Uuden viikon ja uuden vuoden alkua

Bättre liv

Uudenvuodenaatto, pienellä ikää päivän yli viikko. Kaikki on oikeasti ihan älyttömän hyvin, vaan mikä on tämä baby blues ja pitkä toipuminen synnytyksestä mitkä painavat mielen maahan kaiken tämän söpöyden ja onnen keskellä? Kun haavassa alkaa tuntumaan paremmalle, sekoaakin vatsa ja sitten on vielä nuo kipeät pukamatkin. Hemoglobiini kai nousee hiljalleen, mutta silti en pysty olemaan pitkään pystyssä, eilen meinasin pyörtyä suihkuun heti sen jälkeen kun vatsa oli mennyt aivan sekaisin. Olo on välillä niin epätoivoinen, kun toipuminen on niin hidasta, haluaisin jo pystyä kävelemään pieni sylissä pidempään kuin hetken, imettämään myös istualleni ja touhuta pienen kanssa. Imetyksen olen sentään tähän mennessä pystynyt hoitamaan enemmänkin kuin hyvin, mutta nyt toisen nännin kipeydyttyä olen alkanut pelkäämään sitä hetkeä kun pienen suu haukkaa kiinni. Aika ristiriitainen fiilis kun samalla haluaisi ruokkia pienen ja pitää häntä hyvänä, nauttia hetkestä pienen kanssa ja levähtää yhdessä toisiaan tuijotellen kunnes pienen silmät alkavat luppaamaan kiinni. 

Maitoa riittää ja heruu, heruu ja heruu. Aluksi opin, että kertissuojat pitävät maidon paremmin kuin kestosuojat. Sitten opin, että kertissuojat saavatkin nännit kipeiksi ja päätin antaa mieluummin paitojen aina välillä kastua. Valitettavasti toiseen nänniin on tullut haavauma aivan juureen ja imettäminen tekee kipeää. Imuote ei ehkä ole aivan täydellinen, mutten ole varma saako sitä aivan kuntoon kun pienen suu on vielä noin pieni. Yritän katsoa otetta joka kerta mahdollisimman hyväksi, mutta nyt haavauma ei ehdi oikein parantua ennen kuin on taas imetyksen aika. Toisaalta tältä puolelta tulee myös enemmän maitoa joten paidat kastuvat ja pieni myös imee siltä puolelta pidempään. Voihan jestas, täällä puhutaan tisseistä! Kaikkeen sitä ryhtyykin :) No, joka tapauksessa täällä on käytössä nännivoidetta ja bepanthenia, kaalinlehteäkin. En ole halunnut käyttää pumppua ja pulloa, jottei imuote huononisi näin alussa, eilen kokeiltiin kuitenkin pumpata ja hörpyttää yksi rinnallinen (puolet meni ehkä masuun asti siitä satsista). Katsotaan löytääkö mies kaupasta rintakumeja, josko ne auttaisivat edes hetken akuutissa vaiheessa niin haava saisi parantua (saako niitä ihan lähikaupasta??). Toivottavasti ongelmat väistyvät pian!

Pieni syö päivisin 2-3 tunnin välein, yleensä yhden rinnallisen, aiemmin silmät olivat harvemmin päivisin auki, mutta nyt sitäkin riemuvoittoakin saadaan ihailla! Pieni harvemmin päästää huutoa suustaan, välillä menee hermo kun asiat tapahtuvat liian hitaasti, isi ei ehkä saakaan uutta bodyä päälle juuri sillä sekunnilla kuin haluttaisiin ja joutuu heilumaan nakkena liian kauan. Muuten kuuluu ehkä vain pientä öninää. Maitoa saa kun sitä näyttää halajavan, joten huutoon asti ei sitä kaivaten ole tarvinut edetä. Hirvittävän tyytyväinen tyttö siis! Syö, nukkuu, pissaa ja kakkaa. Kurkkii välillä maailmaa ja on supersuloinen. Voi hyvin, ei koe masukipruja, ei ole ihottumaa tai mitään. Elämä on mukavaa, saa olla äidin sylissä ja isin sylissä, välillä nukutaan Tripp Trapp Newborn-setissä (aivan mahtava koirien kanssa!), välillä sängyllä, välillä isin kanssa kantoliinassa. Isi hoitaa vaipanvaihdot, pyllynpesut ja laittaa mitä suloisimpia vaatteita päälle ja putsaa silmät ja navan. Napanuorantynkä lähti useampi päivä sitten ja oma napa on nyt näkyvissä! Elo on siis lähtenyt oikein hyvin käyntiin tällä puolella mahaa.

Mitenkäs meillä sitten nukutaan? Aluksi öisin tunnuttiin olevan enemmän hereillä ja tankkaavan aikalailla maitoa. Nyt tilanne on kuitenkin kääntynyt voitoksi. Pieni herää tankkaamaan puolen yön tienoilla ja saattaa viettää toista tuntia litkien hiljalleen 3-4 rinnallista maitoa. Tämän jälkeen maistuukin nelisen tuntia hyvää unta mamin kainalossa, joskus lähes viisi. Jos molemmat nännit olisivat kunnossa, tämä olisikin ihannetilanne, nyt saa hieman varoa tuota toista puolta ja toivoa ettei sille tarvitsisi mennä toistamiseen. Aamuvarhaisella herätään herkuttelemaan vielä parilla rinnallisella, minkä jälkeen nukutaankin mukavasti ja pitkään. Välillä isimies on käynyt vaihtamassa pieneltä yön pimeydessä vaipan, jos syödessä on tullut kunnon turautukset. Muussa tapauksessa nukutaan aamuun asti ja noustessaan vaihdetaan vaippa ja päivävaatteet. Yöt nukutaan bodyssa ja Merinovillaisessa unipussissa. Aivan mahtava ratkaisu, merinovilla kun pitää poissa kuuman ja kylmän eli vauva ei hikeenny liikaa vieressäni eikä myöskään jäädytä varpaitaan. Pitää varmaan raaskia ostaa toinenkin jossain välissä.. tähän mennessä unipussiin on tullut vain yksi kakkatahra joten yhdelläkin ollaan pärjätty ja ehtiihän sen päivän aikana pyöräyttää koneessa jos tarvetta tulee.

Jos olen kovin väsynyt, voin mennä unille 21-22 maissa ja nukkua pari tuntia itsekseni ennen kuin nälkäinen tyttö tulee isimiehen kyydissä yösyöpöttelyille, mistä jatketaankin jo niille pitkille yöunille. Välillä kuitenkin yhteinen iltahetki sohvalla voittaa ja mennäänkin unille hieman ennen puoltayötä ja pienen herkkuhetki tulee hetken lepäilyn jälkeen. Toivottavasti tämä rytmi jatkuu, sillä nyt saadaan yhtenäisiä unia useassa pätkässä. Kunhan imetys vaan ei tuottaisi kipua, olisi tilanne täydellinen! Tuntuu siltä, että olen saanut levättyä hyvin, päivät menevät kuitenkin köllötellessä, sillä juuri muuhun en tällä hetkellä pysty. Onkin aika höntti olo kun päivät vaan seuraavat toisiaan kuten loppuraskaudessakin eikä olo ole terve. Pitkäjänteisyys ei ole hyveeni, en sitten millään jaksaisi odottaa että tokenen tästä kunnolla, saan hormonini balanssiin, kehoni kuosiin ja pään tottumaan uuteen tilanteeseen!

Toivottavasti jo tämän viikon lopulla olo on aivan erilainen. Torstaina tulee ystävä vauvansa kanssa käymään, perjantaina on puolestaan neuvolatädin kotikäynnin vuoro ja siskokin tulee miehensä kanssa illalla visiitille. Alkuviikon lepään ja toivon parasta! Isimies on onneksi/enää nämä kaksi viikkoa meidän kanssa kotona, sitten pitäisikin olla jotenkin tolkuissaan! Ainiin, tänä yönähän kuulemma vaihtuu taas vuosi! Toivotaan siis aivan supermahtavaa vuotta 2014, tottumista tähän iiiiisooooon elämänmuutokseen, tutustumista meidän uuteen perheenjäseneen, paljon terveyttä ja rakkautta kaikille. Niin ja minulle lisää kärsivällisyyttä ja armollisuutta itseäni, muita ja elämää kohtaan :)

Paljon terkkuja meiltä höpöiltä ja ihanaa uutta vuotta!

<3 Eerika & Epeliina

peeäs. Pahoitteluni kuvista, pikaräpsyt kännykällä näistä hetkistä, nyt ei ole rahkeita edes kunnolla tarkennettujen kuvien ottamiseen, niiden muokkaamiseen ja rajaamiseen..

Kommentit

Silkkitassu

Kokeiles hörpyttää (käytettiin maustemittaa alkuun...instagrammissa on tästä videokin. http://instagram.com/p/fDSmaiBms5/ ) , jos vaikka silleen saisit vähän paranneltua sitä toisen puolen nänniä. Me tehtiin pari viikkoa sitä, ennen kuin sit ostettiin Ainun-syöttöratkaisu pullo. Ja itse tykkäsin eniten imettää makuultani, vaikka kyllä istuaaltaankin onnistui, mutta jos sain valita niin makuuasento oli paras ja mukavin. 

Silkkitassu

Osaan lukea.. kyllähän sä sitä olitkin kokeillut! :)

Eerika
Bättre liv

Hih joo, ja pystyn imettämään ainoastaan makuulla kun supprise supprise en pysty istumaankaan.. mikä sinänsä on huono juttu koska imetysasento on aina sama ja rasittaa nänniä juuri samalla tavalla. Toivotaan että haava paranee ja päästään taas nauttimaan imetyksestä!

Vau mikä vauva!

Kannattaa imettää vähintään yhtä paljon siltäkin puolelta mistä ei tuu niin paljoo kun toisesta, muuten voi epäsuhta mennä pahemmaks vaan. Mulla tuli kierre, että kun oikeeseen rintaan nousi enemmän maitoo kun vasempaan niin imetinkin enemmän siitä – minkä seurauksena siihen rintaan nousi maitoo vaan entistä enemmän vasemman rinnan tarjonnan laskiessa vähentyneen kysynnän myötä. Varsinkin jos nänni vielä on kipee, niin voinee hyvin imettää vaan enimmät kiristykset pois. Tiesitkin nää kyllä varmaan :) mut vähän sellasta tasapainottelua se on, välillä piti täydemmän rinnan valua ihan reilusti "hukkaan" maidonkerääjään tms, kun tarkotuksella imetin enemmän siitä tyhjemmästä että sai siihenkin kunnolla nouseen maitoo.

Mut voi että, vaivoja lukuunottamatta toi teidän vauvaköllöttely kuulostaa kyllä ihanalta :) just sellasta kiireetöntä imetystä, nukkumista ja pesimistä, joka varmasti tekee hyvää molemmille. Melkeen tulee kaipuu itellekin :D (ja varsinkin toi kukkakuva liikutti, mä/me saatiin sairaalaan seitsemät kukat just noita samanlaisia ruusu- ja sekalaisia kimppuja, ja nykyään aina kun nään sen tapasia niin tulee mieleen ne hetket kun uus perheenjäsen makas vieressä :))

Eerika
Bättre liv

Olen alusta asti imettänyt kumpaakin puolta vuorotellen. Kipeän nännin rinta on tuottanut kokoajan enemmän maitoa, olen antanut vauvan imeä rintaa aina niin kauan kun on halunnut, on kyllä ilmoittanut jos on ollut tarvetta vaihtaa toiselle rinnalle. Periaatteessa tuota vähemmän tuottavaa rintaa voisi nyt imettää enemmän, mutta silloin toinen olisi kyllä saatava myös tyhjentymään. No, testataan nyt näitä jättimäisiä rintakumeja, ehkä pumpataan välillä, ehkä syötetään "ylösalaisin", en oikein osaa nyt ajatella.. 

Näitä ihania kimppuja ollaan saatu jo kahdesta osoitteesta, molemmista tuli iso ja pikkuinen kimppu samanlaisina. Söpöjä!

Voi kumpa tästä osaisi nauttia! Nimim. taas möngin itkien sängyn pohjalle ja vatvon mitä teen kun pieni kohta taas herää kohti tisua..

 

Olgaliinukka (Ei varmistettu)

Ihanaa alkavaa vuotta! Ps. Babyblues kuuluu asiaan ja on positiivinen, luonnollinen asia. Niin äiti herkistyy kuulostelemaan tuoren vauvan tunteita. Myös imetys nostaa kaikenlaisia fiiliksiä hormonien myötä.,. Koita ajatella, että ne kuuluu asiaan ja äitiyteen kasvuun. Rauhoittaa sinut pienen äärelle :)

Eerika
Bättre liv

Oivoi, itkua ja epätoivoa, kumpa tämä alkaisi kääntymään positiiviseksi! Pieni on ansainnut paremman äidin.. kumpa voisin keskittyä pieneen enkä tähän omaan surkeaan fiilikseeni :/

Olgaliinukka (Ei varmistettu)

Voi kuule, ymmärrän tunteesi, mutta olet ihan paras äiti pienellesi... Onneksi hänelle on parasta maailmassa käpertyä syliisi syömään eikä hän tiedä alakulostasi vielä. Älä tunne syyllisyyttä niistä tunteista, te
ehditte vielä vaikka ja mitä! Nyt vaan lepäät ja syöt ja imetät, alussa se tuntuu ettei mitään jaksa/ ehdi, mutta rytmiä ehtii muodostaa myöhemminkin. Nyt toivon että olisin osannut vielä enemmän nauttia ja pesiä enkä niin suorittaa täydellisesti rytmiä alusta asti. Onneksi ajattelen niin että imetyksen antamalla läheisyystankkauksella saa paljon "anteeksi", kun vauvalle se läheisyys tosiaan parasta leikkiä ja seuraa :) kyllä se siitä!

Uuden elämän arvoitus

Niinpä :) Itseäni ainakin helpottaa, kun tietää, mistä jokin asia johtuu. Baby blues on tavallaan vieroitusoire, kun istukka ei ole enää tuottamassa tiettyjä hormoneja. Kestää hetki, kun keho tottuu taas muuttuneeseen tilanteeseen :)

Eerika
Bättre liv

Kiitos :) Yritän pitää tämän tajunnassani! 

Olgaliinukka (Ei varmistettu)

Niin ja imetä, imetä ja imetä! Kuten ylläoleva neuvoikin on se paras lääke imuotteen korjaamiseen ja siihen, ettei tule tukoksia. Muista kokeilla eri asentoja heti kun pystyt, että rinta tyhjenee parhaiten. Niin ja muista ajatella että vauva tarvitsee eniten sitä syliä, tissiä ja unta eli sinunkin rauhoittuminen tulee ihan hyvään saumaan. Isomman vauvan kanssa ehtii touhuilla muutakin :)

Eerika
Bättre liv

Tuo nänni pitäisi vaan saada paranemaan, jottei se vaan menisi pahempaan kuntoon. Siksi se tarvitsisi hetken lepoa. Se vaan on hieman vaikeaa toteuttaa kun kyseessä on täydempi rinta ja vauvakin haluaa välillä enemmän kuin yhden rinnan kerrallaan.. ei tässä oikein tiedä mikä olisi parasta jotta nänni paranisi ja päästäisiin yli kivuliaiden imetysten pelkäämisestä, hyvä pelätä oman ihanan vauvansa imua! Josko bepanthen ja tuo kaalinlehti olisivat tänään tehneet ihmeitä..

Olgaliinukka (Ei varmistettu)

Ymmärrän kyllä, ei se imetys ole helppoa ensimetreillä -toivon, että saatte imuotteen kuntoon ja otat tarv. yhteyttä imetystukihenkilöön esimerkiksi, jotta imetys ei sattuisi tämän alun jälkeen. Ihon rikkoontuminen ei tosiaan kuulu asiaan ja johtunee vauvan imuotteesta kuten arvelitkin.

Löytyiskö tuolta vinkkejä? Haleja!!!
http://terveysnetti.turkuamk.fi/perhenetti/imetys/ongelmia/arat_rinnanpa...

Eerika
Bättre liv

Kiitos :) Olenkin tuolta ja läpi internetin etsinyt vinkkejä ja ohjeita. Josko tämä vielä tästä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Ja sillä maidolla "valelu" lopuksi. Muistan niin nuo kivuliaat ihorikot :(
Onnistuisiko kyynärnojassa kainalonalta imettäminen? Siinä ainakin vauvan suu tulee erikohtiin :)
Tsemppiä ja korjaa aina asentoa, kun tekee kipeää!
-Jenni-

sylissä

Toivon että fiiliksesi paranee pian! Tsemppiä. :) Muuta en nyt tähän hätään oikein osaa sanoa. Ihanaa kuitenkin kun kirjoitat rehellisesti ja rakkaudella kuten aina.

Eerika
Bättre liv

Kiitos, tuntuu niin hullulta itkeskellä täällä epätoivoisena kun kaikki on kuitenkin niin mahdottoman hyvin ja onnellisesti! Kumpa pieni saisi pian takaisin ansaitsemansa onnellisen äidin <3 Ihanaa uutta vuotta sinne!

Eerika
Bättre liv

Oi, rintakumit jeesasivat, olen nyt käyttänyt kipeällä puolella ja on ihanaa ettei tarvitse pelätä imetystä enää. Ovat tosin L-kokoa, kun kokomerkintä oli niin häviävän pienellä paketissa, mutta onneksi pieni suostuu syömään sen kanssa. Nyt vaan toivotaan, että haava nännin juurella pääsee paranemaan!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kokeile levittää Lansinohia aina imetyksen jälkeen. Mulla oli samaan aikaan molemmat rinnanpäät rikki juurikin huonon imuotteen vuoksi ja mikään ei ole ikinä sattunut yhtä paljon kuin imetys silloin. Lansinoh oli ainut, mikä auttoi ja auttoikin parissa päivässä.

Annis (Ei varmistettu)

Älä pidä märkää paitaa rikkoutuneen ihon päällä! Iho hautuu jo vauvan suussa, imetysten välillä ota ihmeessä ilmakylpyjä (varoen tietty vetoa), edistää haavan kuin haavan paranemista. Suihkuttelu puhtaalla vedellä auttaa myös. Lansinohilla on liivinsuojia, jotka ainakin itselläni oli alun maitotulvassa ehdottomasti parhaita: imevät paljon enemmän kuin muut kertsit eivätkä tartu rintaan kiinni, toisin kuin muut kertsit. Kalliitakin tietty on, mutta sen väärtejä. Stocka myy, jotkut harvat Prismat myös. Suosittelen!

Uuden elämän arvoitus

Muuten noista rinnanpäistä. Itse käytän Theraline mama padseja. Ne on tehty silikonista ja siksi hellävaraiset rinnoille :) Öisin käytän kankaisia liivinsuojia tai nyt ehjien rinnanpäiden kanssa paperisia (vaikka noi padsit toimisivat varmasti myös öisin). Joka imetyskerralla (edelleenkin) laitan toiseen rintaan maidonkerääjän, koska niin runsaasti heruu. Öisin imettäessä tungen harson liivin sisään, mihin vuotava maito sitten imeytyy. Jos haluaa vauvaa opettaa pullolle, saa maidonkerääjän avulla hyvät varastot pakkaseen! :) Alkuun oli miullakin kaikki paidat ja liivit aina maidossa. Edelleenkin saattaa päiväunien aikaan alkaa yhtäkkiä herumaan. Onneksi tuntemuksen jo tietää, niin voi syöksyä vessaan pelastamaan tilanteen (ts. oman paidan) :) On välillä aika kiusallista, jos ollaan kylässä tai julkisella paikalla, ja tissit alkaa spontaanisti vuotamaan... Mutta se taitaa kuulua imettävän elämään :D

tsau! tuttuja juttuja täällä taas, meillä sain ukkelin imuotteen ihan täydelliseksi kun muutaman viikon käytettiin rintakumeja (joista johtuen pikkumies oppi syömään myös pullosta) meillä ne siis ainakin helpottivat!

Itsellä oli ekan kuukauden aikana kaksi rintatulehdusta, vaikka oli kesä enkä todellakaan kulkenut tissit paljaana missään. Mulla se eka ainakin lähti juuri haavaumasta ja se tulehdus oli kaks päivää ihan helvettiä, itkettiin kaikki imettäessä ja pumpulla sitä ei saanu millään aukeemaan.

Rintakumejen lisäksi Lansinoh-niminen nännivoide oli ekojen kuukausien aikana ihan super! se on paksua töhnää, ei tarhaa vaatteita ja sen voi jättää vaikka imettää eli ei ole vauvalle mitenkään pahaksi. Ainoa että käsien pesu sen jälkeen pitää tehdä tosi runsaalla saippualla hangaten koska voide niin rasvaista ;)   toivottavasti saat jeesiä, välillä imetys tuntuu vaikealta mutta kun se sujuu on se kaikista helpoin ja taloudellisin puhumattakaan vauvan terveyttä edistävistä vaikutuksista :)

Lilleri78
Tuttitango

Kiva kuulla teidän kuulumisia! Älä Eerika huoli, niin kuin muutkin on sanoneet niin babyblues ja muut alun haasteet ovat luonnollisia vaiheita hormonitoiminnan muuttuessa ja uudessa elämäntilanteessa. Olet varmasti ihan huippuhyvä äiti vauvallesi ja hän on onnellinen kun vain saa olla sinun lähelläsi! Myös isä on tärkeä ja ilmiselvästi hoitaa hänkin oman osuutensa vauvan hyvinvoinnin eteen. Kyllä se arki lähtee siitä sujumaan kunhan saat tarpeeksi levättyä ja toivuttua! 

Ikävää kun imetys sattuu :( Siinä on kyllä aluksi omat haasteensa itse kullekin. Mullakin oli aluksi rintakumit käytössä kun ei vauva saanut pienellä suullaan muuten tarpeeksi maitoa irti rinnoista. Pieniä haavojakin tuli, muttei onneksi noin pahoja ja kipeitä. Joltain kuulin joskus, että sitruunasta puristettu mehu nännihaavoille auttaisi (vaikka kuulostaakin ikävälle...), sitähän käytetään esim. kovettuneiden kyynärpäiden pehmentämiseen ja on antiseptistä. Kokeile jos siltä tuntuu!

phocahispida

Rintakumeista sen verran, että mullahan on reippaan kokoiset kannut ja häviävän pienet nännit. Ei tullut mitään siitä hommasta ilman niitä. Meidän (ISOSTA) lähi-Prismastakaan ei saanut muita kuin L-koon rintakumeja, mutta monista lastentarvikeliikkeistä saa. Kannattaa vaikka soittaa ensin ja varmistaa ja pistää vasta sitten mies ajelulle (näin meillä tehtiin). 

Imetin tosiaan 1v 6kk rintakumien kanssa ja pidempäänkin olisi mennyt. Toisesta rinnasta tosin meni viimeiset puoli vuotta, kun se tuotti aina enemmän maitoa ja sieltä tuli helpommin. Jossain kohtaa väsyin tappelemaan lapsen kanssa kun suosi toista rintaa niin voimakkaasti. Eikä niistä kamalan eripariset tullut imetyksen jälkeenkään. ;D

Tsemmpiä, kyllä se alun synkkä pilvi hiljaksiin väistyy! <3

-mimmu- (Ei varmistettu)

Voi, muistan niin hyvin nuo nännin haavaumat esikoista imettäessäni, ne on niiiin kipeitä vaikka pieniä ovatkin:( tosi kiusallisia. Yritin kanssa hoitaa haavaumia vaikka miten,mutta lopunkaiken siihen auttoi vain aika ja totuttelu. Nyt tätä toista pientä imettäessä ei ole tullut vielä yhtäkään haavaumaa.
Kyllähän se pieni mullistaa niiiin paljon elämää ja antaa teille uudet roolit elämässä: äiti ja isi! Mullakin oli baby blues esikoisen jälkeen ja sitä pahensi se kun asuttiin toisella puolen Suomea kaikista sukulaisista/auttajista, elo tuntui välillä tosi raskaalta. Ja se hidas parantuminen....huoh....no, onneksi sekin hoituu ajan kanssa :) ja ajan kanssa kaikki lutviintuu!

Jokatapauksessa IHANAA JA RAKKAUDEN TÄYTTEISTÄ UUTTA VUOTTA!:) pitäkää toisianne hyvänä!

Nonariina
Kahvia ja unelmia

Ihanaa uutta vuotta! En ala noissa imetyshommissa sen enempää neuvomaan kun meillä ne meni niin päin puuta kuin vain voi, mutta kipuun ja haavoihin mulle auttoi apteekin Lansinohin Lanolin-voide ja se on täysin turvallista myös pikkuiselle, joten suosittelen. Instant relief - lupaan! Kannattaa ehdottomasti ostaa sitä.

Tosi ihanaa kun oot jaksanu kirjottaa rehellisiä kuulumisia jo näin pian vaikka nyt onkin hetken rankkaa. Lähetän paljon voimia ja parantavia ajatuksia!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.