Viikon ihanat ja rv 33

Bättre liv

Vaikka supistelut ja sairaalassa käynti ovatkin hieman varjostaneet viime päiviä, on tässä tapahtunut kaikkea ihanaakin. Ensinnäkin torstaina meille saapui ihanan hyväkuntoinen Stokke Tripp Trapp käytettynä. Tuoli on vuodelta 2008, mutta ollut käytössä vain yhdellä (ilmeisen pieniin tuhoihin kykenevällä) lapsella ja ollut varastoituna jo jonkin aikaa. Mukana tuli vanhan mallinen (eli meidän mielestä se ihanampi) Baby Set eli tuo puinen turvakaari ja nahkainen hihna sekä muovinen lisä selkänojaan. 

Tässä tuoli vielä kokonaisuudessaan ja on kyllä tosi hyvässä kunnossa. Mustaa väriä sai muuten myöskin hieman metsästää kohtuuhintaisena ja hyväkuntoisena. Lopulta kun päädyttiin siihen ettei vaivata appiukkoa kunnostuksen kanssa kun alkoi tuntumaan liian vaivalloiselta. Pehmusteet ajateltiin hommata sitten kun tähän siirtyminen tulee ajankohtaiseksi, katsotaan sitten josko anopin käsityötaidoista sattuisi vaikkapa olemaan iloa! Ja jos joku muistaa kenellä täällä Lilyn blogeissa oli ihanat itse virkatut/neulotut pehmusteet paksusta langasta niin saapi vinkata! Muistan nähneeni jotkut sellaiset ja ne olivat ihan älyttömän hyvän näköiset! Jotkut harmaat tähän sopisivat kyllä tosi hyvin, ja samoin meidän sisustukseen :)

Baby Set purettiin tuolista isompia aikoja odottamaan ja testailtiin toisaalta käytettynä ostamaamme Newborn Settiä istuimeen. Siinä se nyt sitten on! Tällä hetkellä tuoli on ilman tuota koppaa keittiössä käytössä. Onpa nimittäin aika kätevä tällaisella supistusherkällä raskaana olevalla istuimena keittiötouhuissa kun seisaalleen ei oikein tee hyvää olla. Käy siis oikein hyvin myös aikuisille!

Tämän viikon kruunasi retki miehen veljen luokse pikkumiestä tapaamaan. Pariviikkoinen meidän masumussukan serkku nukkuapötkötteli sylissä jos toisessakin ja valloitti sydämiä. Tukkaa oli kuin peikon poikasella, uskomattoman pehmeää, tummaa ja tuuheaa! Vajaan kahden tunnin automatka meni ihan ok, kun oltiin varustauduttu hyvin ja pysähdyttiin matkalla. Istuimen sai hyvin takakenoon, jalkojen alle vähän kassia niin nekin sai jonkin verran pystyyn, penkinlämmitin lämmitti ihanasti alaselkää ja matkalle oli pientä evästä, iPad ja kirjoja. Takaisin tullessa pieni tosin työnsi päätään rakkoon eikä mikään vessatauko meinannut auttaa siihen tunteeseen. Supistukset pysyivät kuitenkin automatkalla aisoissa ja kiusasivat lähinnä kun piti kävellä muutama kerros rappusia ja kun olin hetkittäin pystyasennossa. Sohvalla lepuutellen vauva sylissä ei supistuksia näkynyt mailla halmeilla. Masun kanssa on muuten huomattavan hankalaa pitää pientäkin vauvaa sylissä varsinkin istuma-asennossa. Muutaman tukityynyn avustuksella saatiin kuitenkin molemmat oikein hyvät lepoasennot ja välillä serkkutyttö tunki jalkojaan pikkumiehen pyllyyn :)

Ainiin, tällä viikolla kotiovelle asti saapui myös merinovillainen unipussi 0-3 kk ikäiselle, tosi söde ja ihanasti siinä on pitkä vetoketju tuonne kylkeen asti niin vaipanvaihto käy tarvittaessa helposti. Ensi viikolla odotellaan saapuvaksi isofix-telakkaa meillä jo olevaan turvakaukaloon. Hassua että näitä hankintoja osaa kyllä jotenkin ajatella ja tehdä ja ne tekevät kaikesta hieman konkreettisemman. Vaan kun alkaa miettimään, että ihan kohtahan minä olen sillä virallisella äitiyslomalla ja meillä on myöskin tuollainen pieni rakkauskääryle niin ei ne aivot ihan taida mukana enää pysyä. Kaipa sen jossain vaiheessa sitten tajuaa :) Nyt vielä pieni hetki sohvalla unisten koirien keskelle ja sitten yöunista nauttimaan. Aamu alkaakin neuvolakäynnillä ja sitten olisikin se hypnosynnytyskirjan haku postista samalla reissulla. Siitä se uusi viikko taas lähtee!

Ihanin terkuin <3 Eerika & Epeliina (rv 32+0)

Kommentit

EWE
Familjen i frontmannahuset

Voi hitsi, minkä helmen olette löytäneet :) Musta vanhanmallinen Tripp Trapp ja vielä samanvärinen Baby Set mukana. Tuota sai varmaan etsiä. Itse kanssa pidän enemmän vanhanmallisesta tuolista, ja meiltä löytyy myös samanlainen kokonaisuus setteineen, väri vaan on pyökki.

Luin tuon sun postauksen äkillisestä sairaalakäynnistä. Pelottava juttu, mutta onneksi otit rauhallisesti ja kaikki päättyi lopulta hyvin. Sanoin jo silloin aikaisemmin, että toivon todella, että teidän pikkuinen syntyy lähempänä laskettua aikaa. Tuon kirjoituksen jälkeen toivon sitä edelleen ja yhä enemmän. Toivottavasti saikku ja lepo auttavat nyt ja rauhoittavat tilannetta. Onneksi sulla on kuitenkin jo noita raskausviikkoja reilusti, että pikkuisen pitäisi pärjätä hyvin, vaikka hän syntyisi etukäteen. Mullahan synnytys jouduttiin käynnistämään ennenaikaisesti, ja poika syntyi ilman sektiota rv 33+4. Hän oli yli 2 kiloinen ja voi alusta lähtien hyvin, ihon pientä keltaisuutta lukuun ottamatta. Tietysti liian aikainen synnytys vaikutti muhun henkisesti pitkään, mutta pojan hyvä kasvuvauhti ja kehitys rauhoittivat vähitellen mieltä. Eikä hän ole vielä tähän päivään saakka ollut kertaakaan sairas. Kyllä keskoset voivat olla ihmeellisiä teräsvauvoja :)

Kaikkea hyvää sulle ja toivottavasti kaikki menee hyvin joulukuulle saakka! :)

Eerika
Bättre liv

Juu hieman sai kyllä bongailla sopivia kappaleita ennen kuin sopiva löysi tiensä kotiimme :) On kyllä juurikin sellainen yksilö mitä toivottiin eli itseään saa kyllä taputella nyt selkään! :)

Käväisin juuri naapurissa kurkkimassa reilun kolmen kuukauden ikäistä poikaa, joka oli pienuutensa vuoksi saatu käynnistyksellä syntymään tuossa rv 36 korvilla. Oli kuitenkin ollut alle kaksikiloinen silloin. Hyvin hän oli silti pärjännyt tässä maailmassa, vain parin päivän tarkkailulla ja hyvin on kasvanut. Ihana kuulla onnellisia tarinoita varhaisessa vaiheessa maailmaan tulleista pikkuisista, jos pieni päättäisikin tulla jo aikaisemmin niin tiedän että kaikki voi silti mennä oikein hyvin :)

Uskon kuitenkin, että kunhan otan nyt rauhallisesti niin pieni pysyy masussa vielä pitkään. Pitää kuitenkin laittaa oma ja vauvan hyvinvointi kaiken muun edelle eikä yrittää reippailla liikoja. Kyllä tämä rennosti ottaminen taitaakin olla minulle juuri nyt omiaan, ihanaa keskittyä vain omaan oloon ja pieneen :) 

Torey
Näissä neliöissä

Trip trap on ihan loistava kaiken ikäsille! Just edellis viikolla serkkuni (27v) istui illan tyttäremme tuolissa tytön ollessa mammalassa. :D

Eerika
Bättre liv

Ei kyllä juuri muuta harkittu kun syöttötuolia mietittiin, nyt vaan odotellaan että se saadaan muuhunkin kuin mamman käyttöön ;)

kutriina (Ei varmistettu)

Mä päädyin ompelemaan Tripp Trappiin pehmusteet itse tuollaisesta vahakankaan tyylisestä kankaasta. Aattelin, että hiukan helpommalla pääsee kun voi vaan pyyhkäistä puhtaaks sen sijaan, että pitäis aina pyykätä. Tein istuinosan pehmusteesta myös sellaisen, että sen saa pois ilman kuusiokoloavainta, toisin kuin ne alkuperäiset pehmusteet :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.