Make America Great Again!

No joo, ehkä hieman mauton otsikko, kun miettii Yhdysvaltojen nykytilaa ja sen imbesilliä (hirmu)hallitsijaa. Jätetään heittotukat ja muut politikoinnit kuitenkin niistä enemmän ymmärtäville ja keskitytään amerikkalaiseen olutkulttuuriin, siinä kun United States of USA on oikeasti ”GREAT”.

Sain Brooklyn Breweryn härmän osastolta kutsun saapua juhlistamaan Brooklyn Sound -kiertueen rantautumista Suomeen. Torstai-iltana Bar Loosen yläkerran valtaisivat nimittäin kovassa nosteessa olevat mies ja kitara -sankarit Jukka Nousiainen (Räjäyttäjät) sekä Teemu Markkula (Death Hawks). Alakerrassa taasen lavan ottaisivat haltuun Foreseen ja Rotten Sound. Pääesiintyjäkseen Brooklyn Sound oli lennättänyt brooklyniläisen (kuinkas muutenkaan) Primitive Weaponsin, joka soittaa siis paikallisten artistien kanssa kiertueen jokaisella viidellä paikkakunnalla. Se kuitenkin musiikista ja nyt sitä olutta.

Kaikki ne näyttää samalta

Tapasin blogikollegan Tuopin ääressä BrewDogissa ja otimme yhdet useammat neuvoa-antavat oluet ennen varsinaisia juhlallisuuksia.

Sonnisaaren Mölyöljy oli kitkerän kahvinen, salmiakkimarjainen ehkä, Hiisin ja Donut Islandin uusin kollabo, Lemonheads, väärällä tavalla kovan hedelmäinen DIPA, Beerbliotek / Benchwarmers Kilos of Cookies nimensä mukainen makea rasvapaukku, Omnipollon Noa Pecan Mud Cake epämiellyttävän esanssinen leivosjuoma ja BrewDogin Semi-Skinned Occultist mauton Stout (Noan makeus pilasi varmasti makuaistit ainakin osaksi). Ei nyt ihan putkeen mennyt siis se sessio.

Jossain vaiheessa paikalle ilmestyi myös Humalablogin Timo sekä Beerspectivesin Jarmo, kunnon blogikokoontumisajot siis kyseessä.

Muu seurue jäi vielä tissuttelemaan juomiaan, itse hyppäsin kuitenkin spåraan Viiskulmasta ja suuntasin kohti Kaivopuistoa. Brooklyn Soundin etkot olivat pääsyy siihen, miksi päätin taas kerran Helsingin suihkuseurapiireihin rantautua ja pre-partyjen osoite oli Itäinen Puistotie 14. Kyllä, Yhdysvaltojen suurlähetystöhän se siellä tönöttää mahtipontisena.

USA! USA!

”Mitä mä täällä oikein teen”, oli ensimmäinen ajatus kun saavuin hyvissä ajoin portille ennen kokkareiden alkua. Kuitenkin kun turvatarkastuksesta oli selvitty ja saatu kylmä olut kouraan, niin tunnelma alkoi hieman, paino sanalla hieman, rentoutumaan. Onneksi paikalla oli myös jokunen tuttu (olutblogisteista paikalla oli jo mainittujen lisäksi toki Arde sekä Hankala Asiakas), jottei ihan selkä seinäruusua vasten tarvinnut luimistella.

Round table of bloggers

Tilaisuus oli oikein leppoisa, eikä suurlähetystöstatus vaikuttanut oikeastaan muuhun kuin siihen, että esimerkiksi savukkeelle ei lähdetty ilman saattajaa. Odotin jostain syystä enemmän puisevaa pönötystä, mutta parempi toki näin.

Tupakan mittainen tauko

Tarjolla oli tietysti olutta, joista eniten esillä oli Brooklynin appelsiinin kuorilla maustettu uutuus-APA, Naranjito. Joku osasi kertoa, että tuota olisi saatavilla ainoastaan Suomesta. Mene ja tiedä. Ihan kivan raikas ja hapokas kesäjuoma kuitenkin. Sitruksien kirpsakkuutta, yrttimausteisuutta ja maltillinen mallaspohja. Voisin kuvitella kesäisellä kukkakedolla tuota juovani. Löytynee jo lähimarketeista.

Muita uutuuksia ei tarjolla ollut, vaikka salaa toivoinkin jotain isompaa olutta lasiini (psst, Black Chocolate Stoutin voisi tuoda takaisin). Sorachi Acea ja Brooklyn Lageria tuli jokunen puteli tuhottua ja kyytipojaksi myös muutama sormiruoka. Helppoja ja miellyttäviä makuja.

Epäselväksi jäi, mitä nämä sisälsivät

Jossain välissä lähetystön edustaja (varsinaista suurlähettilästähän ei Yhdysvalloilla tällä hetkellä Suomessa ole, sillä Trump antoi virkakautensa alkajaisiksi kenkää Charles Adamsille) piti lyhyen puheen ja sen jälkeen panimon ambassador, Amanda Tala, kertoili muun muassa sen, että Brooklyn Brewery on tämän vuotisen Sideways-festivaalin virallinen yhteistyöpanimo. Which is nice.

Palvelu oli hyvää ja juoma kylmää

Tilaisuuden päätteeksi tarjolla olisi ollut bussikuljetus Looseen, jossa siis Brooklyn Sound oli alkamaisillaan. Itse päädyin kuitenkin jakamaan taksin mm. julkkiskokin kanssa ja suuntamaan hieman jo laitamyötäiset askeleeni takaisin BrewDogin kosteikkoihin. Olihan pubi juuri liittänyt hanaan uusimman Paradox-sarjalaisen, ytimekkäästi Rye-liikanimellä siunatun 15-prosenttisen Imperial Stout -behemotin. Ja koska selvästi oltiin varakkaassa seurueessa, niin pötyä lyötiin pöytään myös Tactical Nuclear Penguinin ja Hop Shotin kaltaisten alkoholipommien muodossa. Kiitosta vaan.

Sen kummempia muistiinpanoja en enää tuossa vaiheessa ilta jaksanut raapustella, ja tilannekin oli ”ardemaisesti” sosiaalinen. Paradox Rye oli ISO ja maistuva, muut ehkä enemmän kerta riitti, kiitti -osastoa.

Kaikki ne näyttää samalta II

Tulipa sitä pyörähdettyä vielä Loosessakin, mutta takki alkoi olemaan jo melko tyhjä siinä kohtaa ja illan ainoa kiinnostava bändi, Foreseen, oli vielä liian kaukainen unelma, joten hiihdin hittoihin ja suuntasin nokan kohti Suomen Chicagoa ja yökerho Chicagoa. Koti. 

Mä vaan hiihdän!

Share

Kommentoi