Brewski Mango Hallon Feber

Sanovat, että Ruotsissa kaikki on paremmin. Ja vaikken täysin tuohon julistukseen yhdykään, niin pakkohan se on myöntää, että rakas naapurimme on onnistunut monissa asioissa kiitettävästi, vaikkapa nyt kulttuurin saralla. Myös panimoteollisuus on ollut useita vuosia kovassa nousukiidossa ja harva olutharrastaja on voinut välttyä esimerkiksi Omnipollon, Stigbergetsin, Beerbliotekin ja Brekerietin kaltaisten muodin aallonharjalla ratsastajien kostealta kosketukselta.

Samaan trendsetter-ryhmään voidaan laskea myös Helsingborgista käsin operoiva Brewski, joka iskeytyi kesän aikana Suomeen Pien-kaupan maahantuomana – niin marketti- kuin ravintolavahvuisesti. Itse olen Brewskin kohdalla täysi noviisi, sillä Mango Hallon Feber oli ensimmäinen kosketukseni firmaan, mutta maineensa on kiirinyt kyllä Lahteenkin asti. Mastokaupunkiin oli kiirinyt myös tämä pullollinen Virosta asti, eli kiitos kuriirille.

Kannattaa muuten lukea Hankalan Asiakkaan Brewski-juttu, jossa blogikollega analysoi sixpackillisen panimon oluita. Oiva starttipaketti.

Onko panimon maine sitten ansaittu? Jo yhden oluen perusteella voisin vastata myöntävästi. Tuoremehumainen ja valloittavan hedelmäinen tuoksu. Ymmärtääkseni panimo käyttää ihan oikeita hedelmiä ja marjoja keitoissaan, which is nice. Suussa olut on yhä enemmän ”fruity” (tähän joku nauruvitsi ruotsalaisten homoseksuaalisuudesta). Silkkaa trooppista hedonismia ja Saturday Night Feberiä. Hedelmäpastilleja, vadelma kakun päälle ja kuivaan vetävä lopetus. Homma on jiirissä. Mallasrunkoja tai tiukkoja katkerotykittelyjä on turha odottaa, mutta tällainen modernisti tyylitelty ”Juicy Pale Ale” kelpasi ainakin minulle janojuomaksi kesän viimeisistä lämpösäteistä nauttiessa.     

Share

Kommentit

M.A. ei kuitenkaan Numminen (Ei varmistettu)

Tuttu panimo Systemin hyllyiltä, maistanut Mangofeberiä ja Passionfeberiä, oikein hyviä! Toi vadelmamango ei oo tullu vastaan. Kyllä se on Ruotsissa vaikeaksi tehty kun kaikki oluet on Systemistä haettava. Aina sai etukäteen miettiä monelta on lento perillä ja onko kyseinen pulju auki. Yhtään en oo perehtyny siihen, miten siellä on otettu oluita valikoimiin ja onko lait muuten millaset myynnin suhteen. Pitää pistää tilausta kavereille jos ne joskus tulis muunki ku käsimatkatavaroiden kanssa Suomeen.

Bönthor

Joo, kyllä tän panimon oluita jois mieluusti enemmänkin, eli sen verta maistuva debyytti. 

Systembolagethan on todella hyvä olutkauppa. Valikoima elää ja kasvaa huimasti koko ajan, eikä "normaali" ihminen pysyisi millään mielenkiintoisten uutuuksien tahdissa mukana. Se, että Ruotsin kaupoissa saa myydä vaan "kakkosolutta", niin tokkopa haittaa moniakaan olutharrastajia, koska Systeemi hoitaa hommansa paremmin kuin hyvin. Vaihtaisin Suomen oluthommat Ruotsin kanssa päikseen på ett ögonblick. 

Ja niin, sähän voit Systembolagetin verkkokaupasta tehdä tilauksen etukäteen ja pistää kuriirin noutamaan se lähimmästä putiikista. Tai käydä ite hakemassa seuraavalla visiitillä. Kätevää ja suht edullista.

 - Teemu

 

M.A. ei kuitenkaan Numminen (Ei varmistettu)

Joo niinhän sitä vois tehdä, harvemmin vaan osaan mitään sellasta suunnitella etukäteen. Oon kanssa ymmärtänyt, että valikoiman kannalta System on hyvä. Eipä siitä olekaan Ruotsissa asuvilta kavereilta kuullut mitään kiukuttelua, lähinnä itselle vaikeaa kun matkustaa täältä sinne ja perjantailennot Brommaan on aina olleet vasta kasin maissa perillä. Mäkin vaihtasin oluthommat Ruotsin kanssa samantien. Ravintolatarjontaki on täysin eri luokkaa. Ainoa miinuspuoli on, että kaikki paikat on aina aivan tukossa.

Kommentoi