Monteiths Brewer’s Series India Pale Ale

Lahen entisen linja-autoaseman ympäristö on tällä hetkellä melkoisen kuollutta aluetta. Kylpylöitä ja tornitaloja, gallerioita ja ravintoloita, suunnitelmia toki on, mutta kotikaupunkini tuntien mikään ei ole ikinä täysin varmaa. Iloinen kulkija on kuitenkin pitänyt päänsä ja sinnitellyt lopetetun bussiaseman, osittain puretun Shellin sekä maan tasalle tuhotun urheilutalon ikeessä. Ja hyvä niin, sillä kyseessä on oikeinkin viihtyisä ketjupubi, sellainen tunnelmallinen lähiökapakka kaupungin keskustassa. Myös olutvalikoimansa on elänyt ja kasvanut, vaikkei nyt mitään "rankkitynnyrikypsytettyjä barley winezenbockeja" tarjoilekaan. Nyt hyllyyn oli uutuuksina ilmestynyt mm. Albergan (eli Stallhagenin) Pale Ale, Ugly Duckin Miami Vice sekä tämä arvion alla oleva Monteiths IPA.

Itse olin valkoisen Chimayn perässä liikkeellä, sillä viime vuoden lopulla "Losessa" nautittu yksilö nosti kyseisen nektarin unohduksen suosta, mutta eipä ollut pulloja enää kaapissa. Uusiseelantilaista India Pale Alea siis korvikkeeksi. Huonoksi korvikkeeksi, itse asiassa ihan paskaksi korvikkeeksi. Jo tuoksu kertoi karua kieltään tulevasta makunautinnosta: tunkkaisen diasetyylinen mätä hedelmä, josta tuli enemmän kehno Pils kuin IPA mieleen. Maku yritti alkuun pyristellä ennakkoluuloja vastaan, vain epäonnistuakseen siinä karkeasti. Sitruksista oli puristettu mukaan ne viimeiset tipat, jotka muuten valuisivat biojäteastian pohjalle, ja tropiikkiin oli tullut ydintalvi. Talvesta puheen ollen, viimeinen kolmannes maistui siltä, miltä virtsalla jäisestä metallista irroitettu kieli maistuu. Ai omia kokemuksia moisesta? Toki. Kun tämä nyt on nimensä mukaisesti Brewer's Series, niin suosittelen lämpimästi panijaa miettimään ammatinvalintaansa uudestaan.

Ach so, "hauskaahan" tässä on myös se, että olin juonut kyseisen IPAn irvikuvan jo aikoinaan Metrossa ja silloinkin tuohtunut asiasta. Double the fun ja sillee.

 

 

Share

Kommentoi