Panimo HIMA Katowice Kölsch

Kotiyöt jatkuvat HIMAn parissa ja taas on tissuttelu ulkoistettu rantojen miehelle. Nyt en tosin uimaan tohtinut, toisin kuin edellisen Panimo HIMA -oluen kanssa.

Katowice on kaupunki Puolassa, Kölsch taas saksalainen pintahiivaolut, joka on pilssien sun muiden "perusoluiden" nousun myötä saanut uutta nostetta alleen. Hyvin perinteikäs tyyli, jonka juuret ulottuvat aina kristillisen ajanlaskun alkuhämäriin, joskin ensimmäisen kerran oluesta käytettiin termiä Kölsch vuonna 1918. Makumaailmaa voisi yksinkertaistettuna kuvata Pilsenerin ja Alen äpäräksi.   

Kuten Päivi IPAn arvostelussa jo kirjoitettua, niin HIMA on uusinut laitteistoaan lähiaikoina ja nämä ovat ihka ensimmäisiä eriä, joita tuliterä kotikoneisto on ulos valuttanut. Päivin kohdalla voitiin puhua mentulamaisesta alkukankeudesta, mutta Katowicen ainoa purnauksen kohde on sameahko, jopa punaiseen taittava ulkoasu. Tosin pomppiva reppukuljetus tekee harvoin oluelle hyvää, joten harmiton värivirhe taitaa mennä pirkälti myös ihan omaan piikkiin.  

Tuoksu on taas kerran kotoisan himo... himamainen, kerrassaan herkullinen yhdistelmä kesäistä viljapeltoa ja värikästä hedelmätarhaa. Eestin hedelmiä tarkoittava puuviljad sopisi terminä tähän kuin omena opettajan käteen. Maku jatkaa samojen polkujen tallaamista: moniviljakeksimäistä mallasta ja sitruksiin päin kurkottelevia humalia (katkero: Herkules; aromi: Tettnäger & Marynka; kuivahumala: Tettnäger & Saaz). Poikkeuksellisesti keitokseen on myös käytetty kahta eri hiivaa (Wyeast 2565 & White Labs German Ale), joista löytynee syy oluen sekahedelmälliseen yleiskuvaan. Katowice on raikas ja kevyt, mutta koska ytyä on jopa 6,7%, niin "purupintaakin" piisaa.  Ei missään nimessä tyylivalio, mutta hemmetin maistuva olut. 

---

P.s. Uusin Raflaa vaa löytyy nyt Lahen Ajoista: http://www.lahenajat.fi/raflaa-vaa-cafe-caribia/

Share

Kommentoi