Cool Head / Pien / BrewDog Helsinki Haziness NESIPA

Bönthöö bönthöö

Kun kolme kotimaan kovinta oman alansa tekijää lyö hynttyyt yhteen, niin jäljen voisi kuvitella olevan vähintäänkin munan kovaa. Ja olihan se, sillä markettivahvuisten New England IPOjen harvat rivit saavat Hazinessista uuden vahvarunkoisen ja kovaa purevan käskyttäjän.

Nimi- ja tyylihirviö (New England Session India Pale Ale) on siis kolmen oluttyyliniekan yhteistyön tulos; CoolHead, Pien sekä BrewDog Helsinki. Hazinessin käsin kosketeltava tuoreus uhkui tölkistä aisteihin heti avatessa. Ensin iski hedelmä, sellainen kunnon herkkukori, josta greipit, ananakset ja mangot valuttavat mehujaan kääreiden läpi jo pelkän katseen voimasta. Hiljalleen mehu muovautui öljymäiseksi nektariksi, jonka avulla humalan- sekä männynkävyt saatiin liu’utettua selän alle. Metsän siimeksessä paloi kerosiini, mutta suu oli katkeroitunut ja tyydytetty oluella, joten en jaksanut enää välittää.

Hazinessin humalakattaus on kenties yllättäväkin, sillä kuivahumalina on käytetty pelkästään ”down under” -lajikkeita (Galaxy, Nelson Sauvin, Vic Secret). Toki whirlpoolissa pyörinyt Mosaic ja katkerona edustava Columbus tuovat olueen mukaan amerikkalaisuutensa – ensimmäinen herkullisena hedelmäisyytenä, jälkimmäinen taas tiukkaa tukistavana katkerona. Ja jenkkeihinhän New England -etuliite viittaa, vaikka se ei kaikille selvää olekaan. Vai mitä, MoonTV? Heh.  

Join viikonlopun aikana kolme tölkkiä Hazinessia, joista Pien-pomon kanssa puistossa (vielä on kesää…) nautittu versio jäi mieleen kaikista täydellisimpänä, tosin sää oli julkijuopottelua ajatellen jo suht kalsa. Se maistui oikeasti melko täydelliseltä, kahden muun ollessa ”vain” todella hyviä. Toki Tinder-kuvia valitessa (kiitos, Mari) tuhottu juoma jäi myös mieleen mukavana hetkenä, vaikka kyseinen palvelu suht hirveä onkin. Jos joku kiva tyttö lukee tätä blogia, ja miksei lukisi, niin viimeinen kysymys onkin sinulle: mennäänkö treffeille ensi perjantaina OlutExpoon?

Share

Kommentit

feministihupakko (Ei varmistettu)

Kannattaisiko jättää tuo tytöttely pois? Olethan kuitenkin itse jo aikuinen mies.

Vierailija (Ei varmistettu)

Pitäisi varmaan. Tarkoitus ei ollut käyttää termiä mitenkään loukkaavasti, mutta eipä näköjään onnistunut. Kiitos ja anteeksi.

- Aikuinen mies, joka kirjoittaa Bönthöö bönthöö -nimistä blogia

M.A. ei kuitenkaan Numminen (Ei varmistettu)

30-vuotias naissukupuolinen feministi täällä moi! Kutsun itseäni tytöksi ja miespuolisia tuttujani pojiksi. Mielestäni kaikki tyttö-sanan käyttö ei ole tytöttelyä. Ei mulla muuta.

Bönthor
Bönthöö bönthöö

Tätä itsekin hain takaa tolla "tytöttelyllä". 

 - Teemu

Kommentoi