En ole toimittaja, mutta voisin julkaista pt. II

…Ja metro pysähtyi Kalasataman asemalle. Tapojeni mukaisesti olin Teurastamolla jo puoli viiden jälkeen, vaikka B-Side Barissa tilaisuus alkoi vasta tasalta. Kymmenisen minuuttia sain kulutettua aikaa pyörimällä alueella, mutta sitten vessahätä ja yleinen kärsimättömyys alkoi painaa liikaa, joten suuntasin pubiin. Miellyttävän hämärää sisällä ja miellyttävän valoisaa terassilla. Kovin tyylikästä aluettahan Teurastamo on, eikä B-Side tee siihen poikkeusta. Muita kutsuvieraita ei ollut vielä paikalle saapunut, mutta Brooklyn Breweryn Brand Ambassador Amanda Tala otti minut vastaan ja ohjasi tiskille, josta käteen lyötiin jääpaloilla täytetty ämpäri ja Brooklyn Local 1 -pullo. Which is nice.

Kyseessä oli siis Brooklynin kahden uuden oluen lanseeraus, mutta Amanda mukaan aivan viime hetkillä myös kolmas tuote oli saapunut maahan, jo mainittu Brooklyn Local 1. Ja hyvä, että oli, sillä olen tuota kerran maistanut Porin Ravintola Panimossa (RIP), mutta silloin kyseessä oli todella vanha pullo, eikä oikein antanut itsestään mitenkään miellyttävää kuvaa. Nyt oli toisin ja tämä tuore versio oli oikeinkin maistuva. Pippurista ja yrttimäistä mausteisuutta, happaman hedelmäistä (omenaa, päärynää…) hiivaisuutta, pehmän kukkaista sekä lopussa pieni puraisu, niin humalista kuin alkoholistakin. Tuli vahvasti Duvel mieleen, tuo Belgian Strong Alejen ”benchmark”.

"Ihmiset osaavat nauttia oluesta eri tavalla kuin vuosia sitten, oli se sitten ruokapöydässä tai pubissa. Olut on hyvää ja sitä kannattaa juoda, porukka on tajunnut sen. Local 1 on perinteinen Belgian Strong, mutta kivalla twistillä. Sopii nykyiseen olutilmastoon."

- Amanda Tala

Toisena ”uutuutena” oli tarjolla Sorachi Ace, tuo jo aiemmin isosta pullosta tuttu Saison. Nyt olut oli ahdettu siis pienempään pakkaukseen, mikä varmasti on hyvä idea, sillä isomman version hinnat olivat paikoin melkoisia ja moni jätti varmasti tuotteen sen takia ostamatta. Tosin, itsehän olen noita kolmen vartin lekoja tuhonnut Lahen Chicagossa useita hintaan 11€, eli olen huono ihminen puhumaan oluen kalleudesta. Sisältö ei ollut muuttunut mihinkään suuntaa, toki kovin tuoretta se oli. Kaikkihan tästä on jo sanottu, mutta kerrataan nyt nopeasti, että Sorachi Acelle ominainen tillimäisyys toimii kevyen hiivaisuuden, pippurimaisen mausteisuuden sekä pirskahtelevan sitrusmaisuuden kanssa oikein mainiosti. Suht kevyt prosentteihin (7,6%) nähden, mainio terassijuoma siis.

”Jengi pelkää vähän vielä isoja pulloja, joten haluttiin tehdä Sorachi Acesta helpommin lähestyttävä. Olisi sääli, että ihmisiltä jäisi olut ostamatta sen takia, että pullokoko on itselle väärä.”

 - Amanda tala

Kolmantena oluena oli ihka oikea uutuus, sillä Hecla Iron Ale ilmestyi nyt ensikertaa Suomen markkinoille. Harmi vaan, että kyseessä oli kolmikon selvästi kehnoin juoma. Mild Ale nostaa jo terminä karvani pystyyn, eikä Hecla pystynyt Mild-kammoani kumoamaan. 3,4%:a täynnä vetisyyttä, marjaisuutta, rusinaleipäisyyttä ja lopussa hitunen epämiellyttävää metallisuutta. Brittipastissina menettelevä, ei vaan puhuttele minua millään tavalla.

Mukava tapahtuma kaiken kaikkiaan. Olutta ja pientä naposteltavaa sai mielin määrin ja Brooklynin tuotteita sisältävä goody bag lähti myös mukaan - harmi vaan, että ilman Local 1 -pullollista. Rento tunnelma ilman turhaa pönötystä ja tapojeni vastaisesti jopa juttelin ihmisille; panimon edustajien lisäksi myös Heikki Kähkösen kanssa tuli vaihdettua pari sanaa mm. Lahtikosta. Kuulemma lisää anarkiaa kaipaisi. Kyllähän tällaisiin osallistuisi useamminkin. Eli kutsuja tulemaan vaan, heh.

Ennen kotimatkaa ”ehdin” piipahtamaan vielä nopeasti Kaislassa, jossa oli tarjolla Nøgne Ø Wild Horizon. Olin vaan katsonut bussin lähtöajan väärin, joten melko nopeasti joutui juoman kiduksiinsa lopulta kaatamaan. Kuvia tai muistiinpanoja ei matkaan tarttunut, mutta hyvä olut kuitenkin, joskin Horizon-sarjalta olisi voinut odottaa hieman enemmän. Trooppista hedelmämehua, sekaan puristettua sitruunaa ja tallimaista happamuutta. Prosentteja jopa kahdeksan, mutta silti raikastava. Villiäinen.

Share

Kommentoi