Vaihtoehtoinen tatuointiohjelma: The Gypsy Gentleman

Tomi Mustikka

Jokainen television omistava on varmasti joskus törmännyt tatuointikulttuuria esittelevään ohjelmaan. Minulla ei ole kenttätietoa siitä, millaisen vastaanoton ohjelmat ovat tatuoijien keskuudessa saaneet, mutta ilmeisesti ne ovat synnyttäneet tarpeen esitellä kulttuuria kaupallisten tavoitteiden ulottumissa.

Marcus Kuhnin vetämä The Gypsy Gentleman -nettisarja on nimittäin heti ensimmäisistä kuvista lähtien aivan eri maata kuin Miami Ink ja kumppanit. Kuhnin tavoitteena onkin jakaa tarinoita kiertävän tatuoijan elämästä ja laajentaa katsojan käsitystä tatuoinneista ja kaikkeen kulttuuriin liittyvästä. Ja tulihan se sieltä: aitoudesta.

Ensimmäisessä jaksossa poiketaan muun muassa taidemuseossa ja maailman cooleimmassa levykaupan, antiikkiputiikin ja tatuointiliikkeen hybridissä. Samalla kerrataan New Yorkin tatuointikulttuurin historiaa ja tarinoita. Ohjelma tutustuttaa lisäksi kahteen upeaan tatuointitaiteilijaan, Virginia Elwoodiin ja Thomas Hooperiin, joiden kädenjälki on aitoa ja uniikkia.

Toivottavasti The Gypsy Gentleman jatkaa missiotaan pitkälle hamaan tulevaisuuteen. Lyhykäisessä puolessa tunnissa sukelletaan nimittäin syvemmälle tatuointien maailmaan kuin kaupalliset ohjelmat ovat ikinä päässeet. Kun ohjelman tavoitteena ei ole ylläpitää henkilökulttia ja tarkastella Amin raivokohtauksia tai Kat von D:n raittiuspyrkimyksiä, tulee siitä tatuointiohjelma sanan varsinaisessa merkityksessä.

Yhtään Katherine von Drachenbergiä vähättelemättä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.