Malmgård Emmer Pale Ale – Varo huonoja kopioita

Lähimarketin hyllyyn oli ilmestynyt pernajalaisen laatutekijän kesäuutuus, joten pitihän se ottaa testiin. Olen vähentänyt markettioluiden ostelua viime aikoina melko kovalla kädellä hinta-laatusuhteeseen vedoten, mutta Malmgård on sellainen panimo, jolta tietää yleensä saavansa rahoilleen edes jotain vastinetta. Puolen litran pullolla nyt hintaa n. 4,5€, perus.

Malmgård tosiaan panimo, jolta odottaa aina laatua, mutta kun asiaa alkaa miettimään, niin onko heillä yhtäkään oikeasti hyvää maitokauppaolutta? Toki, isot maut ”malminkartanolla” useasti hallitaan (Barley Wine, Arctic Circle Ale…), mutta kevyemmällä kentällä homma jää lähtötelineisiin – toki sinne pari säännön vahvistavaa poikkeusta mahtuu sekaan, H.O.D.A etunenässään. Eikä se maali häämötä vieläkään edessä, harmi kyllä.  

Emmer Pale Ale (4,4%) jatkaa nimensä mukaisesti Malmgårdin emmervehnäsarjaa, joka on aiemmin tarjoillut sekä risuja (Emmer) että ruusuja (Tripel). Valitettavasti EPA lirvahtaa jämälaariin heti ensihuikalla: se on kuin viimeiset tipat Olvin APAa tankin pohjalta kaavittuna. Löytyy siis hieman raakalaismaista sitrusta, kypsää persikkaa, lusikoitavaa kiiviä… Mutta, kaiken hyvän alla piileskelevät pimeät voimat. Hiivaa, jopa sellaista keskenkäynyttä kiljua, metallista tölkkihedelmää sekä epämääräistä mineraalisuutta. Katkero yrittää tylyttää lopussa juojaansa, mutta sekin räpistely pysähtyy kuin seinään. Maku yksinkertaisesti katoaa ohuen oluen myötä synkkiin syövereihin.

Emmer Pale Ale muistuttaa monin tavoin Olvin ipoja/apoja, mutta siinä missä Iisalmessa tehdään tasaisen tasokasta ”bulkkibissee”, niin tämä Malmgårdin tekele on vain kallis ja huonolaatuinen kopio.   

 

Share

Kommentoi