Hopping Brewsters / Härkä ja Suklaanapit Keke Gooseberry

Lapsena tykkäsin leikkiä Keke Rosbergia saunassa istumalla vesisaavissa kalsarit ”kypäränä” ja sukat ”ajohanskoina”. Siellä sitten tykiteltiin ja hoettiin ”Kekekekkekekekekekekkekekeke”. Ehkä siksi vieläkin viehätyn alusvaatteista ja tykkään tykittelystä. Autourheilun päälle en lapsuuden jälkeen ole ymmärtänyt, eli se vaihe ei onneksi jäänyt päälle, mutta onhan Keijo ikoninen hahmo ja tätäkin kirjoittaessa sytyttäisin punaisen Marlboron, jos sellaisia vaan taskusta löytyisi.

Se lapsuusmuistoista, palataan takaisin tähän päivään. Lahen Teerenpeli oli eilen kiinnittänyt Facebookin mukaan hanaansa Keke Gooseberrylle omistettua olutta, kiitos vaan Mari ja Mikko vinkkauksesta, jonka taustalta löytyy Hopping Brewsters sekä mysteerinen Härkä ja Suklaanapit. Jälkimmäisestä ei löytynyt nopealla etsimisellä juuri mitään infoa, mutta Hopping Brewsters on toki tuttu nimi varsinkin erilaisten hapanoluiden tekijänä. Laitetaan siis vinkeästi nimettyä sekä kuvitettua karviaismarja-Gosea lasin täytteeksi aurinkoisen ja miltei helteisen pyhäpäivän kunniaksi. 

Tuoksu on kuin sukeltaisi karviaispuskaan, jossa on juuri harrastettu turvaseksiä. Eli kesäisen raikasta ja marjaisaa, mutta jostain kantautuu nenään kondomin kuminen käry, seikka mikä on tullut vastaan muissakin tyylin oluissa. Suusta löytyy marjapuskaa, karviasta, miksei, mutta myös selvää herukanlehteä. Perus suolaisuutta, mallasta, maitohappoisuutta (sic)... siis Gose. Happamuudesta varoiteltiin etukäteen netissä, mutta se jättää itseni kaltaisen hapanmielen hieman kylmäksi. Sitä kyllä on, mutta se loppuu yksinkertaisesti kesken, hieman kuin koko olut. Makua ja yllättävänkin tuhtia vehnäistä runkoa (4,5%) löytyy, mutta kokonaisuus kokee äkkikuoleman. Hieno haku Teerenpeliltä (kuulemma panimon entinen olutmestari Teerenpelin tislaamon entinen työntekijä Asko Ryynänen on jollain tavalla oluen takana) ja hieno juoma Akaalta, mutta ihan se viimeinen silaus uupuu.

 

Share

Kommentit

BierBaron (Ei varmistettu) Http://Olutkellari.blogspot.fi

Joo, nykyisin Valamo Monastery Distilleryssä vaikuttavalla Ryynäsen Askolla on oluen kanssa näppejään pelissä.

Bönthor

Aivan, Valamohan se miehen nykyinen työpaikka oli. Kyllä se mulle sanottiin, mutta unohdin koko asian. Kiitos selvennyksestä.

 - Teemu

Kommentoi