Malmgård Barley Wine

Bönthöö bönthöö

Viime vuonna tämä Malmgårdin Barley Wine tuli puskista ja veti matot alta ilmestyessään osana Alkon vuosittaista pienpanimokattausta. Minä ja monet muut hehkuttivat olutta Suomen parhaimmaksi ja muutenkin superlatiivit lensivät syljen mukana lasista toiseen. Kun kaikki oli ohi ja hyllyt tyhjenneet, olutharrastajan mielen valtasi kaamos: Saanko maistaa tuota ohranektaria enää koskaan? 

Nyt se on taas täällä, Alkojen hyllyissä kautta maan. MUTTA. Siinä missä ensimmäinen erä oli todellinen yllättäjä, niin tämän toisen erän kanssa yllätysmomentti on käytetty ja atk:n parranpärisyttäjät ovatkin jo kumonneet ”Suomen paras olut” -ylistykset vain turhana hypenä ja erikoisuuden tavoitteluna. Malmgårdin ohraviinin viisitoistaminuuttinen parrasvaloissa taisi siis mennä jo. 

 

Onko pernajalaisten Barley Wine sitten maan paras olut? Ei. En tiedä, mikä se edes olisi, mutta ei kuitenkaan tämä. Edelleen se on hyvä, jopa mahtava olut, mutta tuntuu jotenkin yksinkertaiselta ja raa’alta. Tekeekö muisti sitten tepposet vai mikä, mutta muistelin tämän olleen pehmeä ja paksu, mutta hieman liian terävää ja ohutta olutta on nyt suu täynnä. Kuivattuja hedelmiä, hieman tuoretta sitrusta, makea taustatuki maltaasta, mutta siinäpä se. Annanpa toisen pullon odotella keväälle, jos saisi jotain enemmän irti.  

 

Share

Kommentoi