Dorkaa ja karmeeta - Brewski to Hell

Kiitos, Pien. Kiitos, Mari.

Brewski / Cycle 50 States of Freedom | 4% | Berliner Weisse

Teemu: Kiihottaa jo ajatus limellä maustetusta Berliner Weissestä. Uuh, upea tuoksu ja viimeistään suussa tulen. Hapanta, voi veljet, voi pojat, voi veljenpojat, miten ihanan hapanta. Posket ja ikenet ja happohyökkäys ja veri päästä ja kaikki muukin pakenee. Maussa happamuuden lisäksi suolattuja limeviipaleita ja sitruunamehua. Neljäprosenttinen runko kantaa kaiken esimerkillisesti hartioillaan. Aivan hemmetin hyvä olut, yksi parhaista tyylinsä edustajista.

Mari: Tuoksu vahvaa sitruuna-/limemehua, jota maku seurailee, kuin joisi sitruunamehutiivistettä. Maitohappoa ja suolaa, käy ikeniin ja hammaskiilteisiin. Muistot vie Aasiaan: kuuma ilma ja kylmä lemon shake. Hapan, ei liian kuiva. Uskomattoman virkistävä. 

Brewski Three Fourteen | 5,9% | IPA

Teemu: Säilöttyä ananasta ja purkitettua persikkaa? Niitä löytyy niin nenästä kuin suustakin. Sitten kyykätään syvälle: karskia ja jopa härskiä humalaöljyä, mineraaleja sekä mäntysuovalla pesty suu. ”Homeinen puu luo merelle siltaa”. Makupommi, joka räjäyttelee kompostoituja hedelmiä huvikseen. Loppumaussa pientä petrausta, kuin olisi humalakäpyä pureskellut.

Mari: Säilykehedelmää löytyy, ehkä mangoa, ehkä persikkaa. Maku on sitten vaan mätää hedelmää. Kitkerää, männynneulasia ja jotain nahistunutta ruukkuyrttiä. Lyhyt loppuliuku, mutta sekin kovin karvas.

Kuva: Emmi Kuusajoki

Brewski Pango IPA | 5,9% | IPA

Teemu: Onpa mitätön tuoksu, ehkä ihan pientä raikastavaa trooppisuutta löytyy, kun oikein nuuhkuttelee. Maussa samaa humalaöljyisyyttä kuin edellisessä. Lisäksi ”hedelmämentholia” sekä ”greipinhavuja”. Missä luuraa luvatut ananakset, passiot tai mangot? Ei ainakaan lasissa. Pangon hedelmäisyys on enemmän karskia tölkkihedelmää kuin tuoretta mehua. Tämäkin parantaa loppua kohden hieman ja kurkkuun jää hämmentävästi inkiväärinen ”polte”. Humalaa niin paljon?

Mari: Tuoksussa trooppista säilykehedelmäsalaattia, jonka yksittäisiä ainesosia on miltei mahdoton tunnistaa. Maku on enemmän pistävää mäntyä ja mentholia. Tasapainoton esitys, varsinkin kun odotti hedelmätykitystä.  

Kuva: Emmi Kuusajoki

Brewski Red Robot DIPA | 7,5% | double IPA

Teemu: Very greippistä! Upea olut, joka on oikeastaan kaikkea sitä, mitä parilta edellisestä odotettiin. Trooppista, hieman happamahkoakin mehua, unohtamatta lopussa tukistavaa katkeroa. Kermainen suutuntuma on samaan aikaan tuhti sekä kevyt. Red Robot on paikoin jopa niin kevyen (ei kuitenkaan vetisen) oloinen, että DIPA-termi tuntuu hieman ylimitoitetulta. Raikas ja hemmetin maistuva kokonaisuus, johon on hyvä lopettaa Brewski-sessio.

Mari: Kirpsakan greippinen tuoksu ja maku. Odotettu hedelmäpommi. Miellyttävä suutuntuma. Ei ehkä tunnu DIPAlta, mutta on yhtä kaikki todella hyvä olut. Tasapainoinen ja fressi.

Share

Kommentoi