ALA X Donut Island X Hiisi Revision Cloud

Valpureja tulee ja valpureja menee, mutta olut on ikuista. ALA-arkkitehtitoimisto lähestyi minua pari viikkoa sitten sähköpostitse ja kyseli halukkuuttani maistella firman vappujuhlia varten räätälöityä Revision Cloud -nimistä APAa (American Pale Ale/Architectural Pale Ale), jonka taustalta löytyy tuttu kaksikko, Hiisi/Donut Island. Vastasin tanssiinkutsuun myöntävästi ja viikon päästä kaksi pulloa sisältänyt paketti saapui lähipostiini.

Helsinkiläisistä blogikollegoista ainakin Arde sekä Tuopillinen ovat saaneet Revision Cloudin näppeihinsä ja molemmat vaikuttivat pitävän oluesta, joten mielenkiinnolla avasin yksinkertaisen tyylikkäisiin kuoriin pakatun pullon. Nimi ja muutenkin etiketin krumeluurit viittaavat ei-niin-yllättäen arkkitehtuurin maailmaan, mutta koska en niistä mitään ymmärrä, niin en ala sen enempää asiaa perkaamaan. Arkki tehdit käyköön yli opistonsa, mutta kyllä elämäm kova koulu on, se missä asioita opitaan ja koetaan. 

Jo tuoksu vihjailee muhkean hedelmäisestä nektarista. Maku ei enää sitten vihjaile, sillä C-humalilla (Columbus, Cascade, Citra, Chinook) kyllästetty neste kaatuu kohti nielua virkistävänä kuin tuulahdus tropiikista. 5,9% näyttäytyy yllättävänkin tuhtina ja oluessa on hieman jopa smoothiemainen suutuntuma. Hedelmäsmoothieta on myös maussa: ananas saa seuraa mitä moninaisimmista sitrushedelmistä ja koristeeksi vielä hieman männynneulasia. Vaikka Revision Cloudin yleiskuva onkin makeileva, niin lopussa esiin pirskahteleva sitruunamehumainen happamuus tasapainottaa koko komeuden ennen kuin on liian myöhäistä. Näillä prosenteilla ja tuolla suuntuntumalla olisi loppuun ehkä kaivannut kunnon katkerotykitystä (ibuja on tosin 60), mutta kyllä Revision Cloud tällaisenaankin on ehdottomasti Suomen paras Architectural Pale Ale. American Pale Aleissakin kärkikastia. 

"This is perfect beer for the dry, cold finnish summer 2017"

 

Share

Kommentoi