Alkon huippumyymälä avasi ovensa Lahden Sokoksella

Olutosasto sijaitsee myymälän peränurkassa

Lahden Sokos sai vihdoin Alkon takaisin, kun uudistettu myymälä avasi eilen ovensa – ja vieläpä päivän etuajassa. Sokoksen liike on ensimmäinen nk. huippumyymälä pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Yhteensä Alkon huippumyymälöitä on tulossa 15 kymmeneen kaupunkiin.  

Uusi sisäänkäynti S-marketin kassojen yhteydessä

Mikä sitten on huippumyymälä? Lahdessa se tarkoittaa ilmeeltään tummentunutta Alkoa, joka on laajennettujen tilojensa myötä laajentanut myös valikoimaa tuntuvasti, miltei kolmanneksella. Kaiken kaikkiaan nimikkeitä on tarjolla noin 2250, joista viinejä 1450, väkeviä 450 ja panimotuotteita 350. Lisäksi erilaisia erikoiseriä on tulossa tarjolle, joita jaellaan vain huippumyymälöiden kautta. Loput Alkot jaetaan erikoismyymälöihin sekä lähimyymälöihin, joista jälkimmäisiä, ns. perus-Alkoja, on selkeästi eniten.  

Kylmäkaapeista huolimatta sahtia ei Sokokselta saa

Kyseessä on siis sama konsepti kuin Helsingin Arkadian Alkossa, nyt se on vaan siirretty periferiaan. Voisi sanoa vihdoin, sillä Alkon lupaama tasapuolisuus ei ole toteutunut Arkadian erikoisvalikoiman kohdalla, ja se on sapettanut monia juomaharrastajia. Nyt kuitenkin verkkokaupan ja huippumyymälöiden myötä aletaan olla hieman paremmassa tilanteessa. Toki, aina voidaan heittää ilmoille ikuisuuskysymys monopolin purkamisen järkevyydestä, mutta se jääköön toiseen kertaan.

Opastauluja oluen saloihin perehtyville

Onko Sokosen huippumyymälä aikaansa jäljessä? On ja ei. Tämä uudistettu konsepti olisi pitänyt viedä maakuntiin jo vuosia sitten, eikä nyt, kun verkkokauppa on alkanut vetää kiitettävästi. Toki löytyy paljon asikkaita, jotka haluavat käydä liikkeissä hypistelemässä pulloja ennen ostopäätöstä, mutta kaltaiseni harrastaja piipahtaa Alkossa ainoastaan hakemassa verkko-ostoksensa (Sokoselta löytyy myös noutopiste) tai suorittamassa täsmäiskun. Itse en siis koe tarvetta huippumyymälälle, mutta toivon kuitenkin, että lahtelaisten syvät rivit rohkaistuisivat uuden Alkon myötä ostamaan jotain muutakin kuin bulkkilageria ja kyykkyviiniä. Sitä myöten myös kaupungin ravintolat uskaltaisivat kenties panostaa juomavalikoimaansa enemmän?

Takana loistava tulevaisuus?

Share

Kommentoi