Another Week in Brygga

Näistä viikottaisista Brygga-katsauksista on näköjään kehkeytynyt jo pieni perinne. Noh, mikäs tässä raportoidessa kun pitkästä aikaa uutuuksia, vieläpä ihan mielenkiintoisia sellaisia, puskee tappavan tasaisella tahdilla hanoihin. Viime viikon tummien vesien tulkit saivat tehdä nyt tilaa kevään kalpeille ensisäteille.

Two Roads / Evil Twin Geyser Gose | 5,5% | Gose

Tämän takiahan sitä tuli perjantaipäivällä Bryggaan alunperin raahauduttuakin. Myös yhtenä Evil Twinin ”hovipanijana” tunnettu Two Roads oli nyt lyönyt ihan virallisestikin hynttyyt yhteen Evil Twinin Jeppen kanssa ja tuloksena Two Evil Geyser Gose. Nimi viittaa panimon mukaan Islantiin, josta keittoon on haettu mausteeksi luonnontuotetta jos jonkinlaista: sammalta, yrttejä, ruista, merilevää, skyriä sekä koivulla savustettua merisuolaa. Kuulostaa sotkulta.

Maku ei kuitenkaan ollut tippaakaan sotkuinen, vaan melko sopusuhtainen gose-kokonaisuus. Alussa suola ei vielä noussut pintaan, vaan olut oli jopa makeahkon maltaista. Kuitenkin kun aika ja happi tekivät tepposiaan, niin suolaisuus voimistui selkeästi, pelkästään hyvällä tavalla. Hapanta maitohappoisuutta, sitruunamehua ja maltillista viljapeltoa toki taustatukenaan. Raikas kevätjuoma.

Yhdellä sitä piti taas vaan käydä. Kun kuitenkin uutuusoluita alkoi tipahtelemaan hanoihin siinä istuskellessa ja niistä sai vielä maistiaisia nenän eteen, niin silkkaa tyhmyyttähän se olisi ollut vielä tuossa vaiheessa luovuttaa. Ja edellisen illan U.S. Embassy -rilluttelutkin alkoivat sopivasti poistua elimistöstä, hitaasti mutta varmasti.

The Flying Dutchman Tree Hugging Wood Chopping Mother Nature Loving IPA | 6% | IPA

Ensimmäisenä testattiin lentävän hollantilaisen, vai missä Keravalla mies nimihirviöiden takaa tätä nykyä asuukaan, Tree Hugging Wood… Hitto, antaa olla. IPA on tuttu aiemmin pullosta, muttei silloin suullisen jälkeen herättänyt ostohaluja. Eikä se sitä tehnyt hanastakaan juotuna. Mäntyinen ja pihkainen, kuiva ja makea, tunkkainen ja raskas. Hedelmät olivat kypsyneet, tippuneet puusta ja jo puoliksi maatuneetkin.

Omnipollo Leon Belgian-style Pale Ale | 6,5% | Belgian Ale

Tuttu tuote pullosta myös seuraava. Omnipollo tarkoittaa yleensä laatua, eikä hana-Leon pistänyt moiselle väitteelle vastaan. Raikas ja keväisen kevyt belgi. Tuoreena tirskuvia sitruunoita, tölkitettyjä persikoita, belgihiivaa kukkakedon päälle ripoteltuna, katkero puraisee takapuolesta ja loppu liukuu nieluun kuin öljytty. Piti ihan omalla rahalla ottaa toinen putkeen.

Foundersin Azacca IPAa olisi vielä ollut tuloillaan, mutta oikea liitin oli kadoksissa ja koska omakin tasoittelu oli kuin varkain lirvahtanut jo tissutteluksi, niin päätin suksia hittoihin.     

Share

Kommentoi