Maku / HopHead Matryoshka

Kävin yhdistetyllä business and pleasure -lounaalla Lahen uudessa sushipaikassa, Domino Sushissa. Viiden vuoden tauko oli aivan liian pitkä tämän kokoisen kaupungin olla ilman yhtään kunnollista sushiravintolaa. Tämä on kuitenkin olutblogi, joten jätetään japanilaisen keittiön tarkempi perkaaminen seuraavaan Raflaa vaa -juttuun.

Maittavan lounaan jälkeen maistui maukas juoma, joten Teerenpeliinhän se nenä taas näytti. Valikoima hieman elänyt edellisestä ja esimerkiksi Brewcatsin muutamaa tuotetta oli ilmestynyt tarjolle (Crimson ja Pirate). Itsellä oli kuitenkin ihan muut metkut mielessä, sillä atk-ilmoittelujen perusteella hanassa olisi tarjolla Makun sekä venäläisen HopHeadin kollabo-BIPAa, Matryoshkaa. Rukiisen ja laktoosisen black IPAn prosentit kellottivat itsensä lukuun 6,5.

Maku väläytellyt välillä osaamistaan, mutta aivan liian tylsä ja epätasainen on firman kokonaiskuva noustakseen maan ykköspanimoiden ohueen joukkoon. Nyt kuitenkin oltiin jo lähellä kärkeä, ainakin tyylilajikärkeä, sillä vaikken black IPAn ylin ystävä olekaan, niin Matryoshka osui makuhermoon (pun intended).

Tuoksu on dominoivan sitruksinen, taustalla hieman paahteisuutta tummanpuhuvan ulkoasun velvoittamana. Suussa maistuu ensin vahvasti lakritsi, sitten kelkka kääntyy öljyisessä mäessä kohti havumetsää ja mustat kyyneleet tirskuvat kyynelkanavista kuin sitruunamehu. Sitruunasalmiakkia lapsille ja katkeraa maitokahvia aikuisille. Hetkellisesti joku pistävä elementti (ruis?) "rupee kurkistelee korvan takana ärsyttävästi", mutta tilanne rauhoittuu yhtä nopeasti kuin Orivedellä konsanaan. Pistetään pojalle pipo päähän ja lähdetään oluelle. Ykkösketjun Makua.

Share

Kommentoi