Väsymystä paratiisissa

Bättre liv

Trouble in paradise. Armoton väsymys, itkuherkkyys, keskittymiskyvyttömyys, motivaation puute ja kiukuttelu ovat täällä! En muistanutkaan miten kokonaisvaltaista tämä kehon ja mielen valtaava uupumus voi olla. Tänään jo pohdin työpöydällä nukkumisen vaihtoehtoa ja että kotiin on lähdettävä vielä kun pysyn hereillä. Jo tässä vaiheessa pitäisi saada pitää osittaista äitiyslomaa töistä jotta saisi nukkua!

Neuvolasta tulleet paperit saivat kotona itkun aikaan. En varmana kirjoita koko esitietolomaketta, johan ne tiedot on niillä siellä koneella. "Minkälaisia tunteita raskaus teissä tällä hetkellä herättää?" No kuule. Esimerkiksi sellaisia, että mitä varten pitäisi tulla fysioterapia-käynnille jo viikolla 10-12 kun tämähän voi mennä minä hetkenä tahansa kesken? Entä milloin tuo ultra-aika pitäisi oikein soittaa että sen ehtii saada, se on vaan niin vaivalloista sitten perua. Voi luoja, vaikka kuinka olen yrittänyt aivopestä itseäni ajattelemaan, että kaikki menee hyvin, en siltikään pysty tähän! Verikoe rv 9-11 ja ultra rv 11- 13+6. Viimeksi edettiin raskausviikolle 9+5. Voi apua.

Tosiaan nuo verikoejutut olivat muuttuneet, nyt verikokeen voi käydä ottamassa lähimmässä HUSLABin pisteessä sopivilla viikoilla ennen ultraa. Aiemmin ne otettiin ultrakäynnin yhteydessä. Itse en tuohon ensimmäiseen ultraan aiemmin ehtinytkään, nyt pidetään tosissaan peukkuja vaikka mieli onkin hieman myllerryksessä.

Käynnit terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanotoilla  

Raskausviikot  / Vastaanotto

7–9 Terveydenhoitaja

10–12 Sikiön seulontatutkimukset synnytyssairaalassa 

14–16 Terveydenhoitaja (lääkäri tarvittaessa)

19–20 Sikiön seulontatutkimukset synnytyssairaalassa

22–24 Terveydenhoitaja (osa laajaa terveystarkastusta)

26–28 Lääkäri (osa laajaa terveystarkastusta)

30–32 Terveydenhoitaja

32–34 Terveydenhoitaja  

36 Lääkäri

37–41 Terveydenhoitajan vastaanotto viikoittain

Meillä päin mennään oheisenlaisella aikataululla raskaudenseurannassa (tämä löytyi siis netistä, mutta ei lainkaan näistä lähetetyistä lapuista muuten). Edessä siis olisi neuvolatäti, ultra, neuvolatäti, ultra, neuvolatäti, lääkäri, neuvolatäti, neuvolatäti, lääkäri ja neuvolatäti kertaa x. Lisäksi käyn tarpeen mukaan yksityisellä gynellä, nyt alkuun ainakin on tiedossa varhaisultra rv 6+4. Mahdollisesti voisin ottaa toisen ultran vielä ennen ekaa neuvolaa tuonne rv 8+4 tienoille. Ensimmäinen neuvola-aika on  rv 9+0 eli hämmentävällä mammakielellä viikolla kymmenen. Sen jälkeen olisikin tiedossa sairaalan ultra. Ajatella jos vaikka pääsisin sinne asti ja sen yli!

Sitä ihmettelee kuinka jotkut samoilla viikoilla ostavat jo lastenvaatteita ja miettivät tulevaa elämää lapsen kanssa. Toki haaveilen lastenhuoneen sisustamisesta, siitä millainen meidän pieni olisi ja isosta raskausmahasta, mutta en vaan pysty vielä tässä vaiheessa olettamaan että me oikesti saadaan lapsi tästä raskaudesta. Tuleekohan se mulle jossain vaiheessa ihan yllätyksenä? Säikähdänköhän, että mitens tähän nyt sitten valmistaudutaan!

Ihan vielä kysymys, miksei näissä neuvolan lapuissa kerrota miten toimia jos keskenmeno osuu kohdalle? Kovasti ollaan kuitenkin sanomassa, että "nehän nyt ovat niin yleisiä". Mihin ensimmäisenä soitetaan verenvuodosta? Mihin kaikkialle pitää muistaa ilmoittaa? Miten jatkaa eteenpäin? En usko, että lyhyt info aiheesta saisi odottavia äitejä paniikkiin. Ainiin, ovatko raskaana olevat odottavia äitejä? Tarkoittaako se sitä että minäkin olen jo äiti? Tämä kaikki on vaan niin hämmentävää! Nimimerkillä äitienpäivää odotellessa.

Peitosta ja tyynystä haaveillen <3 Eerika & Jeppe (vakiintunut lempinimi meidän Joulun Ihmeelle)

Share

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Minä lupaan että nuo ajatukset on ihan normaaleja! Ja sinä saat ajatella juurikin noin.

Ja tiedätkö mitä, sinä selviät! Tiedän ettei näin saisi sanoa, mutta kävi miten kävi, olen ihan varma että selviät. Ehkä tästä pienestä runosta olisi lohtua ja jaksamista tähän ja seuraavaankin hetkeen.

"Nukkumaan käydessä ajattelen:
Huomenna minä lämmitän saunan,
pidän itseäni hyvänä,
kävelytän, uitan, pesen,
kutsun itseni iltateelle,
puhuttelen ystävällisesti ja ihaillen, kehun:
Sinä pieni urhea nainen,
minä luotan sinuun."

- Eeva Kilpi

Vau mikä vauva!

"Ainiin, ovatko raskaana olevat odottavia äitejä? Tarkoittaako se sitä että minäkin olen jo äiti?"

Niinpä, ite kun täyttelin neuvolan esitietolomaketta, en osannut niin ajatella. Joten kun vilkasin lomaketta (jotka oli tullut postissa tietysti mun nimellä) ja näin että siinä kysyttiin Äidin tiedot ja Isän tiedot, aloin ihmetellä, saako mun mies sitten omat lomakkeensa johon se täyttää sen äidin ja isän tiedot... ja että mihin ne mun omat tiedot sit oikein laitetaan, kun aletaan sukuselvitystä tekeen jo heti alkuun sieltä seuraavasta sukupolvesta :D onneks en ehtinyt alkaa raapustaan nimiä ja syntymävuosia, kun sentään tajusin että JAA NIIN, mä oon tässä varmaan se "äiti" ja mies "isä". Tosi skarppina heti alusta alkaen... :)

Eerika
Bättre liv

Mulla on kyllä maailman ihanimpia lukijoita :)

Kiitos Vierailijalle viestistä, se oli niin kaunis että itkin (ylläri!). Ja juurikin noin saa sanoa, olen itsekin sitä miettinyt. Nyt tiedän että selviän, kävi miten kävi! 

LauraEm. Hah, itsekin ihmeteltiin ekalla kerralla ihan samaa! Että laitanko tähän nyt oman isän ja äidin tiedot vai mitä? Mut kyl tuntuu oudolle, että ne joka lapussa olettaa että olen saamassa lapsen, ite vaan ajattelee et hei kamoon, mähän oon vasta raskaana! Ihan niinku mun ajattelutapa olis hieman erilainen kuin keskenmenoja läpikäymättömän.. mut kyl mä hiljalleen yritän tsempata :) 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.