Ladataan...
Beauty by Ida M

Olen ehdottomasti kevät/kesäihmisiä. Saanko vähän hehkuttaa tuota aurinkoa, mikä on ilmestynyt ilahduttamaan läsnäolollaan pidemmäksi aikaa päivästä? Ihanaa! Kirjoitan tätä postausta tiistaina. On vapaapäivä, kävin aamupäivästä lääkärissä ja asioilla ja ihan vaan fiilistelin tuota pakkassäätä ja ihanaa auringonpaistetta, ennen kun lukittauduin neljän seinän sisälle testailemaan kosmetiikkaa ja juomaan lattea. Näihin päiviin voisi vaikka tottua. Pyrin aina pyhittämään vapaapäivät rennolle oleskelulle ja asioiden hoitamiselle, mutta varsinkin blogi kuuluu osaksi vapaapäiviä ja arkea. Rakastan rentoutua kasvonaamio kasvoilla ja katsoa aamulla youtubesta meikkivideoita ja suunnitella uusia postauksia teidän ja itseni iloksi. Voin kertoa että posti toi tänään muutamia aivan huikeita juttuja, joista kirjoitan teille viimeistään ensiviikolla! 

Eilen inspiroiduin kevätauringosta (samoin kuin muutamana edellisenä päivänä ja viikkona) ja loin hyvin lämminsävyisen, kuparisen meikin. 

 

Luomilla: Jeffree Star Androgyny-paletin sävyt Charm, fetish ja Dejavu

Eyeliner: Nyx liquid suede lipstick sävyssä Cherry skies

Huulilla: Jeffree Star velour liquid lipstick sävyssä Pumpin pie

Highlight poskipäillä ja silmien sisänurkassa: Sleek cosmetics Solstice- paletin keltainen sekä persikkainen korostusväri

Kulmat: Anastasia Beverlyhills Brow dip pomade

Ripsiväri: Lumene nordic chic Full-on curl mascara waterproof

Meikkivoide: Mac Studio fix meikkivoide

 

 

 

Share

Ladataan...
Beauty by Ida M

Noin viikko sitten valmistauduin iltapäivällä tapahtuviin kuvauksiin Kristerin (instassa @aperdude) kanssa. Olen jo jonkin aikaa harrastanut kameran edessä olemista lähinnä vapaa-ajallani harrastuksena, mutta myös erilaisissa yhteistöissä hieman näkyvämmin. Nämä kuvaukset sijoittuivat enempi sinne harrastelupuolelle, mutta otan aina jokaisen kuvauskeikan tosissaan. On ihanaa päästä osaaviin käsiin ja nähdä vaivaa kauniiden kuvien eteen. Käytin myös pitkästä aikaa tekoripsiä, jotta saatiin kuvien silmämeikkiin hieman extradraamaa!

Käytin silmämeikin tekoon kokonaan Jeffree Starin Androgyny- palettia. Ripset ovat Eyluren Dramatic No 202- ripset (saa mm. Sokokselta). Huulilla Jeffree Starin Daddy Velour liquid huulipuna. Viimeisiin kuviin lisäsin kuvausten yhteydessä hieman draamaa, eli hieman vihreän ja ruskean sävyjä ympäri kasvoja ja huulia.

 

Tässä viimeisen setin ensimmäinen julkaisu. Rakastuin aivan totaalisesti tuohon kuvan tunnelmaan. On se taitava tuo Krister. 

Moni varmasti ihmettelee, miksi käytän aikaani ja vapaapäiviäni tällaiseen toimintaan? Aloitin mallina toimimisen kun minua pyydettiin yhden hieman tunnetumman suomalaisen kuvaajan projektiin. Löysin tieni erilaisiin Facebook- ryhmiin, jossa mallit ja valokuvaajat kohtaavat ja osallistuin ammattini kautta myös erilaisiin hiuskilpailuihin mallin roolissa. Olen päässyt näkemään niin paljon erilaisia tilanteita ja mahdollisuuksia näiden harrastusten kautta, ettei yksikään tähän käytetty tunti ole mennyt hukkaan. Minkäänlaista rahallista palkkiota en ole saanut malleiluistani, mutta näkyvyyttä ja tuotteita kylläkin. Lisäksi itselleni malleilu toimii tietynlaisena itsetunnon buustaamisena. Olen aina kärsinyt hieman huonommasta itsetunnosta, joten konkreettiset kauniit kuvat itsestäni auttavat niinä päivinä kun tunnen itseni huonommaksi kuin muut. Lisäksi se on auttanut minua katsomaan itseäni ulkopuolisen silmin. Onko minussa niin paljon vikaa, kun välillä pääni sisällä ajattelen? Kuvia katsoessani totean joka kerta ettei ole. Monesti huomaan olevani vain liian kriittinen ja ankara itselleni. Pieni armollisuus itseään kohtaan ei olisi pahitteeksi kenellekään! Joten ensikerran kun haukut itseäsi tai ajattelet itsestäsi pahaa, katso peiliin, hymyile ja totea että olet hyvä juuri tuollaisena kuin olet. 

 

Share

Ladataan...
Beauty by Ida M

Meikkivoiteista on muodostunut itselleni jonkinsortin pakkomielle. Täydellisen meikkivoiteen löytäminen on todella vaikeaa. Itse toivon meikkivoiteelta kestävyyttä, peittävyyttä mutta kuitenkin luonnollisuutta. En tahdo voiteen karkaavan juonteisiin ja haluan ihon pysyvän raikkaan näköisenä koko työpäivän ajan. Koska ihoni on pintakuiva sekaiho, näyttää liian mattaiset meikkivoiteet helposti kakkuisilta. Liian kevyt meikkivoide ei kuitenkaan toimi ihossani olevien aknearpien vuoksi. Olen testannut todella paljon erilaisia meikkivoiteita matkallani kohti "sitä oikeaa". Osa on ollut sopivia sen hetkiseen tilanteeseen, mutta tuntunut vuosien päästä väärältä vaihtoehdolta. Osa taas on ollut yhtä kauhua jo ensikokeilusta lähtien. 

Kicksillä on nyt ollut jonkin aikaa meikkivoiteet tarjouksessa -20%. Selailin valikoimaa jo Kicksin verkkosivuilta kuitenkaan tilaamatta mitään. Meikkivoiteen tilaaminen netistä on hyvin usein huono vaihtoehto jos ei jo tiedä valmiiksi varmasti oikeaa sävyä. Varsinkin keskivertoa hintavampien meikkivoiteiden tilaamisen olen jättänyt kokonaan, sillä kuinka ikävää olisi maksaa useampia kymmeniä euroja väärän sävyisestä meikkivoiteesta, vaikka se olisi kuinka alennuksessa? Viimeviikkoisen ilouutisen johdosta lähdimme mieheni kanssa keskustaan hieman shoppailemaan, mikä tarkoitti tietysti vierailua Kicksissä. Pakko vielä väliin mainita kuinka iloinen olen valikoiman laajenemisesta! Kicks on todella tehnyt positiivisen muutoksen. Päädyin hyörimään Macin hyllyille, jonka luota avulias myyjä minut löysi. Testattiin yhdessä sopivaa meikkivoidetta ja päädyin ostamaan tuon Studio fix- meikkivoiteen sävyssä NW13. Ihoni pohjasävy on hieman keltaiseen taittava neutraali, joten keltapohjaiset meikkivoiteet sopivat iholleni parhaiten. Samalla kaappasin mukaani paljon hehkutetun Fix + suihkeen, joka toimii meikinpohjustajana ja kiinnittäjänä sekä metallisten luomivärien kanssa. 

Olen nyt käyttänyt meikkivoidetta ja kiinnityssuihketta puolitoista viikkoa lähes päivittäin. Aluksi koin hankalaksi löytää tasapainon ihon pintakuivuuden kanssa, mutta huolehtimalla säännöllisestä ihon kosteutuksesta saan meikin pysymään hyvin paikoillaan. Meikkivoiteen alla käytän mattaistavaa kosteusvoidetta (Lumenen Nordic girl Clear it up!- voide on törkeän hyvä!) tai kosteuttavaa primeria. Pidempikestoisen käytön jälkeen olen todennut että saatoin osua kultasuoneen. Meikkivoide haisee hieman kummalliselta verrattuna vaikkapa suosimaani Lumenen Blur- meikkivoiteeseen. Haju on... Hajustamaton? Hieman kemikaalimainen? Ei mitenkään häiritsevä kun siihen tottuu, mutta ehkä toivoisin pehmeämpää tuoksua. Meikkivoide levittyy helposti ja on riittoisaa. Se on puolipeittävä, mikä lisää meikkivoiteen keveyttä ja auttaa ihon pysymään raikkaan näköisenä pidempään. Klassinen moka on kerrostaa meikkivoidetta liiaksi, jolloin meikki näyttää kakkuiselta. Sopiva määrä voidetta riittää ja kerrostuksenkin voi tehdä kevyesti saadakseen riittävästi peittävyyttä ilman kakkuefektiä. Meikki näyttää siistiltä päivän päätteeksi. Nappasin yhtenä päivänä 10 tunnin työpäivän päätteeksi kuvan meikistä, jota ei oltu korjailtu miltään osin koko päivän aikana. 

Meikki pysyi päivän aikana ilman fiksausta todella nättinä! Huulipuna on muuten Jeffree Starin Rose matter, joka pysyi myös korjaamatta koko päivän. Tosin se on nyt salakavalasti kadonnut, toivottavasti löydän sen jostakin...

 

 

Share

Ladataan...
Beauty by Ida M

Ihoni reagoi todella helposti hormonaalisiin muutoksiin, stressiin, ruokavalioon ja ilmastonmuutoksiin. Haaveilen kauniin kuulakkaasta ihosta, jossa olisi mahdollisimman vähän finnejä. Vaikka olen jo lähempänä kolmeakymmentä kuin kahtakymmentä, nousee kasvoille edelleen säännöllisesti finnejä, jotka saavat mielen matalaksi. Itselleni täydellisesti sopivien ihonhoitotuotteiden löytäminen on ollut melkoinen rumba. Vasta viimevuosina olen oppinut ihon kosteuttamisen tärkeyden ja sen, ettei ihoa saa rasvaisuudesta huolimatta kuoria liiaksi. Pintakuiva sekaiho on haastava ihonhoidon kannalta ja vaatii aluksi hieman kikkailua. 

Tutustuin vastikään blogeissakin hehkutettuun kulttituotteesee; Pixin Glow toniciin. Olen nähnyt tuotteita mm. Tallinnan matkallamme viimesyksynä, mutten ole tutustunut tuotteisiin sen lähemmin. Pixi on Lontoosta alkunsa saanut kosmetiikkabrändi, jonka tuotteet ovat tunnettuja  toimivista luonnonraaka-aineistaan ja helppokäyttöisyydestään. Glow tonicin on kerrottu olevan monen julkimon suosikkituotteiden joukossa, joten tilasin omani Kicksin nettisivuilta alennuksien aikaan. Tuotteen kerrotaan hieman pistelevän iholla aluksi, joten aloitin kasvoveden käytön iltaisin noin 2-3 krt viikossa, jottei ihoni ärtyisi liikaa. Huomasin kuitenkin tuotteen olevan hyvin hellävarainen, vaikka se sisältääkin glykolihappoa. Iho näyttää heti käytön jälkeen raikkaammalta ja puhtaammalta. Ihon epäpuhtaudet ovat vähentyneet, tosin hormoninäpyillehän ei ulkoisin keinoin voi juuri muuta kuin nopeuttaa finnien paranemista. Pienet mustapäät ja tukkeutuneet ihohuokoset sensijaan ovat vähentyneet. Lisäksi tuotteella on runsaasti mukavia ominaisuuksia. Se ei sisällä alkoholia eikä parabeeneja (alkoholit ovat monesti niitä ihoa ikävästi kuivattavia ainesosia), tuotetta ei ole testattu eläimillä (!!!) ja se on hypoallerginen. 

Tuotetta käytetään kuin mitä tahansa kasvovettä; lisätään tuotetta vanulapulle ja käydään sillä iho hellävaraisesti kauttaaltaan läpi. Tuotetta pystyy tilaamaan mm. Elevenin, Kicksin sekä Cultbeautyn nettisivuilta. Tuotteen hinta vaihtelee paljon nettikaupasta riippuen, Kicksillä tuotteella on hintaa 29,90€, Elevenillä 31€, Cultbeautyllä n. 22€. Jälkimmäisessä näkyisi nyt olevan ilmaiset maailmanlaajuiset postikulut, joten nyt olisi hyvä aika tilata tuota vaikka tuplasti säästöön! 

Glow tonic on riittoisaa ja pidän erityisesti tuosta suuosasta, josta tuotetta ei hölskähdä liikaa vanulapulle. Pieni määrä riittää koko kasvojen puhdistukseen ja jos tuotetta käyttää n. 2-4 kertaan viikossa, tuon putilon pitäisi riittää useammaksi kuukaudeksi. 

Plussat ja miinukset

+ auttaa vähentämään ihon epäpuhtauksia

+ takaa kuulaamman ja raikkaamman ihon

+ tuote on riittoisaa

+ helposti tilattavissa netistä

+ tuotteessa mieto, miellyttävän raikas tuoksu

+ eläinkokeeton, parabeeniton, alkoholiton, hypoallerginen

- ei saatavilla kivijalkaliikkeistä

 

Share

Ladataan...
Beauty by Ida M

Oh blue, oh blue, how much I love you? 

Niin sanotut statement- värit ovat alkaneet kiehtoa arkimeikissä muuallakin kuin vain huulissa. Kirkkaat punaiset ja joskus jopa vähän räikeämmätkin huulipunat ovat vaihtuneet nuden sävyihin ja kirkkaat värit siirtyneet luomille. Mikä ihana kombo yhdistää luonnollisia värejä jonkin oikein kirkkaan värin kanssa? Varsinkin jos kyseessä on metallinen sellainen. Tässä meikissä Juvia's placen The masquerade- paletin sävy Dalia, joka on ihanan intensiivinen royal blue. Luomilla sävy muuntautuu valon osuessa paikoin jopa hieman turkoosiksi. Tämä kyseinen look on ollut ehkä yksi suosikeistani viimekuukausina. Tätä saa varioitua hyvin huulipunan sävyä vaihtamalla ja luomiväreissä leikittelemällä luomivaon luonnollisten värien sävymaailmoilla (lämpimämpiä tai kylmempiä ruskeita) ja liikkuvan luomen metallisävyä vaihtamalla. 

 

Luomilla Jeffree Star Androgyny- paletin Safe word & Dominatrix, Juvia's place The Masquerade- paletin Dalia

Kulmat Anastasia Beverlyhills Brow dip pomade sävyssä Dark Brown, Lumene brow wax sävyssä Harmaanruskea.

Huulet Jeffree Star & Manny MUA Velour liquid lipstick sävyssä Daddy

Share

Pages