Kanavan Kurki + Vihreät vaatteet

Kanavan Kurki | 5,5% | German Hefeweizen

Harvoin sitä pääsee seuraamaan oluen elämää ihan näin tiiviisti. Sain nimittäin Kanavan Panimolta pullollisen uunituoretta Kurki-hefeweizenia, jota olin panimolla vieraillessa päässyt jo koemaistamaan suoraan käymistankista sekä avoimet ovet -tapahtuman rääppiäisissä kegin pohjalta. Mihin kohtaan pullo pyörähti?

Käymistankista:

Kurki oli vielä hieman raakilemaista, mutta voisin väittää yhden kipollisen perusteella, että melko muikea hefeweizen sieltä on tulossa. 50% vehnää, sahtimallasta, ibuja tyylille korkeahkot 36 ja vahvuutta 5,5%. Raikas ja yllättävän kuiva "kesäbisse", jossa vehnän banaanisuus on saanut väistyä pirskahtelevan sitruunan alta. Sitruunamehua oli kuulemma lorautettu keittoon ihan rennolla ranteella. Niin se pitääkin.

http://www.lily.fi/blogit/bonthoo-bonthoo/kanavan-aanet-kauniin-ystavyyden-alku

Hanasta:

Kegin pohjalta kaavittu lasillinen osoitti, että omaan suuhun kyseessä on yksi Suomen parhaista vehnäisistä. Sitruunamehu vie vehnän banaanisuutta kuin Warriors Cavseja. Koristeena vielä kevyttä mausteisuutta, kenties pomeranssinkuoren syitä sekä seurauksia.

http://www.lily.fi/blogit/bonthoo-bonthoo/kanavan-aanet-kesakeitto

Nyt pullosta:

Ei oikeastaan mitään uutta sanottavaa. Jos nyt jotain, niin mausteisuus tuntuu vahvistuneen pullotuksen myötä, sellaista jopa saisonmaista pippurisuutta taustalla. Kevyen raikas ja tuhdin maukas samaan aikaan.

Pullon räiskyvä ulkoasu on taas panimon hovisuunnittelija Anniina Nurmen käsialaa, josta pääsemmekin kätevästi aasinsiltaa pitkin päivän toiseen aiheeseen…

Vihreät vaatteet

…Nurmi on nimittäin julkaissut vastsillään Vihreät vaatteet -bloginsa (http://www.vihreatvaatteet.com/) nimeä kantavan oppaan, jossa käsitellään moninaisin tekstein vastuullista tyyliä sekä vaateteollisuuden ongelmallisuutta. Lehti on tehty Koneen säätiön tuella ja on ilmainen, noutopaikat löydät postauksen lopusta.

Vihreät vaatteet -opas sisältää mm. haastatteluja alan toimijoilta, materiaalioppaan sekä tekijänsä henkilökohtaisempaa pohdiskelua. Lukupaketti on tarpeeksi mielenkiintoinen myös niille, jotka eivät vaateteollisuuden varjopuolista ole (muka) tietoisia. Heitä kun on yllättävän paljon. En voi itsekään väittää olevani se kaikista vastuullisin pukeutuja, mutta fast fashion is not my passion. Mieluummin kallista ja kestävää kuin halpaa ja heikkoa.  

Miksi vastuulliset vaatteet ovat kalliita? Miksi vastuuttomat vaatteet ovat halpoja?

Myös aviisin ulkoasuun on selvästi panostettu, sillä nopealla silmäilyllä voisi kuvitella selailevansa jonkun ihan muun alan julkaisua. Nurmi on selvästi halunnut tuoda hieman leikittelevämpääkin puoltansa esille, vaikka aihe on toki vakava. Vielä kun sekaan heittää Kaisu Joupin vaateteollisuutta pikaruokaan yhdistelevät inhorealistiset valokuvat pastellisine taustoineen, niin visuaalinen ilme on paikoin jopa humoristinen, sellaisella hyvin tummalla tavalla. Näyttävä ja ajatuksia herättävä kokonaisuus kaiken kaikkiaan.

---

Noutopaikat:

Helsinki: Nudge & Tre

Tampere: Super Mukava

Turku: PUF Design Market

Lahti: Kukaneko & Marakattimarssi Shop

Oulu: Kure Store

Jyväskylä: Aarre Store

Seinäjoki: Holmström Second Hand

Kuopio: Nook Kollektiivi / Vaatelainaamo Noppa

 

Share

Kommentoi