Ladataan...

PODCAST: https://soundcloud.com/user-60900229/lahtikko-radio-ilkka-sysila

Tämän vuoden viimeisessä Lahtikko Radiossa olutmaestro Ilkka Sysilä poisti varmistimen ja laittoi panimot sekä paskantamot ruotuun. Vai laittoiko sittenkään? Kuuntele itsenäisyyspäivän lähetys podcastina Soundcloudista tai Youtubesta. Vaikka heti. 

Oluet: Kavavan Panimon Sulku, Toivo, Unto sekä Bönthöö bönthöö: Näin on marjat.

Kappaleet: Cause for Effect - Process, DJ Krush & Toshinori Kondo - Fu-Yu, Yakuza - Cancer of Industry, Ornette Coleman - Lonely Woman, Billie Holiday - Gloomy Sunday, Gene Krupa - Jungle Madness, Sabot - Three Years

---

Ja jottei ääni loppuisi maailmasta, niin kuunnelkaahan myös Radio Helsingin Kippis!-podcast, jossa kävin Riku Rantalan kanssa juttelemassa juomisesta. Kiitos paljon Anikólle kutsusta. 

http://www.radiohelsinki.fi/podcastit/kippis-kannaa-oikein/

 

Share

Ladataan...

Muistatteko vielä Stallhagenin, tuon Ahvenanmaan ainoan panimon? Itsekään en, mutta nyt saarelta rantautuu mantereen markkinoille uusi oluttalo, Open Water Brewery. Löysin Pienen yhteistyökuvion tiimoilta kasan Open Waterin oluita repusta, ja koska ”sharing is caring”, niin istuimme eräänä lauantai-iltana alas ja joimme ne pois. Kaikki. 

Open Water Farmhouse | 6,5% | saison

Jenni: Tämä hyvä. Ottaisin toisenkin. Tällä aloittaa lauantai-illan mukavasti.

Mari: Sitruksinen ja (tuore)hiivainen, raikas. Jenkkityyliä, josta löytyy katkeroakin taustalta. Joisin uudestaan!

Teemu: Kivan raikas sitruunaisuus, joka muovaantuu suussa hiivaisen ”funkyksi”. Näin tehdään farmhouse. Piristävä happamuus ja kiristävä jenkkihumaluus elävät symbioosissa. Hemmetin hyvä aloitus tälle sessiolle.

Open Water Lazy IPA | 6,3% | IPA

J: Vois vituttaa, jos tää olis illan ainoa olut. Ihan ku avainta puris.

M: Vetinen ja kitkerä. Ei tuoksu miltään, mutta maku on ummehtunut. Maistuu Buranalta.

T: Nyt on nimensä mukainen olut. Todella laiskaa tekemistä. Pyllypissamainen väri, kompostista noukittu hedelmäisyys ja diasetyylimäinen voimaisuus yhdistyvät kunnon ”haista sinä asiakas paska” -kokonaisuudeksi. Katkeroa oli kiitettävästi, mutta siihen se jää. Olikohan ihan tikissä?

Open Water Winter Warmer | 10% | barley wine

J: Toffeeta ja olutta, ei huono kombo. Maistuu hämyiseltä baari-illalta.  

M: Toffeemainen tuoksu. Maussa kuivattua hedelmää, keksimäistä viljaisuutta ja karamellimaista maltaisuutta.  

T: Irtokarkkilaarista on käyty hakemassa kuivattuja sekahedelmiä, toffeekuutioita, marjoja, rusinoita, pähkinäsekoitusta… Todella monipuolinen ja tasapainoinen barley wine. Ja vaikka kumartaakin enemmän perinteisiä brittiläisiä arvoja kuin moderneja jenkkejä, niin hitto vie että toimii. Humalointi on muuten paksuun ja makeaan runkoon nähden yllättävänkin brutaalia, sillä en muista koska olisi ohraviinin katkerot jääneet nieluun roikkumaan. Edellisellä IPAlla voi toki olla osuutta asiaan.

Open Water Paradoxale | 6,1% | black IPA

J: Yllättävän raikas, mutta aivan kuin joku maku puuttuisi. Ei jätä lopulta mitään makumuistikuvia.

M: Paahteista mallasta, jälkimaku hieman kitkerä. Helppo juotava, vetisyyden takia jopa liiankin.

T: Black & Pale lukee etiketissä, eli siis black IPA? Lakua löytyy alkuun, miksei paahdettakin. IPA-pohja on hieman liian pesuainemainen ollakseen raikkaan sitruksinen. Kivan piristävä välijuoma, mutta balanssissa ei nyt olla, ja loppumaku kumisee tyhjyyttään. Katkerotaso tässäkin kohdillaan.

Open Water Galaxy Sessions | 4,7% | saison

J: Kivat sitruunabailut. Freesi… Maistuu tanssilattialta ja hyvältä illalta.

M: Kevyen hapanta hiivaisuutta ja raikasta sitruunaa. Vielä jos sitrusmaisuutta olisi hieman enemmän, niin alettaisiin olla todella lähellä. Puhdasta tekemistä.

T: Jenkkityylin saisonit on näköjään Open Waterin juttu. Hemmetin hyvä. Sitä oikeanlaista kemiaa villin hiivaisuuden ja trooppisen sitrusmaisuuden väliltä näköjään löytyy Ahvenanmaan rannoilta. Prosentit toki hieman vesittävät kokonaisuutta, mutta tällainen kesäinen janojuoma vuoden pimeimpänä aikana piristää pankinvarmasti.

Share

Ladataan...

Lahtikko Radio @ LiMu Radio ke 06.12.17 klo 20:00

Huutaako Ilkka Sysilä vihaansa olutmaailmalle silkasta turhautumisesta vai onko maestro vain kapuloita rattaisiin viskelevä trolli? Kuuntele Lahtikko Radion itsenäisyyspäivän lähetys ja olet taas asteen verran tyhmempi.

Sysilän herkkiä jazz-korvia raadellaan tyylilajin ääripäillä ja kouliintuneita makunystyröitä hellitään Kanavan Panimon korruptiopaketilla – saattanee sieltä löytyä myös joulun happamin ja pinkein lahjuspullo. Näin on marjat.

Kuule: http://www.limuradio.fi/ | https://tunein.com/radio/LiMu-Radio-s212918/

Viritä siis vastaanottimesi valmiuteen tänään kahdeksalta tai nappaa podcast heti tuoreeltaan perjantaina (08.12.17) Bönthöö bönthöö -blogista, Lahen Ajat -verkkolehdestä, Olutoppaan foorumilta tai YouTubesta. Linkit löydät Lahtikko Media -laatikon sisältä tuosta oikealta - tai sivun alaosasta jos luet tätä puhelimella.

---

Lahtikko Radion tarjoaa Ravintola Tehdas. Ruokaa, pienpanimo-oluita sekä yön iloa Orimattilan Kehräämöllä.

http://www.ravintolatehdas.fi/

https://www.facebook.com/RavintolaTehdas/

http://www.pictaram.com/user/ravintolatehdas/3235203754

Share

Pages