Panimo HIMA Sture

Panimo HIMA on kyllä aktiivinen toimija kotiolutrintamalla, sillä uutta tuotetta tuntuu puskevan pihalle harva se viikko. Hemmetin hyvä, tekemällä nimittäin näyttää näitä(kin) hommia oppivan, sillä taso kohenee silmissä. Tai nenässä. Eritoten suussa.

Sture on nimenä hauska, sillä suurin osa HIMAn pullotteista on vaihtanut omistajaa Helsingin Sturenkadulla. Niin tämäkin. En tiennyt oluen tyylilajia tai prosenttimääriä etukäteen, joten hyökkäsin sokkona surman suuhun. Se kannatti.

Alkaa käymään tylsäksi, mutta pakko taas kehua alkuun tuoksua. Huh. Kunnon tuhti (jenkki)hedelmäpommi, DIPAksi veikkaisin. Nyt pysyy myös maku mukana. Trooppinen myrsky suussa, joka repii mäntypuut ja marjametsät mukanaan. Salmiakkiakin olen löytävinäni. Katkerot puraisevat, mutta luvattu 180 ibua tuntuu enemmän tasapainoiselta kokonaisuudelta kuin oraaliraiskaavalta katkeropommilta. Ehkä hieman yläkanttiin laskettu. Yhtä kaikki, todella maistuva olut, jyvä alkaa selvästi löytymään.

Juttelin kotipanimon edustajan kanssa Sturen juotuani ja paljastui, että kyseessä on 7,1% IPA. Kuulemma yritetty pienin muutoksin kloonata jotain Mikkellerin IPAa, mitä, se jäi mysteeriksi. Perus IPAksi siis todella tuhti tapaus, mutta toisaalta:

Share

Kommentoi