Brewski Pineapple Unplugged ja Tirran päivävuoro

Bönthöö bönthöö

Loviisankadulla tuulee ja asfaltti kiiltää hieman kohmeisista lehdistä. Tirran ovien eteen oli ilmestynyt kyltti, johon oli raapusteltu sana pienpanimo-olut usealla eri kielellä. Ja hyvä niin, sillä pienpanimo-oluen takia itsekin olin paikalle horjunut jo heti päiväsaikaan. Omistaja nimittäin herätteli hieman krapulaisen blogistin tuntia aikaisemmin ”uutta Brewskiä hanassa” -viestillään, ja koska loiventavat asianhaarat kuulostivat hyvältä idealta, niin läpi tuulen ja tuiskun olin saapunut Tirran päivävuorolle nauttimaan tuopillisen ruotsalaista American Pale Alea.

Brewski on aloittanut Mastokaupungin valloittamisen melko vakuuttavasti, sillä menekki on ollut rajua ja uusia satseja on jo jouduttu tilaamaan. Onko asiakaskunnassa sitten tapahtunut muutoksia näin lyhyessä ajassa vai anniskeleeko Tirran uusi hanapatteristo helmiä sioille? Sillä ei ole mitään väliä, koska pääasia on se, että tarjolla on hyvää ja mielenkiintoista olutta sitä kaipaaville – olit sitten jalkansa juonut alkoholisti tai desin annoksia reittaava insinööri.

Kuuluuko ananas olueen?

Tällä kertaa Pienen varastosta oli kaivettu hanaan Brewski Pineapple Unplugged, nimensä mukaisesti ananaksella maustettu APA. Pullosta taannoin testattuna olut jätti itsestään mielikuvan suht kevyenä ja hedelmäisenä juomana, mutta hanaversio yllätti: tuhti oli ensimmäinen mieleen tuleva termi. Varsinkin kun prosentteja löytyy vain 4,7, niin melkoisen suuntäyteinen APA oli kyseessä.

Vaahdoton (kuulemma ongelmia kegin kanssa) ja samea ulkoasu flirttaili hapanoluen kanssa, mutta kyllä tässä ihan rehellisestä humalamehusta puhutaan. Tai no, pientä happamuutta saattoi seasta löytää, kun oikein etsi. Aromi oli täynnä greippiä, täynnä greipin kuoria. Eksotiikka astui kuvioihin myös, mutta oliko se ananasta, vai oliko se mangoa, vai sittenkin persikkaa… Ihan sama, sillä hedelmäsorbettinen vieno makeus ja taustalla solmujaan kiristävä katkero pelasivat kauniisti yhteen. Hedelmätarha, mäntymetsä, vehnäpelto – kyllä Ruotsin luonto on kaunis.

Share

Kommentoi