Lenkkiolut: Beerbliotek Session IPA Citra Motueka 3.5%

Bönthöö bönthöö

Winter is coming! Lauantainen päivälenkki osoittautui kylmäksi kyydiksi, niin sään kuin yleisen tunnelmankin puolesta. Eikä vähiten varmasti siksi, että kuulokkeissa pauhasi Beheritin The Oath of Black Blood -kokoelma. Kuuma suihku ja kylmä olut palauttivat kuitenkin lämmön ruumiiseen ja saturday night fever kipusi kummasti kohti kattoa.

Aiemmin viikolla Launeen Citymarketin hyllyillä tuli vastaan useampikin uutuus (mm. Stockholm Hop Hound, The Swedish Brewing Company Sixes & Sevens Apple Lager, Peak Organic Nut Brown Ale ja Kolk Pearl Harbor), joista oma valintani osui Beerbliotekin (jonka nimen olin muuten pitkään lukenut muodossa Beerbibliotek) Session IPAan. Ihan oikeastaan sen takia, että ruotsalaispanimon tuotteita en ollut aiemmin päässyt maistamaan. Kunnon sessiokamaa, eli vain 3,5%, humalina jo nimessä mainitut Citra sekä Motueka. BBE 20170510, mutta tölkityspäivästä ei mainintaa. Pohjatietojen perusteella odotin siis raikasta ja hedelmäistä humalamehua, mutta kuinkas sitten kävikään? Makureportaasi alkaa nyt.

Kauniin oljenkeltaista nestettä. Valion kolmen hedelmän tuoremehu tulee mieleen. Tuoksu silkkaa hedelmäsalaattia; appelsiinia, mandariinia, sitruunaa, ananasta, greippiä ja persikkaa olen ainakin löytävinäni. Todella herkullinen ja monipuolinen ensivaikutelma. Maku jatkaa samoilla linjoilla, mutta jokseensakin kuivana ja katkerana, eli aromin lisäksi myös katkeroita on humalan muodossa ahdettu tölkkiin. Jos tätä tarjottaisiin minulle "rooppisena rinkkinä" ravintolassa, niin en palauttaisi juomaa tiskille. Minkään valtakunnan runkoa eivät aistit erota, muttei sitä toisaalta näinkin matalaprosenttiseen humalamehuun edes kaipaa. Jääköön mallas sitä enemmän tarvitseville tyylilajeille. Raikasta ja ravitsevaa, kuten Viherahon Pasi pruukkaisi sanomaan. Miltei täydellinen lenkkiolut.

Share

Kommentoi