Kouvostoliiton V-ektori

Bönthöö bönthöö

Pienen tauon jälkeen taas Kouvostoliiton kotioluiden parissa. Tapasin syksyllä lahtelaistuneen Tuopin ääreesä -skribentin Metron vielä kipeän lämpimänä hohkaavilla raunioilla, joita Jormaksikin nykyään tituleerataan. Uhmasimme kuitenkin luontoamme ja viittasimme kintaalla suomalaiseen makuun räätälöidyn karaokekippolan tanssiinkutsulle talsiessamme kauppahallin läpi kohti kaupungin ”parempaa puolta”. Toisin sanoen täsmäiskumme kohteena oli minuutti sitten ovensa aukaissut Brygga, jossa jaoimme tuopin ääressä (pun intended) (epä)kristillisesti uhrilahjamme; lehti sulle, olutta mulle.

V-ektori on tekijänsä mukaan ns. jämä-Pale Ale, eli siihen on käytetty vähän kaikkea, mitä kaapista löytyi. Jonkinlainen olutversio pyttipannusta siis. Ja minähän pidän pyttipannusta, pidänkö siis tästä oluesta? Vastaus: kyllä. Kyseessä siis selvästi Amerikkaan kumartava Pale Ale, eli APA. Ohramaltaan lisäksi käytetty myös vehnäistä versiota sekä kaurahiutaleita, jotka pehmentävät muodokasta runkoa entisestään. I like big beers and I cannot lie! 5,8% tuntuu isommalta kuin onkaan.

Tuoksu on jumalainen. Kaikista rei´istä uhkuvaa hedelmäisyyttä, joka tihkuu myös sieraimien kautta suuhun. Tropiikki on kuuma ja sitrus kipristelee poskissa. Kuten sanottua, runkoa on taustalla riittämiin, mutta V-ektori kelpaisi juojallensa myös silkkana humaljumalmehuna, sillä niin vastustamatonta tuo raikas hedelmäisyys on. Kai sitä voisi jopa Kouvostoliiton ”talonmauksi” sanoa, sillä ainakin humalavetoisimmissa tuotteissa hedelmä on ollut herra ja hidalgo. Katkerotaso on mitoitettu APAn tarpeille sopivaksi, sitä siis voisi olla hippasen enemmänkin, mutta kyllä tuo kuudenkymmenen EBUn tarjoama puraisu vie pitkälle. Hieno olut kerta kaikkiaan ja oikeastaan loppulasissa kelluva ”muju” on ainoa asia, mistä pääsee rokottamaan (pullossa käyvää sorttia kun oli ilmeisesti hieman vahingossa päässyt syntymään). Lisää, kiitos.

Share

Kommentoi