Välikaudesta talvikauteen varauduttu

Bättre liv

Sain jo kesällä pienimuotoisen paniikin. Nyt on ostettava välikausihaalari ennen kuin ne loppuvat kaupoista! Kohta niitä ei enää saa! Hätä ei luultavasti ollut ihan tämän näköinen, mutta toki ne -50% kappaleet ennen pitkää loppuvat lastenvaatekaupoista. Ehdin siis ostoksille oikein hyvin sitä ennen, kesän helteiden keskellä.

Nappasin tämän punaisen Reimatecin välikausilaaharin puoleen hintaan, samalla meille kotiutuivat Jonathanin fleecevuorelliset vedenkestävät tumput (myöhemmissä kuvissa). Olin ajatellut jotain kirkasta ja sukupuolineutraalia väriä, näistä ensimmäinen siis vain toteutui. Oltiin katseltu haalareita jo aiemmin ja jäin harmittelemaan kun ei jo silloin kotiutettu tätä kirkkaanpunaista haalaria mukaamme.

Tarjoushintaisia haalareita ei sattunut tätä houkuttelevampina kohdalle, joten nappasin punaisen ihanuuden mukaani kun olin lounaalla ystäväni kanssa. Kuvassa näkyvät ohuet hanskat mies halusi mukaansa KappAhlista, vaikka villatumpunkutojia suvussa löytyykin. Nämä ovat tosi ohuet jotenka sopivat hyvin vaunuiluun alkusyksyn keleille.

Kevyet henkselihousut ja takki / Ciraf
Pipo / Aarrekid
Töppöset / Reimatec (lainassa)
Kypärähattu / Metsola <3 Fredrikson
Hanskat / KappAhl
Välikausihaalari / Reimatec

Lopulta huoli oli kai turha tai ainakin ylimitoitettu, sillä yksi toisensa perään meille on siunaantunut ties minkälaista syys- ja talvivaatetta. Kevyt pipo ja ihana punainen kypärähattu löytyivät edulliseen hintaan Design Marketilta. Cirafin kevyt puku oli -50% Prismassa eli hinnaksi jäi alle kaksikymppiä. On palvellut hyvin näillä alkusyksyn lämpimillä keleillä puistoillessa, kuten polvien väristä näkyy! Reimatecin haalari on vielä vähän reilu ja paksu ja odottaa siis vielä sopivia puistoilukelejä päästäkseen käyttöön.

Vanupuku / Tutta (äitiyspakkauksesta)
Merinovillainen neulehaalari / äitini tekemä
Fleecehaalari / Reimatec
Ohut villahaalari / Delffi (äitiyspakkauksesta)

Päällikerrosten lisäksi meillä löytyy myös välikerrokseksi sopivia kevyempiä haalareita, pari äitiyspakkauksesta, fleecehaalari ystäviltä käytettynä ja merinovillainen ihanuus äitini tekemänä. Saattaa muuten olla hieman pehmoinen ja lämmin, jo mitkä lammasnapit! Josko näistä yhdistelemällä saisi joka kelille sopivan asustuksen kasaan?

Pipo, Haalari, tumput ja töppöset / Lassie (äitiyspakkauksesta)
Karvahattu / Fredrikson
Ruskeat fleecevuoriset tumput / Jonathan
Pinkit vuorelliset tumput / Reimatec
Talvihaalari / Reimatec
Villasukat ja -lapaset / äitini tekemiä

Äitiyspakkauksessa toki tuli talvihaalari, villahaalari ja vanuhaalari, mutta ihan niillä ei vielä pärjäillä. Itseasiassa en usko, että tuota talvihaalaria edes tullaan käyttämään, pitääkin harkita vielä sen myyntiä josko sille tarvitsevampi koti löytyisi.

Pallokuvioinen Reimatecin haalari on himpun verran liian pinkki makuumme ja hieman kulunut, mutta saatiin se puoli-ilmaiseksi tutuilta joten valinta oli aikalailla siinä. Kestää meidän käytössä varmastikin vielä tämän talven oikein hyvin, vedenpitävyys tuntui olevan vielä kunnossa myös polvissa ja pepussa :) Toisen taskun vetoketju oli rikki, sinne voi siis hyvin säilöä talven aarteita. Muutenkin tykkään kyllä Reimatecin vaatteista, joku tämän kaltainen olisi siis joka tapauksessa ollut meillä hakusessa.

Reimatecin tumput ostin -70% Helsingin Sokokselta poistomyynnistä, Jonathanin hieman kevyemmät vastaavat olivat myöskin -50% lastenvaateliikkeessä. Olin jotenkin muistellut, että pinkit olisivat olleet paksummat noita ruskeita ostaessani, mutta lopulta näiden kahden paksuusero on aika pieni. Toivottavasti eivät mene ihan hukkaan, jos toiset jäävät käyttämättä niin saahan ne aina sitten myytyä eteenpäin.

Fredriksonin hatusta ollaan maksettu täysi hinta. Ihan älytöntä miten pieniin juttuihin sitä välillä laittaa rahaa ja säästää puolestaan niissä isoissa. No hyvä vaan että säästää edes jossain! Pieni oli vaan niin älyttömän söpö tämä päässään ettei me voitu olla ostamatta! Fredrikson on selvästikin tehnyt jonkin ryhtiliikkeen sillä ollaan törmätty heiltä aivan älyttömän ihaniin hattuihin viime aikoina. Pitänee kurkata aikuistenkin hattupuolelle?

Villasukkia- ja lapasia kertyy meidän kummankin äidin taiteilemana täksi talveksi vinot pinot. Nämä äitini tekemät kaunokaiset ovat vielä vähän reilut, mutta ainakin nuo villasukat tulevat käyttöön tänä talvena, lapaset ehkä vasta kevään korvalla vaunuilukäytössä. Ajattelin antaa äideillemme mittoja pienen tassuista jotta tulevat ihanuudet osuisivat paremmin nappiin koon puolesta.

Näiden lisäksi meiltä löytyy vaunuiluun paksu lämpöpussi, ohuempaa olen juuri etsimässä viileneville syyskeleille. Samoin hakusessa on talvitöppösiksi Stonzit sillä meillä tykätään konttaamisen lisäksi myös nousta kaikkea vasten ja kävellä äidin/isin käsistä kiinni pidellen. Oi miksi tämäkin lempparipöllökuvioinen on pinkki? Alanko pehmetä? Kengät tuntuvat hieman ylimitoitetulta tähän menoon, Stonzit eivät haittaa konttaamista ja pehmeä pohja houkuttaa kävelemään oppivan jalalle parempana vaihtoehtona. Pohja pitää hyvin eri alustoilla eikä kulu samoin kuin toppatöppöset. Lisää näistä kunhan saadaan sopivat kotiutettua meille, käytettyinä tottakai!

Millaisissa teillä muilla ollaan ottamassa ensimmäinen välikausi ja talvi vastaan? Onko vinkkejä konkareilta?

<3 Eerika & Epeliina (äiti ja tytär 8,5kk)

Kommentit

paulahelena
ALUAP

talvivarusteita me ei vielä ollakaan hankittu yhtään, jotkut lämpimämmät kengät pitää varmaankin pian hommata mut vaatepuolella pärjätään varmaankin keväällä ostetulla välikausihaalarilla aika pitkään kunhan laittaa villaa alle säiden viiletessä. kunnon pakkasten alkaessa pitää sitten joku rymyämiseen sopiva toppahaalari hankkia, äitiyspakkauksen yksilö on varmasti jo liian pieni ja turhan heppoinen touhutaaperolle.

Nonariina
Kahvia ja unelmia

Vitsi miten onnistuneita hankintoja ja noi teidän äidin käsityöt on aivan ihania! Mä olin myös vuosi sitten kesällä hyvissä ajoin liikkeellä, mutta nyt...en :D Saas nähdä mitä saadaan kasattua Filpulle ens talveksi, pikkuinen tietenkin saa periä kaikki siskon vanhat releet. Vinkkinä noihin Reiman hanskoihin, että osta sellaiset nipsut joilla saat ne kiinnitettyä pukuun etteivät koko ajan putoile maahan ja ties minne. Talvikengistä parhaat ja edullisimmat löytyi yllättäen Keskuskadun Crocsin liikkeestä. En olisi ikinä oikeesti uskonut. Ja hanskoista vielä sen verran että meillä on noi Reiman samat hanskat ja niillä ei pakkasilla pärjää eli niissä pitää olla tollaset villatumut alla.

Nonariina
Kahvia ja unelmia

Ja kiitti vinkistä, vauvalle on pakko saada myös Stonzit :D

Mipsu (Ei varmistettu)

Mahdatkohan vastata vielä tämän vanhan postauksen kommenttiin... Olisin kysynyt, että minkä kokoinen tuo ylempi Reiman haalari on? Eli onko naftia tai kenties reilua mallia? Suunnitelmissa samanlaisen osto 10 kk ikäiselle ensi talveksi ja tuntuu vaikealta arvioida kokoa...

Eerika
Bättre liv

Moi! Meillä on koko 74 ja se on vieläkin sopiva, eli hieman reilua mitoitusta. Tytöllä on sisävaatteista jäänyt suurin osa 74 koosta jo pieniksi. Luultavasti haalari menee meillä vielä kevätkauden kun tyttö on aika pieni. Tosin lahkeista saattaa jäädä vähän lyhkäiseksi, mutta töppöset/kengät voi aina nostaa niiden päälle. Kannattaa katsoa kokoa kaupassa tai käytettyä ostaessa kysyä myyjältä vielä mitat! 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.