Vauvavalmiusluokka tiukassa nousussa

Bättre liv

Sateen hakattua unettavasti ikkunoihin edellisestä illasta asti, heräsin tänä aamuna pitkien unien jälkeen outoon näkyyn. Kotimme alkaa muistuttaa erehdyttävästi vauvaperheen kotia, yksityiskohta kerrallaan. Sänkymme vieressä nimittäin oli tällainen näky! Enää petivaatteet ja soittorasia and were good to go!

Eilen loikattiin jälleen uudelle raskausviikolle ja sanoinkin miehelleni, että enää on 7 viikkoa laskettuun aikaan ja 5 viikkoa siihen että pieni olisi täysiaikainen. Jaahas, hetken päästä mies käveli porakoneen kanssa makuuhuoneeseen sillä "pitäähän sillä olla jokin paikka missä nukkua" ja Mawok löysi paikkansa sänkymme vierestä!

Samalla seinään porautui taululista, mikä on hengaillut lipastomme päällä jo puolisentoista vuotta sekä peili, joka on nojaillut seinään suunnilleen saman ajan. Osaltaan tämä oli kyllä suunniteltuakin, sillä mies oli pyytänyt isältään parempaa iskuporakonetta lainaan jo lauantaina. Hurrhurr, pelkäsin jo että pieni pelästyy poran ääntä, mutta mitä vielä! Siellä se vaan nukkui, taitaa liikuttua lähinnä musiikista, lekottelusta ja hyvästä ruoasta tämä meidän tyttö..

Makuuhuonetta siistimään meille löysi vielä tiensä ihanan selkeä säilytyskori pitämään koristetyynyt ja päiväpeiton yöaikaan järjestyksessä eikä vain valloittavana kasana pitkin lattioita. Tosin ohups, onkohan meillä hieman liikaa koristetyynyjä kun itse päiväpeitto ei enää mahtunutkaan tähän? Toisen pienemmän korin osto on jo harkintalistalla..

Ja kun aamu-uninen jatkoi matkaansa keittiöön, kohtasi häntä siellä näinkin epätodellinen näky. Eilen meille saapui sovitusti tutuilta kasa tuttipulloja, pari maidonkerääjää..

.."muutamia" kestoliviinsuojuksia (tässä ei ole vielä edes kaikki!) sekä tuttipullojen desinfiointilaite. 

Niin ja jos kylppärissä käydessään osaa oikein kurkistaa, voi huomata samasta osoitteesta meille tiensä löytäneen Flexi Bathin. Jostain sieltä pimeästä kolosta allaskaapin ja suihkukaapin välimaastosta :)

Viikonloppuna tuli kyllä touhattua jos jonkinmoista, onneksi oma osuuteni oli lähinnä pehmeillä alustoilla loikoilua ja työn jäljen ihailua sekä (pyydettyä) kommentoimista. Niin ja herkuttelua tietenkin (kovin terveellisesti tosin), kuten sunnuntain fritata-aamupala todistaa. Sen verran kuitenkin uskaltauduin ulos kotoakin, että lähdettiin käymään Bebesissä. Nyt minulla on vihdoin yhdet imetysliivit, millä saan luvan pärjätä alkuun. Ne ovat sen verran mukavat, että taitavat olla käytössä kotioloissa tästä päivästä eteenpäin. Autolla mentiin parkkihalliin, jonkun verran jouduin käpyttelemään ja sitten hissillä suoraan liikkeeseen. Pukukopissakin oli penkit juuri oikealla korkeudella niin sai levähdettyä liivien kokeilun ohessa.

Olin ihan täysillä menossa ostamaan tiettyjä liivejä, mutta kuppikokoni olikin jo ylittänyt niiden toiseksi suurimman kupin ja suurin kuppi taas istui jo huonosti kun olen kuitenkin niin pieni ja kapea. Niinpä päädyin myyjän opastuksella Bravado Original Extra -liiveihin. Kapea ympärys ja iso povi, joka valmistautuu vielä maidon nousuun on sellainen yhdistelmä ettei vaihtoehtoja juuri ole. Myyjä kyllä lohdutteli, että kunhan maito on noussut ja rintojen koko tasaantuu niin varmasti löytyy myös muita liivejä. Turha kuitenkaan ostaa sellaisia mikä ei jousta näin hyvin kun rintojen tulevaa kokoa on vaikea etukäteen ennustaa. Liivit voisivat olla vielä tukevammat, mutta toisaalta ovat aivan järjettömän mukavat päällä joten voin kyllä uskoa että näiden kanssa voi hyvin myös nukkua. Mistään ei paina tai kiristä ja liiveissä tuntuu olevan hyvin kasvunvaraa kankaan ollessa erittäin joustava. Ulkonäkö on reippaan sporttiliivimäinen, eli no problem there. Tosin se pantterikuvioinen väri jäi tosiaan kauppaan, päädyin luottoväriini mustaan :)

Samalla mukaan pääsi kahta eri imetysteetä, aivan järjettömän hyvän oloista nännivoidetta sekä kolme eri väristä harsoa (en kestä, on niin ihanat!). Tuota nännivoidetta kokeilin illalla kyynärpäihini, jotka ovat aina atooppisen oloiset ja kuivat. Tepsi kerralla paremmin kuin Bepanthen viikossa! Purkissa lukeekin, että voidetta voi käyttää niin äidille kuin vauvallekin kuiviin poskiin, kantapäihin, melkein mihin vaan. Tuoksuukin muuten aika herkulliselle!

Ja mitäs muuta.. tässä makoillaan onnellisena kotosalla sateen piestessä harmaata maisemaa ja ihaillaan siistiä ja järjestyksessä olevaa kotia. Mies rakas siivosi ennen lauantaisten vieraiden tuloa, tiskikone on pyörinyt monenmonta kertaa, pyykit on pyykattu ja viikattu ja jokaisessa huoneessa tuntuu olevan tavaratkin järjestyksessä kiitos sisustuskipinän ja mahdottoman rumsteeraamisen. Jääkaappikin on täynnä ruokaa! Hesarissa manataan, kuinka monen vauvahaaveet ovat menneet pidentyneen taantuman vuoksi jäihin, meidän kohdallamme taantumalla ei tainnut olla mitään vaikutusta siihen milloin pieni on tulossa. Varmastikin pätkätöiden ja työttömyyden keskellä toisen tai kolmannen lapsen tekemistä tosin harkitaan perheessä jos toisessakin hieman pidempään. Meillä on asiat oikeasti oikein hyvin, onneksi miehen työpaikalla ei tunnu painavan talouden rasitteet ja yyteiden uhat päälle enkä ole omalta työpaikaltanikaan mitään tämän suuntaista kuullut. Saadaan siis olla onnekkaita kun ainakaan tällä hetkellä ei tarvitse tällaisesta ylimääräistä huolta kantaa.

Tässä vielä pari kulmaa "lastentyöhuoneesta" mihin jätänkin tämän mahdottoman kuvakimarapostauksen. Jos nyt vaikka jatkaisi sairaalakassin sisällön suunnittelua ja pistäisi teekupposen tulille..

Paljon väriä, iloa ja rakkautta marraskuisen harmaana alkaneeseen viikkoon! Kirkasvalot päälle ja appelsiinia huuleen :)

<3 Eerika & Epeliina (rv 33+1)

Kommentit

Uuden elämän arvoitus

Kohta se vauva on täällä! :) Ihania yksityiskohtia teidän kodissa :) Mistä tuo säilytyskori on? Olisi aika hyvä idea, sillä nyt meidän päiväpeitto on aina täynnä kissankarvoja, kun yöt lojuu lattialla...

Eerika
Bättre liv

Hih, kohta kohta, ehtii varmaan tulemaan vielä sellainenkin olo että tulisi jo! On tässä onneksi vielä kaikkea pientä järjesteltävää.. kuten vaipanvaihtopiste ja jos keksisi vielä mihin ihmeeseen nuo tuttipullot keittiössä mahduttaa.. Säilytyskori on, usko tai älä, Clas Ohlsonilta! Niitä oli kahdessa eri koossa ja värissä (harmaa ja punainen) siellä. Mulla on kyllä ihan kamala sisustusinto päällä, jos pystyisin liikkumaan, olisin varmaan jo verho-ostoksilla.. mutta noo.. ehtiihän sitä :)

Uuden elämän arvoitus

Täytyypä käydä katsomassa :) Ehtii kyllä ja itse olen vauvan myötä innostunut nettishoppailusta ;D

Eerika
Bättre liv

Jostain syystä sitä kuitenkin haluaa laittaa vauvajutut ihanasti valmiiksi ennen pienen tuloa, vaikka kuinka sanotaan ettei se mitään tarvitse ja että kaikkea ehtii pienen syntymän jälkeenkin :) Mutta josko sitä joitain sisustusprojekteja saisi jätettyä sinne raskauden jälkeiseenkin aikaan.. ellei tämä innostus nyt sitten ihan lähde lapasesta.. ;) 

kollega 32+6 (Ei varmistettu)

aijjai, mun pitäis tulla imemään sulta tuota valmisteluinnostusta itseeni, näyttää ihanalta! huomenna on viimeinen duunipäivä ja jotenkin luotin siihen, että aivot kääntyy tohon moodiin siihen mennessä mutta ei oikein vielä siltä vaikuta. pikemminkin mietin tässä, josko tämän vkon neuvolassa kysyisin jotain jutskailuapua, kun tuntuu ettei ne oksitosiininhuuruiset fiilikset vieläkään oikein tunnu löytyvän..

ps. toi vihreä tapetti oli muuten meidän talon tapettivalinnoissa top5-listalla, mutta viime metreillä tipahti pois. hyvältä näyttää kyllä, ei olisi pieleen mennyt tuollakaan.

Eerika
Bättre liv

Musta on ihanaa kun voi jo oikeasti tehdä hankintoja ja laittaa paikkoja pienelle valmiiksi. Niin kauan tästä on kuitenkin haaveiltu :) Ja tuntuu jotenkin huojentavalta että voi tehdä edes jotain, kun niin moneen asiaan ei voi millään tapaa vaikuttaa vaikka kuinka yrittäisi valmistautua (miten synnytys sattuu menemään, millainen vauva tulee, miten me pärjätään..).

Toivottavasti hyvä fiilis ja edes jonkinlainen valmisteluinto löytää perille sinnekin kun työt ja arkikuviot väistyvät hiljalleen, minulla tätä on toki vauhdittanut tämä pakollinen lepo sairaslomalla. Ihanaa, että siellä alkaa jo äitiysloma! Oi vitsi, minulla ensimmäinen virallinen äippäripäivä on 16.11. :) Odotan sitä, onhan tässä elämän aikana ennenkin sairaslomalla oltu, muttei ikinä eikä koskaan äitiyslomalla! Siis ihan eri juttu :)

Niin ja ui, saakos udella mihin tapettiin sitten lopulta päädyitte jos makukin on kerta näin samoilla linjoilla? ;)

kollega (Ei varmistettu)
Jeba
Tuuliajolla

Mikä tapetti! Ihanaaaa! :)

Eerika
Bättre liv

Mä oon ihan villiintynyt tässä kodissa näiden tapettien kanssa :)

gabi (Ei varmistettu)

Hih, kuka sohvalla

Eerika
Bättre liv

Varmaan joku salainen agentti! ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.