Väliaikahaaste

Bättre liv

Sain haasteen Katielta Aika kypsä äidiksi -blogista ja pitihän se ottaa vastaan. Hieman oli tekemistä aivonystyröillä kyllä tämän kanssa eli sori että kesti, piti pitää ihan taukoja! Ideana on aluksi kertoa 10 asiaa itsestään, siten vastata haastajan antamiin kysymyksiin ja lopuksi keksiä omat 10 kysymystä mitkä laittaa haasteessa eteenpäin seuraaville bloggareille. Tiedän, joidenkin mielestä pahempaa kuin kiertokirjeet, mutta lupaan ettei maitonne happamoidu jos jätätte vastaamatta haasteeseen ;)

10 satunnaista asiaa minusta

1. Minulla jää melkein aina vettä lasiin (siskolla on ihan sama, kutsutaan sitä geenivedeksi)

2. Olen joutunut ottamaan paljon vastuuta itsestäni jo nuorena ja aikuistunut kuin pakosta muuttaessani pois kotoa 16-vuotiaana 

3.  Toisaalta minua lapsettaa myös aika tavalla, rakastan höpsötellä ja keksiä omia leikkejä ja lauluja (onneksi on koirat!)

4. Vaikka tulen pienituloisesta (suur)perheestä, minulla on tarkka ja kallis maku niin ruoan kuin kaiken muunkin suhteen (eipähän voi ostaa niin paljoa..)

5. Tajusin juuri eilen, että lapsen kanssa saa leikkiä vaikka kuinka paljon! Vihdoin kaltaiseni kaveri! "Leijonaa mä metsästän.." ja lähteä metsästämään koiria, tosin vanhemman koiran kohdalla se täytyy kiertää ;)

6. En ole koskaan ollut päiväkodissa ja olen vielä tähän päivään "hieman" kateellinen aiheesta, ohjattuja lauluja ja leikkejä ja mikä määrä leluja ja pääsee leikkipuistoo joka päivä!

7. Minulla on lähes aina ollut koiria, perheen koira kuoli kun olin 17 ja hankin ensimmäisen oman koirani ollessani 19. Siinä se vieläkin pötköttää ja rakastaa :) Ilman en osaisi olla.

8. Välillä ihmettelen, kuinka toisiin ihmisiin saa yhteyden tuosta vaan ja toisiin ei sitten millään. Joskus saa yhteyden, mutta tuntuu kuin puhuttaisiin eri putkia pitkin. Molemmat puhuu omiaan eikä kumpikaan ymmärrä mitä toinen sanoo. Joskus kyse on vain viestinnän eroista, liian usein läsnäolon puutteesta ja itsensä piilottamisesta rautaverhon taakse. Se harmittaa ehkä eniten.

9. Haluaisin tehdä elämässäni jotain hyvää muille ihmisille, jakaa hyvää oloa ja rakkautta. Onneksi tiedän, että tämä työ lähtee itsestä, jotta on jotain mitä antaa.

10. Olen toisaalta aivan järjettömän laiska ja mukavuudenhaluinen prinsessa, toisaalta olen nopea, tehokas, ylienerginen ja saan asiat tehdyksi. Yritäpä tässä sitten tajuta itseäsi, vastakohtien naista tässä ja niin monessa muussakin asiassa. 

Saadut kysymykset  

1. Jos pitäisi valita, olisitko mieluummin kaunis vai älykäs?

- Tottakai älykäs. Onneksi olen nyt sopivasti molempia ;)

2. Kuka on idolisi, ja miksi?

- Tämä on niin vaikea, en harrasta idoleita. Ihailen monia ihmisiä heidän tekojensa ja ominaisuuksiensa takia. Järjettömän surun läpi käyneitä jotka kykenevät iloon ja onneen, heitä jotka eivät turhista murehdi vaan iloitsevat jokaisesta päivästä, heitä jotka uskovat itseensä enemmän kuin todennäköisyyksiin ja erityisesti heitä jotka luottavat elämään.

3. Millaiseksi kuvittelet elämäsi kymmenen vuoden päästä?

- Toiveissani olisi: rauha ja vapaus sielussa, joogasta voimakas keho, iloa, naurua ja rakkautta, inspiraatiota, ihmisiä, innostusta ja intuitiota. Koiria ja lapsia, paljas nurmikko jalkojen alla. Vieressä rakas, joka ei valvo öitään stressaamalla vaan hymyilee vapautunutta hymyä vaikka letut menisivät pilalle tai koira söisi viimeisetkin eväät.

4. Miten rentoudut?

- Kävelyillä luonnossa koirien kanssa, juttelemalla ystävän kanssa, syömällä jotain hyvää ja lukemalla hyvää kirjaa, joogaamalla, istumassa järven/meren rannassa katselemassa ulapalle, hengittämällä syvään, halaamalla.

5. Menisitkö mieluimmin armeijaan, synnyttämään vai Big Brotheriin?

- On se jännä mut ehdottomasti synnyttämään!

6. Jos raha, aika ja perhe eivät olisi esteenä, minne haluaisit matkustaa?

- Oi, vain maailma olisi rajana! Niin paljon on näkemättä, Australia, Uusi-Seelanti, Filippiinit, Intiasta edes pieni pala, safarille Tansaniaan, Seychellit, Brasiliaan, ainiin Japaniin (!), Jenkeistä vähän molempia rannikoja (erityisesti San Francisco ja Kalifornia) ja kävis vähän Kanadassakin, saisko lentää vielä Islantiin ja käydä läpi loput Euroopasta? Ja tässä oli vain ekat mitkä tuli mieleeni..

7. Ketkä viisi elävää tai kuollutta historian henkilöä kutsuisit päivälliselle, jonka Nigella (tai vaikka se Suomi-Nigella, Sara La Fountain) valmistaisi keittiössäsi?

- Dalai Lama, Carl Honorén (slow-liike), joku Mindfullness-opettaja, joku ihanasti äitiyden ja työn yhdistänyt ja oma mies mukaan kuulemaan upeata keskustelua.

8. Mikä Suomessa on parasta?

- Kesä, vihreä luonto ja aurinko

9. Entä pahinta?

- Talvi (ja se kaikki pimeä ja inhottava aika sitä ennen ja jälkeen), se kun ihmiset tuijottaa vaan maata ja kävelee kumarassa masentuneen näköisenä eikä ota kontaktia muihin.

10. Mitä tekisit, jos voittaisit lotossa miljoonan?

- Aluksi olisin pienen kanssa kotona niin kauan kuin haluaisin ennen kuin jatkaisin hommien parissa omaan tahtiin. Matkustelisin, opiskelisin kaikkea mikä innostaa ja tekisin mielenkiintoisia työprojekteja. Palkkaisin insporoivan joogaopettajan itselleni, kävisin toki myös ryhmätunneilla, opiskelisin ehkä joogaopettajan tutkinnonkin. Ainiin, ostaisin isomman kodin missä olisi koirille pihaa ja uima-allas (okei, ehkä vähän mullekin..). Ehkä toinen talo Italiasta? Mutta nyt mennään jo niin monessa miljoonassa, että antaiskin tänä haaveilun jo olla ;)

 

Omat kysymykseni sinulle

1. Jos voisit valita yhden tavan MITEN elää elämääsi, mikä se olisi? (Esim. leppoisasti, iloisesti, rakastaen, rauhassa..)

2. Mistä olet elämässäsi kiitollinen?

3. Jos sinun pitäisi lohduttaa parasta ystävääsi ruoalla, mitä kokkaisit?

4. Mikä on epämielyttävin kohta kehossasi ja luuletko että muut ovat edes huomanneet sitä?

5. Mikä on tärkein tavara kodissasi ja miksi?

6. Miten kuvailisit itseäsi jos et saisi kertoa siitä mitä omistat tai teet vaan keskittyisit mitä sisimmässäsi olet? (Ei siis ammattia, harrastuksia, missä asut..)

7. Milloin koet olevasi rentoutunein?

8. Kuvaile se hetki elämässäsi mihin mielessäsi mieluiten matkuistaisit.

9. Jos saisit yhtäkkiä kaiken rohkeuden maailmassa, mitä tekisit?

10. Milloin elät elämäsi parasta aikaa?

 

Ja näillä kysymyksillä haastan teidät:

Katie Aika kypsä äidiksi -blogista, saisinko sut jotenkin vielä vastailemaan näihin ilman muita velvotteita (vaikka tuohon alle tai jonnekin ;) )

Ekoemo Ekoemo -blogista

Silkkitassu Silkkitassun päiväunet -blogista.

Pienisisko Spin Off -blogista

Nonariina Kahvia ja unelmia -blogista

Näihin kymmeneen tai vaikka osaan niistä saa kyllä vastailla ja laitella ajatuksia tuohon alle. Jos ei huomaa niin olen viime aikoina lukenut mammakirjallisuuden lisäksi sellaisia kirjoja kuin "Slow: Elä hitaammin!" sekä "Suorituselämästä merkityselämään - yhden sanan elämänmuutos". Ja jotenkin ihanaa näiden ajatusten keskellä pysähtyä hetkeksi lepäämään ja vain olemaan, kunnes työpäivät ja tavallinen arki tempaavat taas mukanaan, toivottavasti eivät vieden ihan täysin tätä sisäistä rauhaa ja ihan oikeitakin ajatuksia (muutakin kuin kauppalista ja todo-lista..).

Ihanaa aurinkoista keskiviikkoa, meillä on täällä siesta koirien kera! <3 Eerika & den lilla tyyppen (rv 14+2)

Kommentit

Katie
Aika kypsä äidiksi

Iki, bumerangina takaisin! No okei, mä mietin ja vastailen vähän myöhemmin. Keksit kyllä kinkkisiä kysymyksiä! :)

Eerika
Bättre liv

Joo en mä tiedä osaisinko mä itekään näihin vastata ;) Sori! :D

pienisisko
Spin off

Hii, kiitos! Sinnehän mä vastailin :) Paitsi että unohdin ne jatkokysymykset, haha voi  minua! Pitääkin keksiä vielä ne...

pienisisko
Spin off

Haha! :D Unohdin myöskin ne kymmenen asiaa minusta! Hyvinhän tä eka blogihaaste meni. Oi voi.

ekoemo
ekoemo

Heip, vastauksia täällä :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.