Lahen Ajat: Taistelijana SOPPin varjossa

Lahen Ajat pisti faktat pöytään Lahen SOPPista: http://www.lahenajat.fi/suuret-oluet-pienet-panimot/

Jo vuonna 2002 ensimmäistä kertaa Lahessa järjestetty Suuret oluet, pienet panimot -festivaali valtaa taas matkustajasataman tänä viikonloppuna. Väki vähenee, mutta pidot pahenee, sillä Lahen SOPP kuivuu vuosi vuodelta enemmän kasaan. Mastokaupunki menetti tänä vuonna jo kaksi panimoa, ravintolatilanne on nolostuttava, koko muu Suomi aja ohitse ja nyt vielä tämä rimanalitus. Eikö edes Laitilan kaltainen behemot viitsi vaivautua Lahteen asti lämmittämään Imperiaalillaan kylmää kesäpäivää. Missä helvetissä on Hiisi ja happamat? Entä mihin hävisi panimolistalta Fat Lizard? Missä kaikki on ja mitä täällä tapahtuu?

Pettymyksistä huolimatta Lahen Ajat listasi muutaman tärpin, joilla pääset festarihumuun – tai pois sieltä.

Lahtikko Radio: Perjantaipäivällä Lahen Aikojen alaisuudessa toimiva Lahtikko Radio lyö hynttyynsä yhteen LiMu Radion kanssa ja lähettää suoraa ohjelmaa pelipaikoilta. Voit kuunnella sitä linkin (http://www.limuradio.fi/kuuntele/) takaa, livenä paikan päällä tai myöhemmin podcastina.

Hollolan Hirvi Kivisahti: Suomen paras sahti ja maailman ainoa kaupallinen kivisahti. Onko se tänä vuonna makeaa vai hapanta? Käy testaamassa, mieluiten useampi kipollinen. Sahtihampaan kolotukseen auttanee myös perinteinen Lammin Sahti.

Olutta kiitos, olen hetero: Keski-ikäisiä keskivartalolihavia keskikaljasotureita, jotka ovat tulleet naureskelemaan ”neitien homokaljoille” ja vaatimaan Karjalaa takaisin tölkki kerrallaan. Älä anna möykkäreiden pilata lauantai-illan huumaasi.

Saimaan Juomatehdas:
Ilkka Sysilän ”lempipanimo”: http://ulkohuone.blogspot.fi/2017/06/ne-kehnommat-kesakaljat.html.

Esiintyjät: Pave loistaa poissaolollaan, mutta koko kansan suosikit (?!) Ressu, Jussi ja Heikki Hela paikkaavat musiikkimaailman virallista olutmiestä. Kannatta siis hoitaa itsensä mukavaan nosteeseen ennen artisteja ja suksia hyvissä ajoin hittoihin. Tai ainakin käydä hakemassa muutama pussikalja lähimarketista siksi aikaa.

Bryggeri Helsinki ja Radbrew: Festien mielenkiintoisimpia panimoita toki, mutta isoin kiitos tulee siitä, että julkaisivat olutlistansa jo hyvissä ajoin ennen tapahtumaa. Se kun on näissä kinkereissä enemmän poikkeus kuin sääntö. Bryggerilta rommitynnyröity Vuosi Sata ja kaarinalaisilta He-Man-teemainen Don of Wasteland lähtevät allekirjoittaneella pankin varmasti testiin.

Helsingin SOPP: Siihen ei ole enää kuin kuukausi.

To 29.6.2017 klo 15 – 24
Pe 30.6.2017 klo 12 – 24
La 1.7.2017 klo 12 – 24
Vapaa pääsy päivittäin klo 18 saakka.
Liput portilta klo 18 jälkeen 10€/hlö.

Share

Kommentoi