Brewski / Alefarm Stone the Crows - Lahti on noussut takaisin olutkartalle

Bönthöö bönthöö

Aivan aluksi haluaisin kiittää Pientä, Tirraa sekä itseäni siitä, että Mastokaupunki on toden totta palannut takaisin kansalliselle olutkartalle. Kiitos.

Tirra hankki tosiaan neljä uutta hanapaikkaa pari viikkoa takaperin ja niihin hommattiin myös täytettä pikapuoliin: Radbrew, Kanavan Panimo, Sonnisaari sekä RPS. Kaksi jälkimmäistä tuli Pien-tukkurilta ja yhteistyö syveni viime viikolla, kun Lahtikko Radiossa piipahtanut Erkki jakeli samalla Lahti-visiitillä Brewskin pönttöjä Loviisankadulle. Pienten (pun intended) liitinongelmien jälkeen ensimmäinen ruotsalainen iskettiin hanaan eilen, joten suuntasin palaverin jälkeen hiljaiseen Tirraan iltakaljalle olematon esinahkani jännityksestä lerpattaen. Tai no, taisi niitä iltakaljoja mennä lopulta neljä. Hups.

Brewski ja New England IPA kuulostaa yhdistelmänä niin muodikkaalta, että partaa ja tatuointeja kutittaa. Se voi tosin johtua myös syksystä. Ai niin, panohommissa on ollut mukana tanskalainen Alefarm, mutta ei siitä sen enempää, koska en tiedä siitä sen enempää. Ja itse oluestahan tässä piti muutenkin puhua, siitä nimittäin riittää puhuttavaa… Tai ei, sillä melko sanattomaksi Stone the Crows juojansa jättää.

Vaaleaa, sameaa, komeaa. Uusienglantilaista IPAa se on jo värin perusteella. Tuoksu varmistaa asian: ananas ja limetti edellä mennään, törkeää humalan käryä unohtamatta. Humala pääsee käsiksi myös makunystyröihin, ja parin lasillisen jälkeen aivoihin, eli ihan silkkaa mehua tämä NEIPA ei ole. Kuten muissakin panimon ipoissa, niin myös Stone the Crows on (humala)öljytty kuin keski-ikäinen keskikaljasoturi thaihieromossa. Hedelmä on kuitenkin prioriteetti numero yksi, joten sitä on viskelty keittoon yhden Citymarketin viikkotarpeet. Tropiikkia ja erot… eksotiikkaa. Sitrus vetäytyy ikeniin ja ananakset sekä mangot ovat pureksittavan tuoreita. Hedelmäliha valuu rinnuksille irstaasti ja elämä on pienen hetken taas ihanaa.

Käykäähän kokemassa "kesä lasissa", jos satutte Loviisankadulla pyörimään. Hintakaan ei pitäisi nousta esteeksi, vai mitä olette mieltä: 7,5€/0,5l ja 5,5€/0,3l?

Loppuun vielä Stone the Crows -hokijan Stone the Crows -arvio.

Share

Kommentit

M.A. ei kuitenkaan Numminen (Ei varmistettu)

Hyvää työtä sinä, Pien ja Tirra. Iso kiitos oluenrakastajalta! Kerkeispä itse nautiskella mahdollisimman monta lasillista. Ja jatkossa jos jatkuu sama meno niin Tirrassa tulee käytyä vielä useemmin.

Bönthor
Bönthöö bönthöö

Tattis. Ja sama meno kyllä jatkuu, sieltä on lisää herkkuja tuloillaan. Toki niitä pitää jonkun käydä juomassakin, eli vink vink. Heh.

Kommentoi