Lahtikko Median nousu ja uho

Koska seuraava lehti ilmestyy? Tuleeko videoita vielä lisää? Näihin kysymyksiin on tullut viime aikoina vastailtua kiihtyvään tahtiin, varsinkin OlutExpossa, joten ajattelin raapustella muutaman riviin kasaan Lahtikko Median tulevaisuudesta. Näin ehkä itsellenikin konkretisoituu se, mitä tuleman pitää.

Lahtikko-zine

Kyllä, #5 on tulossa ja se on jo työn alla. Päätimme nelosnumeron jälkeen pitää hieman pidemmän tauon, sillä kolmikkomme resurssit eivät yksinkertaisesti riitä tekemään neljää aviisia vuodessa. Varsinkin kun graafisen puolen taitajilla on omakin elämänsä elettävänä. Minulla ei onneksi moisesta ole huolta.

Lahtikko #5 ilmestyy siis alkuvuodesta, sen voin luvata. Ja siitä eteenpäin tarkoitus olisi julkaista kaksi lehteä vuodessa. Idea on kuitenkin kasvattaa yksittäistä numeroa, ja hankkia mukaan yhä enemmän vieraskirjoittajia/avustajia sekä mainostajia, jotta saisimme Lahtikon ilosanomaa levitettyä aina vaan laajemmalle yleisölle. Palataan siis alkuvuodesta asiaan.

LahtikkoTV

Ei bönthömpää on historiaa. Haluankin käyttää nyt tämän tilan ja kiittää MoonTV:tä mahdollisuudesta tehdä heidän alaisuudessaan olutohjelmaa. KIITOS.

Yhteistyö ei kuitenkaan ollut täysin kitkatonta ja lopulta tuntui siltä, että kumpikaan ei saanut videoista irti sitä, mitä niistä halusi. Ajatukset olivat ehkä liian kaukana toisistaan. Oma ammattitaidottomuus, MoonTV:n panostus, videoiden katselukerrat, kuvaajien ja leikkaajien liian raskas työmäärä jne. Homma ei vaan toiminut, vaikka kaikenlaista yhteistyötä olikin suunnitteilla.

Mikä on sitten otsikon LahtikkoTV? En oikein tiedä vielä sitä itsekään. Olutaiheisia pätkiä, joiden virheistä ei pysty enää syyttämään kuin itseään. Onneksi sain houkuteltua mukaan kuvaajan/editoijan, joten käppäisiä kännykkäkameravideoita ei onneksi tarvitse odottaa. Kiitos, Mikko.

Ensimmäiset jaksot on nyt valmiina, ja ainakin lähitulevaisuudessa idea on se, että radiovieraiden kanssa tehtäisiin samalla reissulla myös video. Kaksi kärpästä siis yhdellä iskulla. Toki lyhyitä arvostelupätkiä sun muita pystytään dokumentoimaan samalla setupilla. Toiveissa myös on, että päästäisiin vielä joskus takaisin festivaalikentille tekemään oman näköistä reportaasia, mutta askel kerrallaan.

Debyyttijakso on ulkona muuten ensi viikolla, vieraana Teerenpelin panimokaksikko.

Lahtikko Radio

Teerenpelistä aasinsiltaa radioon – Juho Larkio ja Jere Rapo kävivät siis tässä kuussa visiitillä. Radiosta ei sen kummempaa kerrottavaa ole, mutta hyvinkin mielenkiintoisia vieraita on sovittu alkukeväälle asti. Muuten meininki pysynee suht samana. Toki, kuulijamääriä haluaisin kasvattaa, mutten oikein keksi enää keinoja. Pitää katsella keväällä/kesällä sitten jatkoa.

Bonthoobonthoo.com

Liian kauan tässä on kestänyt, mutta nyt voin ilokseni ilmoittaa, että Lily saa jäädä kohta taakse. Se oli hauska kikka aluksi, mutta on pänninyt jo pitkään. Jää monia ihmisiä saavuttamatta kyseisen sivuston takia; mainokset, raskaus, toimimattomuus…

Bönthöö bönthöö, ja sitä myöten myös Lahtikko Media, muuttaa siis omille sivuilleen. Projekti on vielä kesken, mutta kuten jo videoiden kohdalla sanoin, niin askel kerrallaan. Bönthöö bönthöö -sivuille on tulossa myös aivan uusia elementtejä, mutta en tohdi vielä huudella mistään, koska niin moni asia voi kusta. Kerron kyllä, kun sen aika on.

Kaiken tämän puuhastelun tiimoilta on tulossa myös omaa olutta (tästä ensi viikolla lisää), tapahtumajärjestäjän töitä, tastingien pitoa, asiantuntijahommia (joo, voi helvetti!) ja varmaan jotain muutakin, mikä nyt unohtui. Puuhaa siis riittää, mutta riittääkö oma jaksaminen, niin henkinen kuin taloudellinenkin, se jää nähtäväksi. Nyt kuitenkin painetaan eteenpäin kuin ZEKE!

 

Share

Kommentoi