Nokian Keisari 25 Ginger Ale

Old Jamaican eri variantteja tulee osteltua silloin tällöin alkoholittomiin herkutteluhetkiin, ihan se perus Schweppeskin toimii mainiosti ja onpa sitä tullut pariin otteeseen itsekin tehtailtua diy-inkiväärilimua. Hieno juoma siis.

Nokian Panimokin lähti jokin aika sitten mukaan holittomien inkiväärijuomien aivan liian kapeille markkinoille Sun’n Ginger Beer -nimisellä virvoitusjuomalla. Ei tosin kovin kummoisella sellaisella, sillä puisevan tunkkainen esityshän tuo oli. Ilmeisesti Nokialla on kuitenkin tykästytty inkivääriin enemmänkin, sillä nyt kevään korvalla panimo on lanseerannut Keisari-sarjansa alla markettivahvuisen 25 Ginger Alen, inkivääri-Pale Alen. Itse asiassa prosentteja selvästi alle ”Berliinin muurin”, eli 4,3%. Kiintoisaa.

Kiintoisaa jo siksi, että ”Kuuskutosen” kultavuosien jälkeen Nokialla ei ole pantu yhden yhtäkään kiinnostavaa uutuutta (okok, kenties Tampereen Wanhalle Postille tehty Imperial Stout voidaan laske semmoiseksi, mutta sitä en ole päässyt maistamaan), ja se on pitkä aika se. Hinta-laatusuhteeltaanhan panimo on tiettyjen tuotteiden kohdalla ollut aina oikeilla jäljillä, mutta se riittää vaan tiettyyn pisteeseen.     

Arvostelukappale tuhottiin suoraan jääkaappikylmästä tölkistä, sillä sessio-olueksihan tämä on tarkoitettu, janojuomaksi. Ulkonäkö ja tuoksu olkoot siis toisarvoisia seikkoja.

Suu täyttyy inkiväärillä heti ensihuikasta lähtien. Sitä on siis oikeasti paljon. Inkiväärin puraisu ei kuitenkaan ole sellaista kesäisen raikkaasti ja hieman polttavastikin potkaisevaa makumaailmaa, vaan enemmän puumaisen kuivaa, tönkösti pistävää. Samaa ongelmaa siis kuin limuversiossakin. Taustalla kevyt Pale Ale -mallaspohja yrittää luoda illuusiota oluesta, mutta melkoisen vesittynyttä on sen räpiköinti. Tunkkaista viljaisuutta sekä nahistunutta sitruksisuutta. Lopussa yllättävänkin karskit katkerot, jotka kuivattavat ne vähätkin inkiväärin luomat makeudet huitsin Nevadaan – tai mihin se Route 25 nyt sitten ikinä loppuukaan. Loppuisipa tämä olutkin jo.    

Share

Kommentoi