Litkut lärviin!

Bönthöö bönthöö

Torven ikoninen monitoimimies Jarttu jää tänään eläkkeelle koulutettuaan ja koulittuaan lahtelaista juhlakansaa viimeiset kolmekymmentäviisi vuotta isällisesti vittuillen ”väsyneille gerbiileille”. Loviisankadun metusalem teki eilen viimeisen työvuoronsa Torven ovella ja jättää jäähyväiset työuralleen tyylillä, sillä viikonlopun aikana miestä juhlitaan moninaisin rituaalein. Menkää siis tänään Torveen, jos haluatte vielä pienen katoavan hetken verran pitää kiinni ”vanhoista hyvistä ajoista”. Siellä on myös muuan Jimi Tenor esiintymässä, ilmaiseksi.

Eihän se ole mies eikä mikään, jos ei nimikko-oluella ole siunattu, joten sellainen siis toteutettiin tulevien eläkepäivien kunniaksi. Panimo Paja toiminut kätilönä ja Schwarzbierin muotoon puristettua Jarttua saa Loviisankadun kuppiloista niin kauan kuin tavaraa riittää. Pullosta ja hanasta.

Itse kävin päiväoluella heti tuoreeltaan, sillä en halunnut ottaa riskiä, että tuote loppuisi viikonlopun aikana. Tirra oli miltei tyhjä, joten ehdin omistajatahon kanssa hetken turisemaan oluesta. Tilasin pullon, sillä tuo Olli Ripatin design pisti hyllystä silmään tyylikkyydellään, mutta sain myös pienen maistiaisen hanasta, ihan vertailun vuoksi. (Hanasta hieman parempaa, mutta pullo pirun tyylikäs, juokaa siis molemmat versiot.) Tuoksu yllätti heti kättelyssä, sillä odotin jotain metallin hohtoista tummaa lageria, mutta sainkin kahvilla ja suklaalla ryyditettyä mustaa kultaa. Maussa nuo elementit vain vahvistuivat, jopa portermaista otetta havaittavissa kaikessa paahteisuudessaan. Huimasti saatu makuja mahtumaan viiteen ja puoleen prosenttiin. Humalointi on myös kunnossa ja se komppaa esimerkillisesti tummia ja syviä makuja, tuoden mukaan sopivaa bitteriä sekä vienon hedelmäisiä kaikuja. Kaiken kaikkiaan siis pirun hieno olut. Paja alkaa selvästi löytämään omaa ääntään ja Robert on tehtaillut Jokimaalla Mr. Brownstonen jälkihöyryissä jo toistamiseen tyylinsä ehdottoman valion. Hieno tapa lähettää mies eläkkeelle ja saada ihmiset vetämään litkunsa lärviin.

Share

Kommentoi