatkoa, sillä aikaa ei meinaa blogille riittää, mutta ainakaan vielä en ole raaskinut tätä lopettaakaan. Siellä on varmaan paljon enemmän seuraajia kuin mitä arvaankaan! Terkkuja teille <3

Nintin (Ei varmistettu)

Suossa ja syvällä. Ja tää postaus ei nyt auttanut, kun mä olin jo päättänyt hommata käännettävän istuimen, just sellaisen 0-4 v. Voivoivoi. Tekispä joku muu päätöksen munkin puolesta! :D

Eerika
Bättre liv

No älä toivo tuota viimeisintä! Nimittäin olen vieläkin ihan sekaisin siitä mikä sen istuimen pitäisi olla ja kiukkuinen siitä että mies vaan teki päätöksen eikä me rauhassa keskusteltu, vertailtu ja päätetty vasta kotona. Aiheesta on käyty kiihtynyttä sananharkkaa. Ilmeisesti käytän tolkuttomasti aikaa näiden vertailuun ja olen liian huolissani, että jos tosiaan olisi lapsen turvallisuudesta huolissaan niin lasta ei laittaisi autoon lainkaan.. "Ihan hyvä se on, älä nyt enää vatvo". Huoh!

Tuntuu ettei mikään vaihtoehto ole sitten mitenkään järkevä! Viidensadan istuin, mikä menee ehkä 3-vuotiaaksi, vie autossa paljon tilaa eikä ole takuuta viihtyykö lapsi siinä (esim. matkapahoinvointi, ei näe hyvin ulos, kiukuttelee kun yrität keskittyä ajamiseen..) vaiko riski siitä, että palkki-istuimessa tuleekin nokkakolarissa liian suuri voima pienen niskalle? Plussia puolestaan on molemmissa vaihtoehdoissa reilusti.

Vaikka kuinka tiedän, että tämä on hyvä istuin, silti pelkään siirtää pientä kaukalosta turvaistuimeen koska palkki-istuinten turvallisuudesta on niin paljon ristiriitaista tietoa. Ehkä me jossain vaiheessa uskalletaan siirtyä uuteen istuimeen, pakkohan se on.. Toisaalta palkki-istuimen pitäisi olla turvallisempi kuin 5-pistevöillä kasvot menosuuntaan eli siinä mielessä käännettävän käyttäminen kasvot menosuuntaan ilman palkkia olisi ilmeisesti vähemmän turvallista. Ota näistä nyt sit selvää. Tsemppiä!

Nintin (Ei varmistettu)

Mä on ihan täsmälleen samanlainen vertailija! Oon tehnyt aiheesta tutkimusta jo 3 kuukautta ja käynyt 4 lastentarvikeliikkeessä haastattelemassa myyjiä. Ja sitten oon arponut, tilaanko Saksasta vai Briteistä. :D Argh. Ja siis mun lopputulos on ehkä tämä:

http://www.maxi-cosi.com/products/car-seats/infant/milofix.aspx

Saanut Autoliitolta arvosanan: hyvä. Saksasta löysin halvimmillaan 250 eurolla posteineen, mutta se tarjous meni jo, kun mä arvoin liikaa. Ollaan siis sovitettu tota liikkeessä autoon ja ihan hyvältä vaikutti. Mutta mitä mä siis nyt teen? Jostain syystä oon saanut muuten itse kaivella kaikki tiedot tuosta Milofixistä. Kukaan myyjä ei tuntunut tietävän siitä yhtään mitään. Eivät kai ole saaneet koulutusta kuin niihin kalliimpiin tuoleihin. Hmph.

Nina Enroth
Ninan verkkareissa

Kiitos. Tilattu. Tää on niin helppoa, kun sä teet kaikki valinnat.

Eerika
Bättre liv

Hei olipa reiluu ;)

Nina Enroth
Ninan verkkareissa

What are friends for <3

Eerika
Bättre liv

Kai te sentään toitte meille tuliaisia ;)

Harriet

Hyvä huomio tuo, että lapsen turvallisuuteen autossa liittyy moni muukin asia, kuten ajotavat ja auton kunto, kuin vain itse turvaistuin.

Turvaistuimen valinnassa kannattaa myös huomioida se miten helppo istuin on asentaa ja onko olemassa vaara/mahdollisuus, että istuin asennetaan väärin, jolloin se ei ole enää törmäystilanteessa turvallinen.

Kesäisin mitään turvaistuin/kaukaloa ei saisi säilyttää autossa vaan valolta ja kuumuudelta suojassa. Muuten muoviosat haurastuu eikä istuin ole silloin törmäystilanteessa turvallinen. Me olemme käytön jälkeen vieneet turvaistuimen varastoon tai  takakonttiin. Tämän vuoksi palkki-istuimet on mun mielestä turvallisempia kuin lattiaan, penkkiin ja turvavöihin monimutkaisesti vyötettävät versiot. Palkki-istuinta on oikeastaan vaikea asentaa väärin.

Meillä on ollut nyt 6kk käytössä Cybexin Juno (9-18kg). Ainoa huono puoli on se, että palkin kangas menee nopeasti likaiseksi. Kankaan voi kyllä pestä mutta työlästähän se on :E

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.