Valaisinfiksaatio

Tomi Mustikka

Uuteen tilaan astuessani kiinnitän usein heti ensimmäisenä huomiota valaistukseen. Valoa tuottavat esineet ovat nimittäin tärkein sisustusobsessioni, jonka takia ensimmäinen oma huushollini tulee luultavasti näyttämään kirkasvalohoitohuoneelta.

Ylioppilaslahjaksi saamani Harri Koskisen Blockin pariksi olen ajatellut seuraavia valaisimia, jotka eivät välttämättä sovi ihan yhteen, mutta ovat silti vain niin uskomattoman hienoja.

Form Us With Love -suunnittelijaryhmän luoma Work-lamppu on tämän hetken suurin ihailun kohde. Teollisuushenkisen lampun voi laittaa roikkumaan katosta, asettaa lepäämään jollekin tasolle ja oikeastaan sitä voi liikutella ihan miten haluaa.

Ja kaiken lisäksi valaisimen pitäisi kestää kovakouraistakin käsittelyä. Eli tämä on kuin tehty minulle, jolta saattaa tipahtaa tavarat ihan ilman mitään fiksua selitystä.

Octossa viehättävät todennäköisesti sulava muoto ja täydellinen koivun väri. Seppo Kohon suunnittelema kattolamppu on näennäisestä kolhoudestaan huolimatta vallan siro, sillä psykedeelinen puulastujen asettelu näyttää avoimelta ja maailman tappiin saakka jatkuvalta.

Hintaa on vain aivan liian paljon.

Matthias Ståhbolmin E27-valaisin on seuraava todennäköisin sijoituskohde, sillä se sopisi jo nykyiseen residenssiin varsin hyvin. Lampun leikkisä ja äärimmäisen pelkistetty ulkonäkö herättävät hilpeyttä ja toivottavasti naapurikateutta.

Omassa asunnossani sijoittaisin sen ehdottomasti valaisemaan eteistä.

Kuvat Finnish Design Shopista: 1, 2 ja 3

Share

Kommentit

Lotta Katariina
Pumpui

Varo vaan, lamppuaddiktio on vaarallinen sairaus. Mulla on ollut yli vuoden verran yksi kauan himoitsemani Kartellin lamppu laatikossa kun se ei ole mahtunut mihinkään. Piti silti ostaa, ihan varmuudeksi :D

Tomi
Tomi Mustikka

Hahah, mulla on käyny juuri noin ton Blockin kanssa. Se löytyy tällä hetkellä laatikosta komeron pohjalta, kun sille ei löytynyt myöskään mistään tilaa.

Mutta onneksi design-lamput ovat aitoja sijoituksia!

Anna Karhubear

Yksi lamppuaddikti ilmottautuu! Mutta miten et oo löytänyt Tomi Blockille tilaa? Sehän sopii pöydälle, lattialle, ikkunalaudalle, hyllylle, yövaloksi, keittiöön, ovensuuhun, vessaan... Meidän Block mäjähti juuri eilen lattialle ja lamppu (onneks ei sentään lasikuori) paukahti rikki, niisk.

Tomi
Tomi Mustikka

No oikeastaan kyse on ennemminkin sähköpistokkeiden puutteesta. Elektroniikkavempaimet vinyylisoittimesta pleikkariin ja vahvariin aiheuttavat jo sellaisen johtomellakan huoneessani, etten ole viitsinyt edes harkita jatkopiuhan ostamista.

Hui, onneksi ei käynyt pahemmin! Tuliko lattiaan lommoa?

Anna Karhubear

Pistokkeiden puute on harmillista. Onneksi jatkojohtokin voi olla staili, niinku vaikka täällä ja täällä. Voisin nähdä noista molemmat ainakin omassa kodissani!

Tomi
Tomi Mustikka

No nuo ovat hienoja! Pitää lisätä kirjanmerkkeihin, jos joskus raaskisi hankkimaan.

Anna
Ai niin!

Meil on vähän niinku noita E27-valaisimia. Nyt pitäs vaan löytää uudet lamput niihin, kun entiset palo. EI OO HELPPOO, voin kertoo.

Candy Cotton
Serendipity

Kuolaan ensimmäistä sekä kolmatta lamppua ihan turbona! Mää tahron noi!!

Tomi
Tomi Mustikka

Anna:

Kivoi 60 euron kertakäyttölamppui...

Candy Cotton:

No hyvä, että en ole ainoa! Noi on mielettömiä!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.