Ladataan...

Mukavaa viikkoa kaikille!

Tällä viikolla olen saanut nauttia äitiyden ihanuudesta, kun Milja on tullut yökylään viikoksi. Ollaan puuhasteltu ja touhuttu, mutta osattu myös vaan olla. Mukavaa kun on pikkuinen ihana on käymässä. 

Tällä viikolla pitäisi myös uuteen kotiin päästä viimeinkin, mutta eräs asia minua askarruttaa muutossa. Olen kamalan huolissani asunnon kunnosta. Naapurit toivottivat tervetulleeksi, mutta samaan lauseeseen tokaisivat, että talo on homeessa. Heti kävi vääntö mahassa ja iho alkoi kutista. Olen aikaisemmin asunut home kodissa ja olen herkistynyt hyvinkin paljon homeelle. Siksi minua nyt kiusaa ajatus, että uusi kotini on homeessa. 

Kuitenkin olen huomannut, että asunnossa on hämähäkkejä hyvinkin paljon. Niistä olen hyvin iloinen vaikka pelkäänkin niitä tosi paljon. Vanhan sanonnan mukaan hämähäkit eivät viihdy hometaloissa kosteuden takia. Kuitenkin pieni pelko siitä, että atooppinen pahenee ja olo tulee tunkkaiseksi askarruttaa muutossa. Pelottaa suoranaisesti. 

Toinen asia mikä askarruttaa on yksin muuttaminen. En ole aikaisemmin asunut yksin vaan aina kämppäkaverin kanssa tai puolison. Osaanko olla yskin? Mietin, että minulla on kaksi moodia, joihin todennäköisesti sorrun. Joko olen kotona yksin kyhjöttämässä tai sitten olen koko ajan menossa, ettei vain yksin tarvitsisi olla. Jännittää niin paljon. 

Tässä hiukan ajatuksia tähän viikkoon. 

Ladataan...

Ladataan...

Aurinkoista päivää!

Tapasin tänään maailman ihanimman ihmisen jolla pystyin suoraa päin naamaa kertomaa raha-asioitani. Nämä aiheet ovat minulle hyvin arkoja, koska vihaan rahaa. Voisi elää hyvää hyvällä meiningillä ja antaa vastineeksi muuta kuin rahaa, että saa ruokaa. 

Kävin siis neuvottelemassa velka tilanteestani velkaneuvojan kanssa. Oli kyllä ihan huippu muija! Hän kysyi asiallisesti asioita ja auttoi minua tekemään kelalle toimeentulohakemuksen. Kerroin rehellisesti kaikki laskuni ja asiani mitä yleensä en koskaan tee. Kerrankin olin kaunistelematta asioita. Kerrankin, olenhan todellisessa ahdingossa juuri nyt. Tästä tuntuu hyvältä puhua, koska puhumalla asiat vain etenee. Luotto ei vain ole jokaisen kohdalla. 

Pitää puhua, uskalla puhua ja puhu suoraan. Siten saat apua, hyssyttelyllä vaan itsesi kuseen. 

Laphalaiset terkut!

Ladataan...

Ladataan...

Viikko on hurahtanut hyvin nopeasti. Parasystäväni oli käymässä täällä pohjoisessa ja oli kyllä uskomattoman ihana. Meillä oli paljon puuhattavaa ja paljon puhuttavaa.

Jotenkin huomasin, että minun on päivitettävä itseni. Tämä ei tapahdu hetkessä, mutta olisi kyllä aika. Olen suppealla ajattelullani elänyt nyt parisen vuotta. Ystäväni sai minut ajattelemaan uudella tavalla. On hyvä, että ulkopuolinen tulee välillä pysäyttämään elämän ja antaa asioita mietittäväksi. 

1. Miten saan raha-asiani kondikseen?

2. Miten rakentaa terve parisuhde?

3. Mikä minusta tulee isona?

4. Miksi asioita ei voisi miettiä 10 vuoden päähän?

5. Mitä teen elämälleni?

6. Miten minusta tulisi parempi ihminen?

Paljon ajateltavaa ja parannettavaa. Enemmäkseen koen vaikeutena sen, että saan pääni ajattelemaan asioita. Niin pitkää on mennyt tietyllä ajattelemattomuudella. Mutta näihin kysymiksiin kun kiinnittää huomiota niin pääsee jo pitkälle. 

Jokainen päivä kerrallaan. 

Ladataan...

Pages