IPA Duel: RPS vs. Kimito

Pyhäpäivän kaksintaistelussa vastakkain asettuu kaksi jenkkityyppistä India Pale Alea kahden oluttyyppisen harrastajan arvioitavaksi. Kimito Brewing on tuttu edellisestä Saison-kamppailusta, kuopiolaisen RPS Brewingin tiluksilla taas vierailin kuukausi takaperin Tahko-reissun yhteydessä. Nyt panimoiden korruptio-IPAt laitetaan vastakkain, GO!

---

RPS Scissors Indie Pale Ale | 4,7% | IPA

Kivi-paperi-sakset-panimon debyytti-IPA on maustettu verigreipillä. Ravintolaversiota niin pullosta kuin hanastakin aiemmin maistaneena odotukset eivät olleet kummoiset. Mallasvetoiset IPAt kun eivät kiinnostaa enää juuri lainkaan. 

Teemu:

Mainio tuoksu, greippisyys pirskahtelee naamalle.

Maku on mallassaippuaa, eli aivan liian paljon mallasta humaloinnin kustannuksella.

Fressiys puuttuu.

Hyvin perus (karamelli)maltainen suomi-IPA, vaikka verigreippi yrittää taustalla vaimennetulla äänellään muuta väittääkin.

Paikallista kotiolutgurua lainatakseni: "Humalointi on liian synkkää".

Mari:

Tuoksuu sitrushedelmien kuoren siltä valkoiselta osalta.

Todella peruskamaa, voisi olla mikä tahansa geneerinen IPA.

Ei muuta sanottavaa.

Kimito American IPA | 6% | IPA

Tällä viikolla Alkon hyllyihin ilmestynyt kimitolainen ei herättänyt sekään kummoisempia tunnemyrskyjä, mutta ainakin tuoretta tavaraa laseihin kaatui.

Teemu: 

Tuoksu ei anna oikein mitään.

Mallasta on tässäkin, mutta ei ihan niin tukkoisesti. Raikkaampi.

Hedelmäisyyttä on niukasti, ainakaan tuoretta sellaista. Hiivaisuutta ja trooppista hilloa löytyy enemmänkin, ihan kuin olut olisi jo valmiiksi vanhentunutta.  

Meh.

Mari:

Haisee vähän siltä, miltä kosteusvaurio haisee.

Tunkkaisen maltainen maku, joskin hieman raikkaampi kuin edeltäjänsä.

En löydä tästä oikein mitään miellyttävää, jäisi koko pullo juomatta.

Tuomio

Yritä näistä nyt sitten valita voittaja! Kotimaisen IPAn laatu laahaa tällä hetkellä pahasti jossain kyläpahasen paskaisten Karhu-hanojen tasolla. Kaksipäinen raatimme ei päässyt yhteisymmärrykseen, joten kruunasimme voittajaksi kaverin tölkistä maistetun Olvin IPAn.

Share

Kommentoi