Vinkkejä maanantaiseen treffi-iltaan?

Bättre liv

Meille on sellainen onni suotu, että saamme maanantaina kolmeksi tunniksi pikkuiselle hoitajan. Siinä ajassa ei paljoa tehdä, mutta ajattelimme hyödyntää ajan pitämällä pienimuotoisen treffi-illan! Ekaa kertaa pienen syntymän jälkeen ja luultavasti seuraavaan kertaan tulee menemään jonnin verran aikaa.. ehkä joskus kesällä seuraavan kerran? Tilannehan vaikuttaa aivan loistavalta, mutta tässähän on kaksi muttaa. Ensinnäkin aikaa on vain kolme tuntia, matkoihin menee aina osa, lähdössä menee hetki ja takaisin olisi tultava ajoissa. Perillä siis olisi aikaa vain pari tuntia. Toisekseen päiväksi sattui maanantai. Ja minä päivänä kaikki paikat sattuvatkaan olemaan kiinni? Kolmannekseen olen saanut jonkun hirvittävän budjettihuolen, eli ei tekisi mieleni heittää satasia ihanaan ravintola-illalliseen vaan pysyä mieluummin kohtuubudjetissa. 

Alla kaikkea mitä me oltaisiin haluttu tehdä jos kyseiset paikat vaan olisivat auki.. joten löytyisikö näiden vihjaamana jotain ideoita teiltä armaat lukijat? Mihin lähettäisitte pahaa arvaamattoman bloggaajan miehineen kokeilemaan hieman kahdenkeskeistä aikaa?

1.  Amos Andersonin taidemuseo ja Jean Tinguelyn näyttely 

Hauskoja vekottimia eiku siis veistoksia ja ties mitä! Ja täällä on ilmeisesti joku kiva kahvilakin ja hyvät maisemat. Paikkahan itseasiassa on maanantaisin auki, mutta vain kuuteen, joten emme valitettavasti ehtisi nauttia näyttelystä kuin hetken.

2. Ateneum ja Tove Janssonin näyttely

Tätä ollaan muutenkin menossa kaverin kanssa katsomaan jonain äitiyslomapäivänä, eli ei jää tarkastamatta vaikka ma SULJETTU.

3. Helsingin taidemuseo ja Chaplin-näyttely

Nyyh! Ma SULJETTU.

4. Ravintola Bronda

Snyyyf kun olen saita, mutta vaikka ravintola kohtuuhintainen onkin, menisi täällä kahdelta yli satanen jo ilman viinejäkin, sillä kaikkea pitäisi saada maistaa.

Huoh, tässä vaiheessa alettiin jo luovuttamaan ihan täysin. Että hei, ei me keksitä mitään! Normaalisti ei siis käydä tähän tahtiin taidemuseoissa, mutta nyt kun mietittiin jotain kivaa paikkaa mihin mennä, teki heti mieli katsoa jotain kivaa taidetta :) Leffaan ei haluttaisi, sillä eihän siellä oikeastaan oltais yhdessä ja siihen se koko aika sitten menisikin. Kotileffaillat on muutenkin meidän lemppareita. Jotain olisi kiva syödä, mutta kohtuuhintaan. Kivat kadut, galleriat ja putiikit voisivat myöskin olla mieluisia. Paikkana mielellään Helsingin keskusta (bussit meiltä tulevat Kamppiin).

Et jepulijeps, vinkkejä anyone before it's too late ja me istutaan vaan autossa ja kinastellaan?

Terkkusin,

Eerika ja viikonlopputukka (lue: kävin kampaajalla!)

Kuvat: Täältä, Wikipediasta ja Brondan sivuilta.

Kommentit

Dragons & butterflies (Ei varmistettu)

Amos Andersonin ehtii kyllä kiireettä nähdä noin tunnissa. Ok, ylimmässä kerroksessa on noin 25 minuuttia kestävä video, mutta muutoin näyttelyn kiertämiseen ei tolkuttomasti mene aikaa. Kerroksia on paljon, mutta niiden lattiapinta-ala on suhteellisen pieni.

Tai sitten jokin kiva kahvila? Kohtuuhintaisista ruokapaikoista tulee mieleen lähinnä etniset. Aleksanterinkadulla on myös ihan passeli Piccolo Mondo, josta saa italialaista ruokaa. Puitteet eivät kyllä ole kovin romanttiset, mutta ei ole kauhean kovan rahan paikka.

Ja onko välttämätöntä mennä Helsingin keskustaan asti? Jos vaikka teidän lähihoodeilta löytyisi jokin kiva ruoka-/kahvipaikka? Sitten jäisi aikaa vielä vaikka romanttiselle kävelylle käsi kädessä :)?

Eerika
Bättre liv

Hmm.. se voi olla että vielä joku päivä ehditään tuonne näyttelyynkin, mutta kun hoitaja tulee vasta viideltä, voisi näyttelyn kiertämisestä tulla melkoista haipakkaa ;) Nyt näyttäisi sille, että lähdetään keskustaan kävelemään punavuoren katuja, ihmettelemään putiikkeja ja kahviloita <3

Jee kivaa, että pääsette treffeille! Mekin varmaan pian maltettais jättää 3kk poju hetkeks... Mutta voisin ehdottaa treffi-illalle vaikka Iso roban kulmia vaikkei pysytäkään ihan Kampin kyljessä: Cafe Balzac on kohtuuhintanen, ihana ja tunnelmallinen, vieressä pikkuputiikkeja ja gallerioita (jotka tietty ma kiinni mutta ikkunat voi tsekkailla) ja Design forum finland shop on auki seitsemään. Uudenmaankadun Rafla olis vähän fiinimpi treffi-illallispaikka tai sitten Annankadun puolella on Tres bones, joka ei ehkä oo kovin romanttinen mutta jonka lounas on ainakin erinomainen (ja vaunuystävällinen!). Espoon bussit menee kai Töölön läpi? Siellä olis tunnelmallinen italialainen Sogno. En oo ihan varma onko Kulttuuritehdas Korjaamon ravintola jo tsempannu ravintoloitsijavaihdosten jälkeen, mutta siellä olis ainakin galleria maanantaisin auki ja kauppa on ihana, paljon saman katon alla. Toivottavasti keksitte jotain kivaa tekemistä ja syömistä, hauskaa treffi-iltaa!

Eerika
Bättre liv

Tuo Bazar pitää kyllä joku kerta käydä tsekkaamassa, vaikka nyt onkin kiinni näin maanantai-iltana..  Korjaamossa ollaan muuten käyty "tyttöporukalla" vauvojen kanssa ja siellä oli ainakin tosikiva lounas! Nyt tosiaan näyttää sille, että lähdetään kiertelemään punavuoren katuja, putiikkeja ja kahviloita <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Jos tykkäätte sushista niin Kampin sushi bar+wine on hyvä, tunnelmallinen ja ihan ok hintanen (ellei vedä älyttömiä övereitä).

Eerika
Bättre liv

Ai vitsi, sushia! Oonkin tuolla joskus kaverin kanssa käynyt, mies vaan on sitä mieltä ettei sushista lähde nälkä, joten sushit jää nyt toiseen kertaan :)

zitrone (Ei varmistettu)

Vanhan nollan paikalla Kampissa (pohjoinen rautatienkatu) on sushi-buffet, jossa oli todella raikkaat ja monipuoliset sushit. Käytiin siellä kuukausi sitten ja iso mieskin oli tyytyväinen. :) Hintakaan ei ole paha, n. 20 euroa taisi olla per nuppi.

http://eat.fi/helsinki/ravintola-konnichiwa

Mjäh Balzacin voikin lisätä tohon suljettu maanantai-iltasin -listaan:/

Eerika
Bättre liv

Joo mä olin jo täysillä menossa sinne, mut se onkin maanantaisin auki vain päivisin klo 15 asti.. nyyh! 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.