Ladataan...

Aurinkoista päivää!

Tapasin tänään maailman ihanimman ihmisen jolla pystyin suoraa päin naamaa kertomaa raha-asioitani. Nämä aiheet ovat minulle hyvin arkoja, koska vihaan rahaa. Voisi elää hyvää hyvällä meiningillä ja antaa vastineeksi muuta kuin rahaa, että saa ruokaa. 

Kävin siis neuvottelemassa velka tilanteestani velkaneuvojan kanssa. Oli kyllä ihan huippu muija! Hän kysyi asiallisesti asioita ja auttoi minua tekemään kelalle toimeentulohakemuksen. Kerroin rehellisesti kaikki laskuni ja asiani mitä yleensä en koskaan tee. Kerrankin olin kaunistelematta asioita. Kerrankin, olenhan todellisessa ahdingossa juuri nyt. Tästä tuntuu hyvältä puhua, koska puhumalla asiat vain etenee. Luotto ei vain ole jokaisen kohdalla. 

Pitää puhua, uskalla puhua ja puhu suoraan. Siten saat apua, hyssyttelyllä vaan itsesi kuseen. 

Laphalaiset terkut!

Ladataan...

Ladataan...

Viikko on hurahtanut hyvin nopeasti. Parasystäväni oli käymässä täällä pohjoisessa ja oli kyllä uskomattoman ihana. Meillä oli paljon puuhattavaa ja paljon puhuttavaa.

Jotenkin huomasin, että minun on päivitettävä itseni. Tämä ei tapahdu hetkessä, mutta olisi kyllä aika. Olen suppealla ajattelullani elänyt nyt parisen vuotta. Ystäväni sai minut ajattelemaan uudella tavalla. On hyvä, että ulkopuolinen tulee välillä pysäyttämään elämän ja antaa asioita mietittäväksi. 

1. Miten saan raha-asiani kondikseen?

2. Miten rakentaa terve parisuhde?

3. Mikä minusta tulee isona?

4. Miksi asioita ei voisi miettiä 10 vuoden päähän?

5. Mitä teen elämälleni?

6. Miten minusta tulisi parempi ihminen?

Paljon ajateltavaa ja parannettavaa. Enemmäkseen koen vaikeutena sen, että saan pääni ajattelemaan asioita. Niin pitkää on mennyt tietyllä ajattelemattomuudella. Mutta näihin kysymiksiin kun kiinnittää huomiota niin pääsee jo pitkälle. 

Jokainen päivä kerrallaan. 

Ladataan...

Ladataan...

Mitä tehdä kun riittämättömyys iskee päälle? Huomasin tänään, että olen aika riittämätön minkään asian suhteen. Ahdistaa olla minä. 

Tunne riittämättömyydestä syntyi kun kävin koululla kuuntelemassa Terhi Tuovisen työllistymisestään ja osaamisestaan. Erittäin kattavasti hän osasi kertoa elämästään ja työstään. Tosin alku jäi minulla kuulematta, koska kävin asunto asioita ensin hoitamassa, mutta kuitenkin. Pidin hänen tavastaan kertoa positiivisista elämänsä sattumuksista. Terhi on taitava siinä, mitä tekee. Käykää toki katsomassa hänen instansa. Hyvää lappi matskua. 

Mutta samalla tuli itselleen niin pieni ja mitätön olo. En vieläkään ole keksinyt omaa tapaani toteuttaa taidetta ja nyt pitäisi jo tietää mikä minusta tulee isona. Kaikki on niin auki vielä. Valokuvaamisesta kyllä tykkään, mutta sekään ei ole oma tapani. Tykkään suuresti naisen vartalon piirtämisestä, mutta siinäkin on paljon vielä harjoiteltavaa. Tämä tunne ei poistu sielustani, ennen kuin keksin miten minä olen merkityksellinen tässä elämässä. Sen tiedän, että taide ja kulttuuri on se minun juttu. Se jaksaa kiinnostaa aina enemmän ja enemmän. 

Haaveet kohti taivasta ja leuka kohti uusia haasteita. 

Ladataan...

Pages