Dorkaa ja karmeeta – Sori siitä

Tamperelais-tallinnalainen Sori Brewing lähestyi minua reilu viikko sitten sähköpostitse ja ilmaisi halunsa luovuttaa joitain oluitaan arvosteltavaksi. Sehän vallan passasi, joten tapasin panimon ”party planneri” Ruusan lähipubini nurkalla, Mastokaupungista kun ollaan molemmat kotoisin. Mahtavaa palvelua, kiitos vaan.

Pahvisesta kantotelineestä löytyi kuusi Sorin olutta, osa vanhoja tuttuja ja osa uusia tuttavuuksia. Uutuuksista tulee omat juttunsa myöhemmin, mutta nuo jo maistetut päätin pistää lihoiksi vielä saman illan aikana, kun päädyin viettämään iltaa ei-niin-vakavasti alkoholinsa ottavien ihmisten seuraan. Dorkaa ja karmeeta jalkautui tällä kertaa siis Karjalankadun taitelijalukaaliin ja lateli pulloja pöytään. Keneltä jouduttiin pyytämään anteeksi, lue se alta.

Antti – Kertokaa minulle Vermont IPAsta

Emmi – Kun kaikki oluet maistuvat greipiltä

Iina – Saanko mä juoda tätä Mimosaa samalla

Sori Dark Humor Club Hot Chocolate | 10,2% | Imperial Stout

Talven ehdottomia hittejä Alkossa. Nyt oli kuitenkin huumori kateissa, kun kohdalle sattui laihahko yksilö, jonka muodokas kaakaojauheinen runko oli unohtunut Tallinnan klinikoille.  

A: Hedelmäinen ja hieman epämiellyttävä sivumaku. Alkoholi puskee jälkipotkussa. Raaka kaakao, ei oikein innosta. Ei jatkoon.

E: Tosi kahvi, tosi pehmee. Laimeahko Imperial Stoutiksi, mutta maistuvaa raakaa kaakaota. Jälkimaku paha, liian paahteinen lampola. Tekee mieli huuhdella suu.

I: Haisee kahville. Maistuu kahville. Tulee joulu mieleen. Jos pisuaari maistuu jollekin, niin tälle. Ootin vahvempaa makua.

Sori Ménage á Trois | 10,1% | Double IPA (Tripel IPA)

Three is an orgy. Kun tupla ei riitä, pitää kaivaa esiin kovemmat aseet. Jossain DIPAn ja Barley Winen raja-aidoilla tanssiva olut on täynnä mehukkaasti käynyttä etelän hetelmää ja trooppisen kissan pissaa.

A: Tuoksussa hieman kissanpissaa ja naaraan hikeä. Alkoholin vahva jälkipotku vähän liikaa itselle. Kokonaisuutena hyvä.

E: Tosi tuoreen olosta. Kissanpissaa, eli greippiä. Maku on oikeesti aika jees.

I: Hunaja ja kissankusi tulee nenään. Maistuu saippualle, PLLÖÖRFF. Tuoksu on parempi ku maku, ja jos tuoksuu kissankuselle, niin maistuu silloin kissanpaskalle. HIKISUKKA!

Sori Delirious | 8,1% | Double IPA

Kun raadin kevyinkin edustaja kellottaa itsensä yli kahdeksan prosentin, niin tietää että myöhemmin päässä kolisee ja vessassa solisee. Tämän tupla-IPAn maku oli jokseenkin hämmentävä, sillä sieltä löytyi niin muovia kuin meloniakin. Uhka vai mahdollisuus? Kuka tietää.

A: Muovisen mangonkuoren maku. Wut!? Hedelmä, jota ei kuuluisi syödä. Jälkimaku sitten vähän mitäänsanomaton.

E: Taikinaa ja muovailuvahaa. Maistuu saippualle. Missä se oikea maku on? Aika paskaa alussa, mutta pehmenee ja paranee ajan myötä.

I: Mangolle tuoksuu. Ei hyvää, kitkeryys peittää kaiken muun maun. Katkeran kitkerä, ei onneksi sitä saippuaa niin paljon kuitenkaan.

Raati oli kriittisellä päällä, eikä oikein yksikään olut tippunut ilman mutinoita alas. Ménage á Trois selvisi kuitenkin voittajana tästä koitoksesta, sillä se taisi olla yhtä sorääntä lukuun ottamatta kaikkien suosikki. Ja näin raadin puheenjohtajan ominaisuudessa on pakko olla samaa mieltä, vaikka olinkin alussa varma, että Dark Humor vie potin leikiten.

Share

Kommentoi