Ladataan...
Beauty by Ida M

Vaikka kesästä on virallisesti vajaa kuukausi jäljellä, on pakko tulla jakamaan teille tämän kesän lemppareimpia ihonhoitojuttuja. Seerumit olivat viimevuoden ahaa- elämys, joista on jäänyt ehdottomasti jälki myös nykyiseen ihonhoitorutiiniin. Tässä postauksessa käsiteltäviä tuotteita olen omistanut jo aikaisemminkin, mutta säännölliseen käyttöön nämä ovat päässeet tänä kesänä. 

 

Yksi ehdottomasti tämän kesän parhaita ideoita oli tarttua kasvosuihkeeseen. Kasvosuihke on aamulla paras tuote raikastamaan ja kevyesti kosteuttamaan ihoa unien jälkeen. Monet kasvosuihkeet toimivat myös meikin alla primerin tapaan sekä meikin päällä kiinnityssuihkeen asemasta. Ylläolevassa kuvassa näkyvät Mario Badescun kasvosuihkeet, joista olen testannut vasta tuota ruusun tuoksuista versiota. Näistä kiinnostaisi myös uusi laventelin tuoksuinen. Olen kuitenkin erityisesti fiilistellyt myös helposti saatavilla olevaa Lumenen Valo Glow refresh hydrating vitamin mistiä, jossa on ihanan raikas sitrushedelmien tuoksu ja jonka suihkuttelun jälkeen iho oikeasti tuntuu ja näyttää kuulaalta ja kosteutetulta. Kasvosuihke on todella hyvä apu ihon kosteutukseen helteisillä keleillä, kun iho hikoilee paljon eikä kasvovoiteet välttämättä imeydy hien takia kunnolla iholle. Kasvosuihketta voi suihkutella useaan otteeseen pitkin päivää, jolloin vaikuttavat ainesosat imeytyvät iholle ja pitävät ihon kosteustasapainon kunnossa. 

Kangasnaamiot. Lomalla mikään ei ole rentouttavampaa kuin auringossa vietetyn päivän jälkeen iskeä kangasnaamio kasvoille, laittaa rentouttavaa musiikkia soimaan ja nauttia viilentävästä tunteesta sekä tehokkaasta kosteutuksesta iholla. Misshan kangasnaamioita (ja muutamia muitakin tuotteita) saa nykyään K Citymarketista, joten kannattaa käydä kurkistamassa! Varsinkin tuo mango- naamio osoittautui omaksi lemppariksi. Acai- naamio sensijaan on todella ravitseva, hieman öljyinen ja tehokkaasti kosteuttava. 

 

 

Ladataan...
Beauty by Ida M

Kun astun ulos pienestä neljänseinän kuplastani, voin haistaa syksyn. Ilma on viileämpää, kirpeämpää, raikkaampaa. Vaikka rakastan kesää ehkä eniten kaikista vuodenajoista, kaipaan jo salaa syksyä. Tämän meikin tein yhtenä päivänä lähtiessäni kovassa helteessä kaupungille tarkastamaan kesäalennusvalikoimaa. Voin kertoa, että vahva meikki ei ollut alunperin tarkoitukseni mutta inspiraatio iski. Eikä meikki näyttänyt todellakaan näin raikkaalta enää kotiin palattuani parin tunnin jälkeen. 

Käytin meikkiin pitkästä aikaa Jeffree Starin ensimmäistä luomiväripalettia Beauty killeriä. Paletista turkoosi sävy Expensive päätyi liikkuvalle luomelle ja alaluomelle violetti sävy Violence. Kimmeltävän kullertava sävy sensijaan on saman merkin toisesta paletista, Androgynystä sävy Frosting. Huulilla JS cosmeticsin nestemäinen huulipuna sävyssä Christmas cookie. Pidin kovasti tästä vihertävän turkoosista meikistä, vaikka yleensä inhoan vihreällä pohjalla tehtyjä meikkejä. Jostain syystä olen helposti heittäytynyt tälle inhokkialueelleni ja päätynyt pitämään meikeistä. 

Mieli halajaa pikkuhiljaa jo tummia huulia, tuttuja neutraaleja luomivärejä sekä metallisia yksityiskohtia. Mutta ei ihan vielä, eikös elokuu vielä mielletä kesäkuukaudeksi?

 

Ladataan...
Beauty by Ida M

Murretut värisävyt mielletään helposti osaksi syksyä, mutta julkaisupäivämäärästä huolimatta tämä look on tehty jo kesäkuun lopulla. Murretut sinisen, violetin ja vihreän sävyt näyttävät ihanilta silmämeikissä. Sävyjen ollessa tummia ja maanläheisiä, ei rohkeatkaan värit näytä liian övereiltä kesymmälläkin meikkaajalla. Itse lähdin tässä meikissä helposti shoppailemaan, ilman että olo olisi ollut liian laittautunut. Kun tummat rajaukset korvaa hieman pehmeämmällä sävyllä, ei kokonaisuus ole liian juhlava. Itse käytin tässä tyylissä Jeffree Starin (tuliko kenellekään yllätyksenä?) velour liquid lipstickiä sävyssä Delicious. Ruskeanvioletti toimii mielestäni kivasti tässä kombossa. Nudehuulipuna on samalta merkiltä sävyssä Birthday suit. Nude toimii aina kaverina tummemman silmämeikin kanssa, kun halutaan hakea tasapainoa. 

Kuka muu on innoissaan näistä ihanista ukkoskeleistä? Vaikka ulkona ja sisällä on kuuma kuin pätsissä, on ihanaa kun ilma alkaa pikkuhiljaa taittumaan alkusyksyyn. Älkää ymmärtäkö väärin, rakastan kesää ja lämpöä, mutta pieni hellittäminen tekee nyt oikeasti hyvää.

 

Ladataan...
Beauty by Ida M

Kun aloitin meikkaamisen, muistan käyttäneeni meikkipaleteissa mukana tulleita vaahtomuovisia aplikaattoreita. Ehkä maailman parhaimmat häivytyksen sai niillä (just kidding). Jossain kohtaa kuvioon tulivat meikkisiveltimet, joita omistin ehkä yhden tai kaksi, joilla tein koko silmämeikin alusta loppuun. Häivytyksistä ei voitu vieläkään puhua tässä yhteydessä. En voi sanoa olevani vieläkään mikään "välineurheilija" meikkisiveltimien saralla, mutta kehitystä on ehdottomasti tapahtunut. Suosin edullisia merkkejä, vaikka haaveilenkin jossaikin kohtaa meikkisivellinkokoelmani yhtenäistämisestä hieman laadukkaammilla yksilöillä. Tällähetkellä kokoelmassani on niin Essencen, Real techniquesin, Cailapin ja We care Iconin siveltimistä. Mariela Sarkiman ja Cailapin yhteistyössä tekemät siveltimet ovat olleet pitkään lemppareitani (erityisesti luomivärisiveltimet) mutta olen löytänyt Sokokselta uuden lempparini; We care Iconin. We care Iconilla oli aikaisemmin muovisen näköisiä, halpoja siveltimiä, joista en oikeastaan sen kummemmin syttynyt. Jokin aika sitten valikoimiin ilmestyi pehmeitä, laadukkaan näköisiä ja edullisia mustavartisia siveltimiä ruusukultaisilla yksityiskohdilla. Ulkoisesti nämä menisivät helposti hieman kalliimmistakin siveltimistä. 

Ostin ensimmäisenä testiin tuon "crease"- siveltimen, jolla on helppo pakata luomiväriä luomivakoon sekä häivytellä. Tämä on ehdottomasti paras sivellin niin aloittelijoille, yhden sävyn meikkaajille ja hieman harjaantuneemmillekin meikkaajille. Pieni "smudger"- sivellin sopii yksityiskohtien, kuten tummemman sävyn asettamiseen luomivaolle tai alaluomelle tehtäviin yksityiskohtiin. Highlighter- sivellintä käytän puuterin levittämiseen, sillä itse käytän korostuspuuterin levittämiseen pienempää sivellintä. 

Ostettuani Estee Lauderin Double wear- meikkivoiteen, tarvitsin vanhan Real Techniquesin meikkivoidesiveltimen tilalle jotakin hieman parempaa, joten ostin kokeiluun tämän sarjan vastaavan. Pidän meikkivoidesiveltimen koosta, se on pehmeä ja sillä meikkivoide levittyy kauniisti jättämättä mitään epämääräisiä paakkuja. Sivellin on myöskin helppo puhdistaa marseilles-saippualla. 

Näiden sivellinten hinnat pyörivät Sokoksella siinä 6-18€ välissä ja ovat todella usein alennuksessa. Luomivärisiveltimet maksavat pitkälti 7,90€ ja kasvosiveltimet 14,90-17,90€. Plussaa kotimaisuudesta, yhteneväisestä ulkoasusta, hinta-laatu-suhteesta sekä eettisyydestä. We Care Iconin tuotteet on suunniteltu niin, että jokainen tuote rasittaisi mahdollisimman vähän luontoa ja eläimiä ja jokaisen merkin tuotteen hinnasta on lahjoitettu 5 senttiä WWF:lle vuodesta 2010 lähtien. Siveltimet on valmistettu synteettisestä karvasta ja karva tuntuu todella laadukkaalta. 

Tämä on ehdottomasti tämän hetkinen suosikkimerkkini ns. markettisiveltimistä puhuttaessa. 

 

Ladataan...
Beauty by Ida M

Inspiroiduin somessa näkyvistä "poskipuna"- meikeistä, joissa on todella tyttömäinen meikki toteutettu kuin vain poskipunaa käyttäen koko meikissä. Sovelsin tällaista tyyliä käyttämällä muutamia poskipunasävyjä, sekä Juvia's placen The Zulu- paletin oranssia sävyä. Huulille tuputtelin pehmeällä siveltimellä Jeffree Starin Anna Nicolea, joka toimi itseasiassa ihanasti noin pehmeästikin huulilla! Huomattavasti luonnollisemman näköinen kuin todella selkeärajainen huulimeikki. 

Nämä helteet eivät ole paljon antaneet tilaa erilaisille meikkikokeiluille, joten aika vähän on tullut kuvattua mitään uusia ja inspiroivia lookkeja. Toki muutamia uusia tuotetuttavuuksia olen hankkinut (lue: hamstrannut) alennuksista kaappeihini, joten niistä on odotettavissa pieniä puraisuja myöskin blogin puolelle! 

 

Ladataan...
Beauty by Ida M

Tätä on pyydettykin ja vihdoin on sen aika! Nimittäin testailla muutamia peitevoiteita erityisesti tummien silmänalusten peitossa ja vertailla niiden eroja, nostaa esiin plussat ja miinukset ja olla täysin rehellinen valitsemistani peitevoiteista ja kertoa niiden käyttökokemuksia pidemmältä ajanjaksolta. Kaikkia valitsemiani peitevoiteita olen käyttänyt pidempään, erilaisten meikkivoiteiden kanssa ja kesäisin jopa ainoastaan silmänalusilla tuomassa valoa kasvoille. Jokainen näistä peitevoiteista toimii useampien meikkivoiteiden päällä. 

Huom! Kuvissa ei ole käytetty minkäänlaista värityskynää, eli kuvia ei ole muokattu muuten kuin leikkaamalla pienemmäksi ja asettelemalla vierekkäin (lukuunottamatta alla olevaa kuvaa). Koko kasvokuvissa vasemmalla puolella ei ole tuotetta, oikealla puolella peitevoide. Kaikki peitevoiteet on lisätty meikittömälle iholle sormenpäällä häivyttäen, kohtuullisen paksulti. 

Valitsin testiin Nyxin Above & beyond full coverage- peitevoiteen (sävy light/pale), Maybellinen legendaarisen Fit me- peitevoiteen (sävy 15), Essencen Camouflage- peitevoiteen (sävy Ivory) sekä Estee Lauderin Double wear- peitevoiteen (sävy 1C light). Nämä ovat kaikki toisistaan hyvin poikkeavia, mutta jokainen on joskus ollut oma henkilökohtainen lempparini vuosien saatossa, joten pistetään nämä nyt selkeään vertailuun!

NYX Above & Beyond full coverage

Pienessä lasipurkissa oleva peitevoide on koostumukseltaan näistä neljästä "kovin". Tuote on voidemaista, mutta omaan makuuni liian kuivaa toimiakseen hyvin nimenomaan silmien alla. Voide korostaa pahimmillaan silmänalusten tekstuurieroja ja on sävyltään hieman oranssihtavaa, mikä ei monenkaan vaalealle iholle toimi laisinkaan. Luulen että tuo aavistuksen punertava sävy on nimenomaan tarkoitettu toimimaan silmänympäryksillä ja häivyttämään tummia silmänalusia, mutta itse en koe tämän olevan paras mahdollinen silmänalusten peittoon, varsinkaan jos silmien alla on yhtään juonteita tai pientäkään tekstuuria. Aikasemmin rakastin tällaisia "purkki peitevoiteita" ja sillä olen tämänkin joskus ostanut, mutta tämä on jäänyt todella vähälle käytölle. Hinta 7,80€ (eleven.fi).

Arvosana 2/5

 

Essence camouflage full coverage

Tämä peitevoide on näistä neljästä kaikkein kevyin. Kuten kädelle tekemissäni swatcheissa huomaa, tämä kuultaa jo paksullakin kerroksella hieman läpi eikä siis ole todellakaan täysin peittävä vaikka tuotteen nimi niin lupaakin. Peitevoiteen väristä plussaa, sillä se on todella vaaleaa - lähes valkoista- ja sopii varmasti myös kaikkein kalvakoimmillekin ihoille. Jos kaipaat kevyttä peittoa meikkivoiteen lisäksi tai vain silmien alle kevyesti valoa tuomaan, voi tämä sopia sinulle. Tuote ei myöskään ole hinnalla pilattu, tämä maksaa 3-4€.

Arvosana 3/5

 

Maybelline Fit me

Maybellinen Fit me- peitevoide on näistä neljästä toiminut pisimpään omana luottopeitevoiteenani. Tuote on halpaa, monesti alennuksessa alle 8€ hintaan, jolloin tulee hamstrattua tätä yleensä vaikka vanhasta puikosta olisi vielä paljon jäljellä (alennuksia kannattaa tsekata aina erityisesti K-Citymarketeista ja Sokoksilta). Tämä toimii hyvin niin silmien alla kuin näppylöilläkin, koostumus on kermaista, peittävää ja helposti levittyvää. Omassa käytössäni jokainen peitevoide karkaa jonkin verran juonteisiin hyvästä puuteroinnista huolimatta, mutta tämä pysyy päivän mittaan yllättävän hyvän näköisenä pienestä juonteisiin karkailusta huolimatta. 

Hinta 11,60€ (kicks.fi).

Arvosana 4,5/5

 

Estee Lauder Double wear Stay-In-Place Flawless wear concealer

Tämä on näistä kaikista neljästä kaikkein peittävin. Tuote on kuivempaa koostumukseltaan kuin Fit me, muttei kuitenkaan yhtä kuivakka ja juonteisiin kerääntyvä kuin mitä Nyxin purkkipeitevoide. Tässä sävy on täydellisen vaalea, sopivan viileä myös todella vaaleille ja kylmille ihonsävyille. Tuote on lisäksi äärimmäisen riittoisa, joten muita haastajia kolminkertaista kalliimpi hintakaan ei tunnu enää niin päätähuimaavalta. Tämä toimii näistä parhaiten meikittömälle iholle kevyenä kerroksena peittäen silmänalusten tummuuden. Lisäksi kestää äärimmäisen hyvin myös helteillä (tämä tuli testattua Kroatian reissulla 36 asteen helteessä. Ei karkaillut!). Joten jos haluat satavarman peittävyyden ja kestävyyden, suosittelen panostamaan tähän. Hinta 30,30€ (eleven.fi)

Arvosana 5/5.

 

Näissä kaikissa on paljon hyviä puolia ja pelkästään näistä neljästä jokainen pystyy valitsemaan itselleen sen tärkeimmän prioriteetin; halvan hinnan, kestävyyden, peittävyyden tai kevyen lopputuloksen. On mukava huomata että hyviä tuotteita löytyy kaikilta hintatasoilta. Markkinoilla on aivan varmasti vielä näitäkin parempia peitevoiteita, joihin en ole päässyt vielä käsiksi. Jos löydän näiden top 2:lle päihittäjiä (eli Fit me & Estee lauder), palaan sen tiimoilta uuden vastaavanlaisen postauksen kanssa asiaan. 

Toivottavasti tästä oli teille hyötyä, niin hyvässä kuin pahassa. 

Pages