Arvi Pale Ale (kotiolutta Töölöstä)

Jos joku jaksoi katsoa viime lauantaiset kotiolutvideot, niin niistä viimeisessä puhuttiin Kepu Kölschistä, helsinkiläisestä kotipanosta. Mainion moderni versio perinteisestä tyylistä kerta kaikkiaan. Nyt suurennuslasin alla saman kollektiivin Pale Alea, Arvi tarkemmalta nimeltään.

Kun tyyli on Pale Ale ja humalointiin käytetty Chinookia sekä Pekkoa, ajatukset vilistävät luonnollisesti jenkkien suuntaan. Tuoksu kuitenkin paljastaa heti, ettei tässä perus-APAsta puhuta, sen verta syvään kumarretaan hapanoluiden suuntaan.

Hedelmää, voi veljet miten paljon hedelmää. Tropiikki on kuuman kostea ja happaman hauska. Play that funky music pale boy. Kirpeitä nallekarkkeja ja silkkaa sitruunamehua. Jossain kaukana noitapilli yrittää viheltää peliä poikki, siinä kuitenkaan onnistumatta.

Paljon samaa kuin pari päivää aiemmin juodussa Hiisin Peckossa. Onko se sitten happamuuden ja Pekko-humalan luomat assosiaatiot vai onko Töölössä lähdetty ihan tarkoituksella hakemaan kloonia. Sitä en tiedä. En edes tiedä sitä, onko Arvista kuoriutunut tahallisesti hapan herkku vai onko kaikki silkkaa sattumaa. Raaka-aineiden perusteella (katso kuva!) ei mitään happamiin makumaailmoihin liittyvää pitäisi olla sopassa mukana, eli ehkä tässä nyt on käynyt onnekas tapaturma, sillä hemmetin maistuva ”sour pale ale” on kyseessä.

Tuomio: Osa-aikainen aikamiespoika, mutta Timo Koivusalohan elää vielä    

Share

Kommentoi